Hörby

Västerstad 7134

Mysigt korsvirkeshus på enskilt och lungt läge!

Till salu

Mysigt korsvirkeshus på enskilt och lungt läge!

Detta är ett idealiskt hus på landet för en liten familj eller som lyxigt fritidshus, här på får du ro för själen bland hästar och kor. På den lilla grusvägen som går till huset är det vackra öppna fält på båda sidor. En underbar miljö för exempelvis konstnärer eller författare för att skapa och vara kreativa i.
Korsvirkeshuset har under senaste året genomgått en varsam renovering i form av helt ny kyl, frys, micro, kokplatta, fläkt och diskmaskin från 2021 samt helt ny tvätt och torktumlare i tvättstugan från 2021. Nya utbytta fönster på övervåningen på nedre plan målade och tätade fönster samt nytt korsvirke på husets fasad.

I den mysiga trädgården finner du förutom en stor gräsmatta bland annat två körsbärsträd, blommor längs huset, lavendel, krusbär, hallon och fruktträd så som litet äpple och plommonträd. Vackra kastanjträd och björk. På våren har trädgården även ett helt fält av lila, gula, vita och blå blommor.
Huset har oftast ägts av kvinnor, först ägdes det av en kvinna som arbetade på herrgården i Västerstad. Hon sägs ha levt ett spartanskt liv, varit rättvis och god. Därefter ägdes huset av en sjökapten. Senare bodde en liten familj i huset i många år, de sägs ha varit lyckliga i huset.
Senast 2021 har byggnaden använts som konstgalleri under konstrundan med beteckning Galleri Västerstad som även har egen hemsida: https://jessicagoralski.com/art-gallery-vasterstad/
- Huset har fungerat mycket bra att hyra ut både som fritidshus och som galleri. En ordentlig extra inkomst för den som inte vill bo där året om.

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 105 kvm
  • eller högstbjudande: 1 495 000 kr
  • Byggnadsår: 1909
  • Område: Hörby, Hörby
eller högstbjudande

1 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Joakim Pulkkinen

Reg. fastighetsmäklare / franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Västerstad 7134

Exteriört

Vacker trädgård!

Visa mer

Exteriör

Underbar natur!

Visa mer

Bottenvåning

Hall med tegelgolv och plats för avhängning. Rakt fram badrum med dusch, wc samt tvättställ. Stort kök med ny maskinell utrustning. Vardagsrum med eldstad.

Visa mer

Övre plan

Stor öppen yta med plats för många sängar.

Visa mer

Konst på huset

Tavlor skapade med huset som motiv

Visa mer

Närområdet

- Kollektivtrafik: Hörby buss-taxi Närtrafik 03, beställning via telefon: 0771-77 44 99.
- 45 min att köra till Malmö.
- 14 km till Hörby där högstadieskola, affärer, banker, mm finns.
- De la Gardie skola i Västerstad 2,6 km bort, med förskoleklass till 3an. Skola med 200 års anor. Här finns även fritidshemmet Vindrosen.
Närmaste butik:
- ICA nära i Löberöd 10 min körning.
Sibylla, Coop, Dollar Store, Biltvätt i Sjöbo 2mil bort.
Bensinstation Din-X Löberöd 1 mil bort, Q-star 7 km på väg 13 mot Sjöbo.
Sevärdheter:
Västerstad kyrka och kyrkoruiner.
Bjärsjölagård slott ca 1 mil bort.
Övedskloster ca 1 mil bort.
Badplats Vombsjön 1,6 mil bort 15-20 minuter körning.
Utsikt över Harlösa nejden 1,5 mil bort.
Fiske och badmöjlighet både i Vombsjön och Ringsjön.
Grannarna har hästar och man kan fråga om de vill erbjuda lite ridlektioner.
Färska ägg finns att köpa i området.

Visa mer

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.