Byggmästaregatan 14 Vilan
Vilan

Byggmästaregatan 14

Villakänsla i bostadsrättens bekväma format!

Kommande

Villakänsla i bostadsrättens bekväma format!

Nu ges chansen att förvärva ett av Vilans finaste radhus! Bostaden ligger riktigt bra på lugn och trivsam gata och har en helt fantastisk insynsskyddad och vintergrön tomtsida med kvällssol! Området är barnvänligt och på kort promenadavstånd nås både lekplats, kollektivtrafik, idrottsplats, livsmedelsbutiker och mycket mer. Radhuset är välplanerat med sex rum varav fyra av rummen disponeras som sovrum. Radhuset har även ett allrum, två fräscha badrum, ett fullutrustat väldisponerat kök i öppen anslutning till entréplanets vardagsrum, som dessutom har härliga sociala umgängesytor! Exteriört väntar en lättskött och väldisponerad radhustomt med carport, plattsatt uteplats och uppfart med plats för två parkerande bilar.

Detta är ett praktiskt och bekvämt boende för er som älskar villalivets känsla, med egen gräsmatta, carport, utvändigt förråd och uppfart, men som också önskar lättjan i att det utvändiga underhållet med tak, fasader etc. sköts av bostadsrättsföreningen.

Nära stadens myllrande liv med goda kollektiva förbindelser.

Varmt välkomna!

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 116 kvm
 • Antal rum: 6 rum
 • Avgift: 7 624 kr
 • Förening: Brf Träsnidaren 1
 • Byggnadsår: 2005/2006
 • Område: Vilan, Kristianstad

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Byggmästaregatan 14

 • Välplanerad bostadsrätt i trivsamt kvarter
 • Lättpendlat läge
 • Klassiska och välskötta materialval
 • Insynsskyddad tomt
 • Bostadsrätt med villakänsla

Exteriör

De potentiella uteplatserna är en av bostadens absoluta pärlor som med fördel bjuder på sol stora delar av dagen och kvällen. Med sitt lugna läge är detta en utemiljö för många trevliga stunder och avkoppling. Carport, förråd och uppfart med plats för två parkerande bilar.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med en generös separat garderob med mängder av förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Kök

Renoverat kök i vitt utförande med granitbänkskiva, vitt kakel och rostfria vitvaror. Snyggt, tidlöst och praktiskt.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum med vackert ljusinsläpp. Genomtänkt planlösning med sociala ytor i öppen anslutning till köket. Utgång till uteplats och insynsskyddad trädgård.

Visa mer

Uteplats

Välskött så långt ögat skådar.

Visa mer

Trädgård

Genomtänkt, vintergrön och insynsskyddad. Baksida med kvällssol!

Visa mer

Allrum

Det perfekta allrummet med gott om plats för soffa, tv-möbel och förvaring.

Visa mer

Sovrum

Fyra stycken sovrum. Samtliga i bra storlek med trivsamt ljusinläpp.

Visa mer

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i kombination med tvättstuga samt badrum med badkar på ovanvåningen!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 624 kr
Antal rum
6 rum
Boarea
116 m²

Föreningen

Namn
Brf Träsnidaren 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
10 lägenheter
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Träsnidaren 1-5 och 7-11 i Kristianstad kommun. På fastigheten finns 8 byggnader med 10 lägenheter. Fastigheternas adress är Södra Långgatan 39, 41,43,45 och Byggmästaregatan 14,16,18,20,22 i Kristianstad.
Lägenhetsfördelning:
5 rum och kök= 5
6 rum och kök=5
FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Årets reparationer och underhåll: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerade underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret utfört reparationer för 19 tkr och planerat underhåll för 0 tkr.
Underhållsplan: Föreningens underhållsplan uppdaterades senast 1 juli 2019. För de närmaste 9 åren uppgår underhållskostnaden till 2 426 tkr. Detta motsvarar en genomsnittlig kostnad på 269 tkr per år (228 kr per kvadratmeter)
Avsättning till underhållsfonden har för verksamheten gjorts med 212 tkr (180 kr per kvadratmeter)

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
2005/2006
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
2018: Renovering av badrummet, samt till stora delar nytt golv på bottenvåningen och ommålat.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,893%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
13 787 kr/år
vatten
4 455 kr/år
Försäkring
2 650 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
20 892 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2020-04-24
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
118 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Vilan är området med nära till såväl centrum, Härlövs handelsområde, kommunikationer, både buss, E22:an och 21:an som till natur. En kort promenad bort finns busshållplats. För den som pendlar är påfarten till E22 alldeles i närheten och till centrum tar man sig enkelt med cykel eller en promenad.

Kommunikation

Närhet till såväl bussförbindelse som bilvägar. Väl utbyggda gång- och cykelvägar åt alla håll.

Närservice

Härlövs handelsområde har de senaste åren utökats till att bli ett område med såväl bygghandel som konfektion och stormarknader. Vilan erbjuder diverse snabbmatställen och här finns pizzeria i kvarteret.
Egen vårdcentral finns och även barnomsorg och skola.

Övrigt

Närheten till naturen finns åt alla håll. Mot Näsby når man både Näsby fält, Naturum och Linnérundan. I centrala Kristianstad njuter man av Tivoliparken. Lillö och Ekenabben är andra bra exempel på naturområden i närheten.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.