Villa till salu på Marumsvägen 30 i Ljusterö-Marum
Ljusterö-Marum

Marumsvägen 30

Enskilt läge nära bad i populära Marum!

Till salu

Enskilt läge nära bad i populära Marum!

Med ett avskilt och insynsskyddat läge i mysiga Marum finns här ett fritidshus med permanentstandard. Stora altaner i olika väderstreck. Stor enskild tomt som angränsar mot allmänning. Nära till badplats och brygga med båtplats.

Huset har nyligen renoverats med renoverat vardagsrum/kök med ljusa väggar, nytt golv och ny köksinredning, nytt kaklat badrum med dusch/wc och handfat. Tvättstuga med varmvattenberedare och tvättmaskin och plats för förvaring.

Marum är en mycket trevlig samfällighetsförening med god samhörighet och fina gemensamma ytor såsom flertalet badplatser och bryggor. Härifrån når du Ljusterö färja och Ljusterö torg inom ett par minuter.

Ring gärna för privata visningar och övrig information. Kontakta mig på 070-715252

Visa mer
Marumsvägen 30 Marumsvägen 30 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • som utgångsbud: 2 500 000 SEK
 • Antal rum: 4 rum
 • Boarea: 79 kvm + 4 kvm biarea
 • Tomtarea: 5 723 kvm
 • Byggnadsår: 1969 - Ombyggt 1985
 • Område: Ljusterö-Marum, Österåker
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Marum 1:202
som utgångsbud

2 500 000 SEK

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Marumsvägen 30

 • Insynsskyddat läge
 • Angränsning till allmänning
 • Båtplats
 • Nära bad

Allmänt om bostaden

Längst upp i skogen i angränsande till allmänning ligger detta charmiga hus i helt insynsskyddat läge.

Uteplats

En fantastisk uteplats som vetter mot söder. Helt insynsskyddat läge mot allmänningen och utsikt mot gräsmatta.

Vardagsrum/kök

Öppet och ljust vardagsrum med kök med snyggt golv och ljusa väggar. Här finns luftvärmepump. Köket inreddes 2021 och har fina grå luckor, en fantastisk arbetsyta och den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt samt ugn.

Sovrum

I huset finns 2 st sovrum.

Badrum

Renoverat helkaklat badrum med vatten toalett, handfat med skåp och separat dusch.

Hall

Välkomnande och möblerbar hall.

Tomten

Blandad tomt med både skog och trädgård. Helt insynsskyddat läge.

Omgivning

En mycket fin välomhändertagen sandstrand finns i närheten som är en del av samfällighetens ägor och som gör Marum så populärt.

Brygga

Det finns en bryggförening där säljaren har haft bryggplats.

Ljusterö

Mitt namn är Wiveca Frisell, jag är boende på Ljusterö och jag har mitt kontor vid färjeläget. Jag har jobbat som mäklare sedan 90-talet och jag har vistats på Ljusterö sedan jag var barn. Sedan 12 år tillbaka är jag helt dedikerad till Ljusterö och jag kan det mesta om ön. Har ni frågor om objekten, områden, olika smultronställen eller bara vill ta en kaffe, kom in på mitt kontor vid färjan.

Ni når mig på 070-7105252 om ni vill ha en privat visning.

Kartor

Altan

På framsidan finns en av altanerna. Här finns plats för en hel del sommarmöbler. Läget är mot norr.

Visa mer

Planlösning

Om bostaden

Med ett avskilt och insynsskyddat läge i mysiga Marum finns här ett fritidshus med permanentstandard. Stora altaner i olika väderstreck. Stor enskild tomt som angränsar mot allmänning. Nära till badplats och brygga med båtplats.

Huset har nyligen renoverats med renoverat vardagsrum/kök med ljusa väggar, nytt golv och ny köksinredning, nytt kaklat badrum med dusch/wc och handfat. Tvättstuga med varmvattenberedare och tvättmaskin och plats för förvaring.

Marum är en mycket trevlig samfällighetsförening med god samhörighet och fina gemensamma ytor såsom flertalet badplatser och bryggor. Härifrån når du Ljusterö färja och Ljusterö torg inom ett par minuter.

Ring gärna för privata visningar och övrig information. Kontakta mig på 070-715252

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Marum 1:202
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 2 - 3 sovrum
Boarea
79 m² + 4 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
5 723 kvm
Tomttyp
Kuperad trädgårdstomt/skogstomt
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt El + luftvärmepump
BYGGNADSÅR
1969, Ombyggt 1985 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

som utgångsbud
2 500 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,257%
TAXERINGSVÄRDE
2 078 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 264 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 050 000 kr

dokument

Energideklaration

Energideklaration
Ej utförd

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Österåker Marum GA:2 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1949-08-05)

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

För mer info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusterö C3%B6

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Taxirörelse har funnits sedan lång tid på ön och givetsvis sjötaxi. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Här hittar ni även sommartid Ljusterö Lekland och loppis med hoppborgar för barnen. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen där Ljusterö IS håller till. Fotbollsplan samt tennisbana. Vidare mot Linanäs passerar vi pizzeria med stor uteservering. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil och ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs. På ön finns även flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid leklandet, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

Parkering

Vill man åka Buss 626 till Åkersberga/Danderyd, kan man parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd.

Övrigt

Ljusterö är en av de största öarna i Stockholms skärgård och mäter hela 35km från Östra Lagnö i norr till Kårnäs i söder. Här bor ca 1800 personer permanent under vinterhalvåret och uppskattningsvis drygt 30000 under sommarhalvåret. Utvecklingstrenden pekar tydligt på att andelen permanentboende kommer att bli större i en när framtid. Ön trafikeras av en statlig färjelinje från fastlandet vid Östanå.
I området kring Marum finns mycket att se och göra. Fina områden att promenera i, både kring den vackra Marums hästgården, Arnö samfällighet samt runt Ljuserö golf. Fina badplatser finns vid Arnö samt ytterligare flertalet badplatser finns över hela Ljusterö. Längst ut på Östra Lagnö finns naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen. I Linanäs finns allmän badplats. Vid Ramsmora Gård utmed Tranviksvägen finns sommartid ett Lekland och Loppis med hoppborgar samt badmöjligheter både från brygga och strand.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Wiveca Frisell

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt om bostaden

Uteplats

Vardagsrum/kök

Sovrum

Badrum

Hall

Tomten

Omgivning

Brygga

Ljusterö

Kartor

Planlösning