Hjortvägen 10 Yngsjö
Yngsjö

Hjortvägen 10

Välkommen till lugnet i fantastiska Yngsjö - här bor du på "badrocksavstånd" till havet!

BUDGIVNING PÅGÅR

Välkommen till lugnet i fantastiska Yngsjö - här bor du på "badrocksavstånd" till havet!

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 595 000 kr
  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 58 kvm + 12 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1961, Ombyggt 1985
  • Område: Yngsjö, Kristianstad
  • Fastighetsbeteckning: Yngsjö 219:41
Högsta BUD

3 595 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Hjortvägen 10

Välkommen till sommarparadiset Yngsjö som erbjuder avkoppling i form av underbara vita sandstränder och härlig tallskog. Huset om cirka 58 kvm plus ytterligare ca 7 kvm via friliggande sovrum samt gästhus om ca 13 kvm inbjuder till många sovplatser och är perfekt för dig med stor familj eller stort socialt nätverk. Ett trevligt hus att hänga i som ligger inbäddat i Yngsjös karaktäristiska natur, endast ca 500 meter från havet. I den lilla byn finns även en restaurang, värdshus och en obemannad livsmedelsbutik. På cykelavstånd når du tätorten Åhus med allt du behöver inom service samt flertalet mysiga restauranger och krogar samt padel- och golfbanor i toppskick.

För er som vill tillbringa lediga dagar vid kusten finns nu en riktig sommardröm till salu. Skön utemiljö där du kan njuta av sol, grillning och umgänge hela dagarna. Fritidshuset ligger på ett bra läge med en underbar naturtomt på 1004 kvadratmeter som bjuder på böljande ljung och tallar, och gör denna trädgård lättskött och bekymmersfri. Här kan man t ex njuta av en trivsam öppen altan på stort trädäck, två sovrum och ett charmigt sällskapsrum med öppen spis som ger en härlig värme och höjer mysfaktorn i huset. Förläng sommaren i det inglasade uterummet med skjutpartier i glas. För gäster och vänner finns ett fristående gästhus på tomten.

Ett trivsamt, lättskött och lagom stort fritidshus med utmärkt läge i området. Havet har du på badrocks avstånd (cirka 500 meter) Välkomna på visning!

Mindre bostad som absolut går att använda som en "året-runt-bostad" då köket är stort och fullutrustat och en tvättmaskin finns även installerad. Fräsch ljus inredning, vita väggar och många fönster ger bostaden rätt mysfaktor.

Kök

Stort fullutrustat kök med vita luckor, bänkskiva i trä, rött kakel. Ugn, häll och fläkt från i rostfritt från Whirlpool. Vit kombinerad kyl/frys från Samsung. Här finns även diskmaskin. Plats för mindre matbord för 4 personer. Vita väggar och mörkt parkettgolv.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med plats för stor soffgrupp och matbord för 4-6 personer, fungerande kamin som ger skön värme under ruggiga höstkvällar och höjer mysfaktorn. Vita och grå väggar, furugolv och stora fönsterpartier. Här finns även en öppen spis (används ej). Från vardagsrummet kommer man ut till det inglasade uterummet och vidare till trädäck och utemiljö.

Visa mer

Sovrum 1

Fräscht sovrum med vita väggar och mörkgrå heltäckningsmatta. Plats för både dubbelsäng, sängbord och klädförvaring.

Visa mer

Badrum

Badrum med våtrumsmatta i ljusa färger, dusch, toalettstol och handfat med komod och väggskåp. Tvättmaskin installerad 2018.

Visa mer

Förvaring

Klädkammare med plats för förvaring. I annat utrymme finns även en tvättmaskin från Bosch.

Visa mer

Sovrum 2

Från uterummet nås stugans andra sovrum, som ligger i en tillbyggd del. Rummet är ljust och luftigt med plats för dubbelsäng och förvaring alternativt en våningssäng.

Visa mer

Gästhus

Bredvid stugan finns ett nybyggt gästhus med plats för dubbelsäng och förvaring. Trevligt!

Visa mer

Exteriör

Härlig lugn naturtomt med böljande ljung och höga tallar.

Visa mer

Uterum

Stugans båda delar länkas samman av ett härligt inglasat uterum. Förläng sommaren här med plats för stort matbord eller en loungedel. Perfekt även för regniga dagar.

Visa mer

Omgivningar

Visa mer

Fastigheten

Visa mer

Planritningar

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Yngsjö 219:41
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 2 - 3 sovrum
Boarea
58 m² + 12 m² biarea säljarens information
Kommentar till areakälla
Finns ytterligare friliggande sovrum om ca 7 kvm intill uterummet samt gästhuset om ca 13 kvm.
Tomtarea
1 004 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Stort trädäck

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt El/luft-luftvärmepump/kamin
BYGGNADSÅR
1961, Ombyggt 1985 
Fasad
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Tak
Papp
Stomme
Trä
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
Övriga byggnader
Fristående inrett gästhus från 2018 med plats för dubbelsäng, sängbord samt förvaring sant uterum från 2018. Allt målat 2018.

Ekonomi

Utgångspris
3 595 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,901%
TAXERINGSVÄRDE
1 638 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
748 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 800 750 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
10 858 kr/år
VA
2 427 kr/år
Renhållning
1 540 kr/år
Försäkring
2 515 kr/år
Sotning
500 kr/år
Kommentar
Baserat på föregående ägares driftskostnader
DRIFTKOSTNAD TOTAL
17 840 kr/år
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon

Energideklaration

Energideklaration
Ej utförd

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Kristianstad Yngsjö GA:23 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp Ändring Av Dp

Allmänt om området

Yngsjö är beläget i Kristianstads kommun i Hanöbukten, 27 kilometer sydost om Kristianstad. I Yngsjöområdet bor ungefär 500 personer året runt. Yngsjö är en badort med milslång badstrand med kritvit sand och under sommaren ökar invånarantalet på grund av de många fritidshusen i området. I Yngsjö finns cirka 1700 fritidshus, vilket innebär mer än en fördubbling av invånarna under sommarmånaderna. Längs Askaträdet, Torgasträdet och Lillesjö väg finns bebyggelse från tiden före skiftet 1840. Ursprungligen låg Yngsjö by samlad kring vägskälet Gamla Byvägen och Lillesjö väg. Under de senaste åren har intresset för att bosätta sig permanent i Yngsjö vuxit stadigt, vilket bla. visar sig i populära förskolan. Med den nya kustplanen är det tillåtet att bygga större hus, och Kristianstad kommun uppskattar att de permanentboende kommer öka med 20% de kommande åren.
Det är en levande by med allt ifrån egen mataffär (Yngsjöhallen), thaivagn vid idrottsplatsen (Lovestreet thaifood) till fine dining på Wärdshuset Kastanjelund och Pias Kitchen. På fredagar kan man köpa glass direkt från Ottos glassfabrik.
Barnomsorgen i området är komplett med förskola, skola med årskurserna F-6 samt fritids.
Byn har eget fotbollslag i Yngsjö IF och på idrottsplatsen anordnas både bilbingo och loppis. Vid Yngsjö Havsbad finns en minigolfbana och det finns även en egen bouleförening i byn.

Kommunikation

Täta bussförbindelser.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.