Maglehem med omnejd

Olserödsvägen 169-13

Nu finns möjlighet att förvärva charmig sommarbostad nära hav och natur!

Till salu

Nu finns möjlighet att förvärva charmig sommarbostad nära hav och natur!

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 114 kvm
  • Pris: 3 950 000 kr
  • Byggnadsår: 1968
  • Område: Maglehem med omnejd, Kristianstad

3 950 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Sandra Berntsson

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Olserödsvägen 169-13

Det är inte bara Ernst Kirschsteiger som förälskat sig i omgivningen kring Olseröd. Det har även vi och förälskelsen slog till med full kraft på 60-talet för ägarna till denna sommarpärla. Sedan dess har de spenderat både somrar och helår på Olserödsvägen 169-13. Nu är det dags för en ny ägare att förgylla livet med glädjen till denna plats.

En stor portion charm och känsla, uppvuxen, lummig trädgård och ett fantastiskt läge med närhet till både hav och natur. Det är bara ett fåtal av attributen som denna sommarbostad erbjuder. Dessutom på ett strategiskt läge med närhet till diverse utflyktsmål och en svårslagen natur. På cykel tar man sig enkelt till strand och hav. Via bil är det nära både Åhus och Kristianstad i norr och Maglehem och Brösarp i söder. För den hurtiga går det att ta sig även dit med cykel. Området är högt beläget med utsikt över Hanöbuktens milsvida, vita sandstränder.
Olseröd är en konstnärsby med väletablerade konstnärer. Inte minst märks detta under påskhelgen då Konstrundan lockar mängder av besökare till orten.

Exteriört är detta ett charmigt ställe med svartvit korsvirkefasad och en insynsskyddad tomt som fungerar som såväl naturtomt som trädgårdstomt och som bjuder in till både gemenskap och lek.

På tomten finns två byggnader, placerade i ett V. Vi kallar den ena för huvudbyggnaden. Boarean här är taxerad till 114 kvm. Här ryms entré med hall och rymligt badrum. Åt höger från entrén finner vi två sovrum, rakt fram finns kök med matplats och till vänster är vardagsrum och matrum placerat.
En originell och ovanligt snygg trappa leder oss till ovanvåningen som har ett allrum med en härlig atmosfär samt ett sovrum.

Byggnad två tillkom något år senare än huvudbyggnaden och har en boarea på ca 45-50 kvm. Den rymmer två rum samt ett duschrum med bastu. Detta kan fungera väl som arbetsplats, gäststuga, ateljé eller liknande.

Dessutom finns ett friliggande garage med en yta på ca 55 kvm.

Sammanfattningsvis - gedigna materialval, en genomtänkt röd tråd och en trivsam atmosfär i kombination med en modern standard. Tillsammans med korsvirket och brädgolven ger det sammantaget en charm som är svår att motstå.

Varmt välkommen att boka visning och bekanta dig närmre med denna pärla!

  • vackra omgivningar
  • nära hav & natur
  • maximalt med charm
  • möjlighet att utöka bostadsytan

Bostaden fördelar sig på två byggnader varav ena byggnaden är en klassisk sommarbostad med hall, badrum, kök med matplats, vardagsrum i vinkel samt två sovrum på bottenvåningen. En trappa upp finns ett rymligt allrum med härlig rymd, samt ett sovrum. Byggnad två tillkom något senare och kan fungera som både gästhus, ateljé, arbetsrum och liknande. Här finner vi hall/möblerbart genomgångsrum, ett större rum samt dusch med bastu.

Exteriör

Trädgården är en skön blandning av natur- och trädgårdstomt. Före midsommar låter nuvarande ägare tomten vara en charmig äng för att efter midsommar och resten av sommaren hålla gräsmattan som en trädgårdstomt. Tomten är stor nog att bjuda in till olika sittplatser och vrår för avkoppling och rekreation. Man kan inta sina måltider i vilket väderstreck som än önskas.

Visa mer

Drönarbilder området

Närheten till havet, naturen, vackra omgivningar och utflyktsmål är en fantastisk fördel här. Det är härligt att leva i Olseröd!

Visa mer

Vardagsrum

I bostadsbyggnaden finns ett rymligt vardagsrum i vinkel där både soffgrupp och matgrupp ryms. Här finns en öppen spis centralt placerad. På golvet ligger en heltäckningsmatta. Denna ligger löst ovanpå ett vackert träplankgolv.

Visa mer

Kök & matplats

Köket renoverades nyligen med nya stommar med vita luckor, vask, stänkskydd och vitvaror. Här är fullt utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Från köket når man trädgården via altandörr.

Visa mer

Hall

Huvudbyggnadens hall har fräck trappa till ovanvåningen. Till höger från entrén nås badrum och vidare sovrummen. Rakt fram ligger kök med matplats och till vänster har vi vardagsrummet.

Visa mer

Badrum

Badrummet är en skön blandning av klassiskt 70.tal samsat med modern standard. Det är ett rymligt badrum, utrustad med dusch, handfat med kommod samt wc-stol. Allt är mycket fräscht och välhållet. Ett fönster är både praktiskt och ger ett värdefullt ljusinsläpp.

Visa mer

Sovrum

Bostaden har tre sovrum i huvudbyggnaden. Två av dessa är något mindre och är belägna på bottenvåningen. Ett är större och finns en trappa upp.

Visa mer

Allrum

Bostadsbyggandens ovanvåningen har ett allrum med en skön rymd och en trivsam känsla. Idag nyttjas rummet som ett kreativt arbetsrum. Alternativen är såklart många.

Visa mer

Rum/kontor

I byggnad två finns ett till två rum som kan nyttjas som sovrum om man önskar.

Visa mer

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.