Kristianstad - Centrum

Sjöcronas gata 2B

Charmigt sekelskifte i Kristianstads centrum!

Till salu

Charmigt sekelskifte i Kristianstads centrum!

I stadens kanske vackraste byggnad söker nu en inbjudande sekelskiftesvåning sin nya ägare. Denna våning, belägen i gårdshuset, karaktäriseras av stora rum, högt till tak, vackra stuckaturer och gedigna trägolv. Här njuter man av en mängd originaldetaljer såsom vackra dörrar, breda golvlister och foder som tillsammans med ett generöst ljusinsläpp verkligen bjuder in till möjligheten att skapa en fantastisk bostad. Interiören har ett behov av modernisering och uppfräschning men potentialen är maximal. Lägg till en exteriör med svårslagen charm - fasad, tak och fönster är nyrenoverade i tidsenlig stil och både portar, innergård och trappuppgångar är ovanligt vackra.

Väl inne i våningen slås man av lugnet här råder. Hallen har ett plankgolv och direkt till vänster ligger ett av de två sovrummen. Med fönster mot innergården blir detta ett lugnt och behagligt rum.
Går man istället till höger från entrén kommer man först till badrummet och vidare till köket. Köket har gott om plats för bord och stolar och vetter även det mot innergården. Vill man äta sin middag eller dricka sitt kaffe utomhus kan man gå ner till den gemensamma innergården som har möblerade uteplatser och gemensam grill för föreningens medlemmar.
Badrummet har dusch, handfat och toalettstol. Kaklade väggar och klinkers på golvet.

Sovrum nummer två är ovanligt generöst och hur många sovrum har en kakelugn? Detta har... Förutom kakelugn kan man faktiskt krypa upp i den generösa fönsterkarmen och kika ner över innergården. Här ges möjlighet att skapa ett riktigt trivsamt sovrum.
Mellan sovrum och vardagsrum löper en hall. Idag står här garderober men bäst gör sig denna passage som en luftig hall.
Vardagsrummet är ett pampigt rum med en mäktig kakelugn i mörkgrönt. Vackert stavparkettgolv, högt till tak, stuckatur, takrosett och stort fönster- och dörrparti mot balkongen. Här saknas inget!

Sammanfattningsvis är detta en våning som måste upplevas på plats. Vill du skapa dig ett drömboende efter eget önskemål är detta ett utmärkt tillfälle för dig. Varmt välkommen att boka visning!

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Pris: 2 195 000 kr
 • Boarea: 94 kvm
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 4
 • Avgift: 5 702 kr
 • Förening: Brf Cornelius Sjöcrona
 • Byggnadsår: 1904
 • Område: Kristianstad - Centrum, Kristianstad

2 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Sandra Berntsson

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Sjöcronas gata 2B

 • Sekelskifte
 • Vackra detaljer
 • Balkong
 • Kakelugnar

Exteriör

En exteriör med svårslagen charm - fasad, tak och fönster är nyrenoverade i tidsenlig stil och både portar, innergård och trappuppgångar är ovanligt vackra.

Visa mer

Trappuppgång

Nyrenoverade trappuppgångar med vacker ljussättning. Ett fint välkomnande hem. En av fastighetens portar är bytta och övriga ska också bytas.

Visa mer

Innergård

En lummig och inbjudande oas mitt i centrum - vilken tillgång! Föreningen har möblerat uteplatser och placerat gasolgrill för alla i huset. Har man barn är det extra tacksamt att gården är avskild.

Visa mer

Vardagsrum

Pampigt rum med stuckatur, takrosett, maffig kakelugn och utgång till balkong. Vackert stavparkettgolv.

Visa mer

Balkong

Charmig balkong med smidesräcke i svart. En riktig citybalkong!

Visa mer

Kök & matplats

Stort kök med plats för matbord och stolar. Trivsamt med fönster som har utsikt över innergården. Utrustning: spis, fläkt och kyl/frys.

Visa mer

Hall

Passagen mellan sovrum 1 och vardagsrummet. Fin potential att bli pricken över i!

Visa mer

Sovrum

Sovrum 1 är stort och har ett generöst fönsterparti och läge mot innergården. Dessutom med kakelugn. Ett drömsovrum!
Bostadens andra sovrum är beläget i den bortre delen av lägenheten och ligger lugnt och skönt med fönster mot innergården. Högt till tak, ljusa väggar och parkettgolv.

Visa mer

Entré

Plats för ytterkläder och skor. Sovrum 2 till vänster, badrum och kök till höger.

Visa mer

Badrum

Badrummet är utrustat med handfat, toalettstol och dusch. Kaklade väggar och klinkers på golvet. Frostat fönster mot innergården.

Visa mer

Tvättstuga

Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren i huvudbyggnaden. Den disponeras fritt av föreningens medlemmar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
94 m²
Våning
2 av 4
Andel i förening
3,43335 %
Andel av årsavgift
3,83166 %
Uteplats
På den gemensamma innergården finns under sommarsäsongen möblerade uteplatser och grill. Här ställer man cykeln säkert i ställ.
Bilplats
Kommunen erbjuder boendeparkering med två olika alternativ för betalning. Se kommunens hemsida för mer info.

Föreningen

Namn
Brf Cornelius Sjöcrona
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningens bildades 2016. Fastigheten heter Kristianstad Åsen 2 och adresserna är Sjöcronas Gata 2 och Södra Kaserngatan 20. Lägenheterna fördelar sig enligt följande: 1 ROK 2 st 2 ROK 8 st 3 ROK 10 st 4 ROK 5 st
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med ComHem för bredband och TV.
Parkering
Kommunen erbjuder boendeparkering i området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fasad, yttertak och fönster (ej mot innergården) är renoverade. Trappuppgångar och portar är renoverade (två portar återstår att byta). Man har bytt termostater på samtliga radiatorer. Alla fläktar är bytta.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1904
Fönster
3-glas bullerdämpande/2-glas mot innergården
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
Föreningen har renoverat fasad och yttertak. Fönster mot Sjöcronas gata och Södra Kaserngatan har bytts ut till bullerdämpande 3-glas isolerfönster. Trappuppgångarna är nyrenoverade. Porten på Södra Kaserngatan är ny och den på Sjöcronas gata byts ut i skrivande stund. I trappuppgångar och i källare har installerats automatbelysning.
Alla fläktar är utbytta. Alla termostater i lägenheterna är utbytta.
Övriga byggnader
Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren. I källaren finns även gemensam tvättstuga för föreningens medlemmar. Föreningen har en gemensam, grönskande innergård med ett par uteplatser som är möblerade. Det finns en gemensam gasolgrill för alla medlemmar att nyttja.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,893%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
200 kr/år
Försäkring
200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
400 kr/år
Kommentar
Driftskostnaderna är preliminära och baseras på schablonkostnader.
Energideklaration
Utförd 2017-12-03
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
142 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2017-12-03

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.