Skeppargatan 20B Östermalm
Östermalm

Skeppargatan 20B

Ljus sekelskiftesvåning på en av Östermalms mest attraktiva adresser

Till salu

Ljus sekelskiftesvåning på en av Östermalms mest attraktiva adresser

Välkommen till denna sekelskiftesdröm, attraktivt belägen i tyst gårdshus på en av Östermalms bästa adresser. På populära och trivsamma Skeppargatan finner du denna ljusa 3:a om 85 väldisponerade kvm i mycket fint skick. Här finns bevarade attribut från byggåret som sekelskiftesdetaljer i form av tre kakelugnar, stuckaturer, höga golvlister, vackert brädgolv, generös takhöjd och spröjsade, djupa fönster med charmiga spanjoletthandtag. Trevligt och rymligt vardagsrum med två stora fönster, smakfull platsbyggd bokhylla och fungerande kakelugn. Två sovrum med kakelugnar var av den ena rymmer en dubbelsäng. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Rymlig Walk-in closet. Stort fullt utrustat kök, här finns gott om plats med sittplats för många. Badrum med wc, handfat, dusch och kombinerad tvättmaskin. Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Välskött förening med låg avgift.

I denna fina lägenhet bor du mitt på Östermalm med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården, Östermalmstorg och Stureplan. Området är känt för sin imponerande arkitektur och de stora kulturarven, men erbjuder också mycket mer. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar och uteliv, finns allt man kan önska sig här!

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • eller bud: 11 195 000 kr
 • Boarea: 85 kvm faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 4
 • Avgift: 3 541 kr I avgiften ingår värme & vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg för bredband på 278 kr/mån.
 • Förening: Brf Valfisken 2
 • Byggnadsår: 1897
 • Område: Östermalm, Stockholm
eller bud

11 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Linus Rydberg

Linus Rydberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skeppargatan 20B

 • Ljuvligt ljus och genomgående
 • Bevarade sekelskiftesdetaljer
 • Stora vackra fönster
 • Stort källarförråd
 • Programmerbart ljussystem
 • Trygg förening med välskött fastighet, god ekonomi samt äger marken

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum som rymmer större soffgrupp och platsbyggd bokhylla. Nisch för TV och infällda högtalare i vägg. Fungerande vacker kakelugn.

Sovrum

Ljuvligt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober och kakelugn (plomberad).

Kök

Rymligt fullt utrustat kök med extra djup diskbänk. Vitvaror från Siemens. Möjlighet att utöka köket med en större köksö. Här finns plats för ett större matbord med sittplats för många.

Sovrum - Arbetsrum

Ytterligare sovrum lämpligt som gästrum, arbetsrum eller barnrum. Kakelugn (plomberad). Ingång till walk-in closet som rymmer familjens alla kläder.

Hall och badrum

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr. Stilrent badrum med dusch, wc och handfat. Kombinerad tvättmaskin.

Fastigheten

Vacker fastighet med gathus från 1907 och gårdshus från 1897.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Linus Rydberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Linus Rydberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 541 kr, I avgiften ingår värme & vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg för bredband på 278 kr/mån.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
85 m² faktisk uppmätn norm SS 021053
Våning
1 av 4
Andel i förening
3,65 %

Föreningen

Namn
Brf Valfisken 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
24 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, minsta ägarandel 10%
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Valfisken förvärvade fastigheten 1920 (då som bostadsförning och blev bostadsrättsförening 1994) och består av 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en välskött fastighet och god ekonomi med lån endast på 3.838 kr/kvm. Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd samt mindre förvaring i trapphuset på samma våningsplan. I fastigheten finns gemensam tvättstuga och välskött innergård med planteringar och utemöbler.
Tv och Bredband
Bredband från Tele2.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:

2022 trapphus
2019 gatufasad
2018 del av gårdsfasad
2017 tak gårdshus
2010 fönster
2001 tak i samband med vindsbyggnation
1991-92 stambyte, elstigare samt tvättstuga.

Kommande renoveringar:

Översyn av fönster som exponerats av sol.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1897
Hiss
Nej

Ekonomi

eller bud
11 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
8 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
11 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2020-04-09
PRIMÄRENERGITAL
163 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I denna fina bostad bor du mitt på Östermalm med promenadavstånd till såväl Kungliga Djurgården, Lill-Jansskogen, Östermalmstorg och Stureplan. Området är känt för sin imponerande arkitektur och de stora kulturarven, men erbjuder också mycket mer. Med närhet till vatten, grönska och naturen, men också till pulsen, shopping, kvarterskrogar och uteliv, finns allt man kan önska sig här!

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med både tunnelbana från Karlaplan, Stadion och Östermalmstorg och pendeltåg från Östra station bara några minuter bort. Även bussförbindelserna är mycket bra.

Närservice

På Östermalm bor du i centralt belägna kvarter, där allt som du kan önska går att finna. Närområdet erbjuder ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, butiker, matvaruaffärer och vardagsservice.

Parkering

På Östermalm råder boendeparkering där tillstånd ansökes hos Stockholms Stad. Boendeparkeringstillstånd låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.