Såld villa på Briggvägen 9 i Åhus - Vattentornsområdet
Åhus - Vattentornsområdet

Briggvägen 9

Spännande arkitektritad villa på Vattentornsområdet i Åhus!

Såld

Spännande arkitektritad villa på Vattentornsområdet i Åhus!

Med ett läge som gör dig nyfiken redan när du passerar längs gata är detta villan med fantastiska detaljer och en genomtänkt interiör såväl som exteriör. 1,5 plan med källare, välarrangerad trädgård som följer årstidernas skiftningar och med mysiga uteplatser.

Arkitekten Christer Blomqvist är känd för att ha ritat Arenan i Kristianstad och mycket mer därtill. När han ritade villan på Briggvägen 9 lades stor vikt vid val av tomt samt byggnadens placering. En uteplats med eftermiddags- och kvällssol skulle det vara. Så blev det också. Det blev även en nedsänkt ”sittbrunn” på gaveln med utgång från köket. Självklart skulle en villa i ett båtkvarter ha en ”sittbrunn”. Nu kan du njuta av denna på samma vis som säljarna gjort sen 1980, när villan uppfördes.

Exteriört är villan mycket tilltalande. Fasaden är klädd i brunt tegel, trädetaljerna matchar med en ljusgrå nyans och dörrarna ger pricken över i! Den lite gömda placeringen väcker nyfikenhet och skyddar fint mot insyn. Trädgården är uppvuxen och lummig, här finns gott om plats för både umgänge och lek, pool och studsmatta. Uppfarten är bred och leder vidare mot dubbelgaraget. Garaget har eldriven port. Vid entrén till villan har man placerat en uteplats i vinkel. Den ligger delvis under tak och givetvis i bästa solläge. Lite längre ner finns ett förråd.

Innanför ytterdörren väntar en hall med klinkerklätt golv. Redan här skvallras om detaljrikedomen i bostaden. Ovanför hatthyllan har man placerat ett fönster. En fin tanke för att få in dagsljus i en så ofta mörk plats av hemmet. Det finns även två stycken garderober. Gästtoalett i anslutning till hallen.

Köket renoverades på senare år med vita luckor och bänkskivor i svart sten och i trä. Maskinerna är utbytta och köket är en mysig plats, perfekt för umgänge vid matlagning. Fönster ovanför vasken och utgång till den tidigare nämnda uteplatsen. Här ryms även en sittplats vid fönstret. Skjutdörrar skiljer köket från hall och från matrum.

Entréplan karaktäriseras av sällskapsutrymmena. Vardagsrummet är i vinkel. Fönsterpartiet sträcker sig längs hela vinkeln och skänker ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns en kamin placerad. Vinkeln leder mot hemmets hjärta. Platsen där du slår dig ner med dina vänner, eller kryper upp med familjen. Här är perfekta platsen för sofforna. Matrummet ligger mellan vardagsrum och kök och är sådär perfekt ombonat och trivsamt. Här har man placerat fönster högre upp och det ger precis den känslan. Mitt i huset stoltserar trappen som tar oss både ner och upp. En spännande lösning med spaljé på två sidor gör att man känner kontakt med övriga delar av huset, oavsett vilken våning man befinner sig på.

Ovanvåningen är ett klassiskt sovplan, här med praktiska lösningar. Master bedroom är rymligt, har egen klädkammare och badrum en suite. Badrummet nås även från allrummet. Även badrummet är rymligt och takfönster gör det ljust och trivsamt. Vidare finns två sovrum på den andra gaveln. Perfekta barnrum eller som idag - arbetsrum och gästrum.

Källarvåningen renoverades 2020 och är försett med vattenburen golvvärme och ett snyggt parkettgolv. Ytorna här är stora och möjligheterna många. Det finns ett stort förråd och även bastu och dusch. Man har inrett ett sovrum vid utgången. Här finns även badrum. Utmärkta förutsättningar för uthyrning. Eller till tonåringen, gästerna som nattar över och liknande.

Sammanfattningsvis vågar man påstå att denna villa har i princip allt. Både för det vardagliga livet och för de där andra stunderna. Stunderna av njutning tillsammans med familj och vänner. Allt kryddat med en detaljrikedom, en känsla i varje hörn och med en gedigen grund. Dessutom med ett fantastiskt resultat på energideklarationen, vilket vissa banker premierar med en lägre ränta.
Varmt välkommen att bekanta dig vidare med denna härliga villa!

Visa mer
Slutpris

4 700 000 kr

Ansvarig mäklare

Sandra Berntsson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.