Lägenhet till salu på Västansjövägen 86 i Ljusterö-Gropgärdet
Ljusterö-Gropgärdet

Västansjövägen 86

Välplanerat och välbyggt med skogen som granne!

Till salu

Välplanerat och välbyggt med skogen som granne!

Arkitektritad, modern och lättskött skärgårdsvilla med 84 kvm golvyta. Egen tomt om 470 kvm. Välplanerat hus med vardagsrum och kök i öppen planlösning och utgång till uteplats i sydväst-läge. Fin braskamin, vitmålade väggar och ekparkett. På bottenplan finns stort sovrum med utgång mot baksidan samt snyggt badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Del i externt förråd samt angränsande till skogen på baksidan. Ring även för privat visning. 070-7105252

Visa mer
Västansjövägen 86 Västansjövägen 86 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • som utgångsbud: 2 195 000 SEK
  • Boarea: 76 kvm Ekonomisk plan
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 1, ej hiss
  • Avgift: 4 394 kr
  • Förening: Brf Ljusterö Skärgårdsby 4
  • Byggnadsår: 2019/2020
  • Område: Ljusterö-Gropgärdet, Österåker
som utgångsbud

2 195 000 SEK

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Allmänt om bostaden

Välkommen till ett fint och välplanerat hus i Skärgårdsbyn. Moderna och arkitektritade skärgårdsvillor i BRF-Form med egen trädgård och optimalt anpassad planlösning.

Vardagsrum/kök

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med fina fönster samt braskamin. Bra arbetsytor och fint fönster. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn och fläkt.

Altan

Härlig altan i sydvästläge på toppen av Skärgårdsbyn med fin utsikt över omgivande bebyggelse. Soligt läge.

Sovrum

Huset har 3 bra sovrum. På entréplan finns det större sovrummet med utgång till möjlig uteplats mot nordväst. På övreplan finns 2 bra sovrum samt en hall. alla rum har garderober.

Hall

Välkomnande hall med klinkergolv

Badrum

Snyggt badrum, helkaklat med golvvärme och fin skåpsinredning. Handdukstork, duschvägg i glas samt kombinerad tork/tvätt.

Närområde

Välkommen till Ljusterö Skärgårdsby som genomgår en fantastisk resa. De 5 första etapperna är byggda och klara. Här handlar det om att välja vart i området du vill bo. Det finns ett stort utbud och olika storlekar av hus. Du bor nära färjan, Ljusterö torg samt skolan.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

Om bostaden

Arkitektritad, modern och lättskött skärgårdsvilla med 84 kvm golvyta. Egen tomt om 470 kvm. Välplanerat hus med vardagsrum och kök i öppen planlösning och utgång till uteplats i sydväst-läge. Fin braskamin, vitmålade väggar och ekparkett. På bottenplan finns stort sovrum med utgång mot baksidan samt snyggt badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Del i externt förråd samt angränsande till skogen på baksidan. Ring även för privat visning. 070-7105252

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 394 kr
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum + kök
Boarea
76 m² Ekonomisk plan
Våning
1 av 1
Andel i förening
7,212 %
Nettoskuldsättning
Andelstal av årsavgift har inte kunnat inhämtas från föreningen. Därför kan inte uppgiften anges i objektsbeskrivningen.

Föreningen

Namn
Brf Ljusterö Skärgårdsby 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
16 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tv och Bredband
Tv-paket via telia och fiberanslutning 100/100 via föreningen
Gemensamma utrymmen
Förråd i länga ingår
Parkering
Parkering finns till varje lägenhet

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
2-plans parhus i BRF
BYGGNADSÅR
2019/2020
Hiss
Nej

Ekonomi

som utgångsbud
2 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,238%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
8 505 kr/år
vatten
2 384 kr/år
Försäkring
823 kr/år
Övrigt
5 820 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
17 532 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Övrigt avser internet och tv
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

För mer info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusterö C3%B6

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Flertalet sjötaxibåtar finns från flera delar av ön. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Här hittar ni även sommartid Ljusterö Lekland och loppis med hoppborgar för barnen. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen där Ljusterö IS håller till. Fotbollsplan samt tennisbana. Vidare mot Linanäs passerar vi pizzeria med stor uteservering. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil och ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs. På ön finns även flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid leklandet, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

Övrigt

Ljusterö är en av de största öarna i Stockholms skärgård och mäter hela 35km från Östra Lagnö i norr till Kårnäs i söder. Här bor ca 1800 personer permanent under vinterhalvåret och uppskattningsvis drygt 30000 under sommarhalvåret. Utvecklingstrenden pekar tydligt på att andelen permanentboende kommer att bli större i en när framtid. Ön trafikeras av en statlig färjelinje från fastlandet vid Östanå.
I området kring Marum finns mycket att se och göra. Fina områden att promenera i, både kring den vackra Marums hästgården, Arnö samfällighet samt runt Ljuserö golf. Fina badplatser finns vid Arnö samt ytterligare flertalet badplatser finns över hela Ljusterö. Längst ut på Östra Lagnö finns naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen. I Linanäs finns en fantastisk allmän badplats med sandstrand, brygga och klippor.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Wiveca Frisell

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allmänt om bostaden

Vardagsrum/kök

Altan

Sovrum

Hall

Badrum

Övriga bilder

Planlösning