Tuskövägen 8 Ljusterö-Arnö
Ljusterö-Arnö

Tuskövägen 8

Rymlig villa/fritidshus i populära Arnö!

Till salu

Rymlig villa/fritidshus i populära Arnö!

Välkommen till Arnö. Rymlig villa/fritidshus belägen på stor tomt med sol större delen av dagen. Plana trädgårdsytor, stora parkeringsmöjligheter och sjöglimt mot norr. Gäststuga, lekstuga och bod. Mycket populär samfällighetsförening med gemensamma platser såsom ängar, stränder och bryggor. Ingen genomfartstrafik och nära både Ljusterö torg, färjan och golfbanan. Välkommen att boka på allmän visning men även för privata visningar. Kontakta mäklaren på 070-7105252

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 925 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 88 kvm + 20 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1973, Ombyggt 2017
  • Område: Ljusterö-Arnö, Österåker
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Marum 1:147

3 925 000 kr

Visningar

2 Jul 11:45 - 12:30
Vänligen anmäl er till visning på 070-7105252. Även för privata visningar
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Tuskövägen 8

Allmänt om bostaden

Insynsskyddad fastighet med en rymlig villa. Allt är i sin ordning och byggnaden är väl omhändertagen och de senaste åren har en övergripande genomgång av byggnaden genomförts. Se mer under dokument.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som går i vinkel in mot matplatsen. Stora fina fönster vetter mot söder, balkongdörr leder ut till altanen. Öppen spis med insats.

Visa mer

Altan

Härlig altan med plats för det mesta. Soffgrupp, stora matmöbler samt blommor. Trätrapp leder ner till gräsmattan.

Visa mer

Kök

Arbetskök med god förvaring och liten plats för frukostbord, bakom spaljén finns plats för stort matbord. I köket finns öppning till anslutning av vedspis. Den maskinella utrustingen består idag av kyl med mindre frys, spis med ugn samt fläkt. Bra arbetsytor och fönster som leder mot nordväst.

Visa mer

Sovrum

På nedre plan finns 2 st sovrum. det ena har en inbyggd garderob.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med klinker och golvvärme. Färdigställt 2016

Visa mer

Övre plan

Övre plan består av stort allrum samt två sovrum. Nyinrett 2016.

Visa mer

Sovrum övre plan

2 st sovrum varav ett masterbedroom. Nyinrett 2016.

Visa mer

Hall

Öppen och välkomnande hall

Visa mer

Kartor

Här hittar du fastighetskartan

Visa mer

Ljusterö

Välkommen till vackra Ljusterö

Några hemsidor att titta på:

http://www.arnosamf.se/
http://www.ljustero.se/
http://www.ljusterotorg.se/

Visa mer

Närområde

Arnö samfällighetsförening är en av de populäraste samfälligheterna på ön. Samordnat med gemensamma midsommarfester, mycket fina badstränter runt udden och flera bryggor för potentiell båtplats. Kontakta mäklaren för mer information.

Visa mer

Flygbilder

Ett axplock av flygbilder över fastighet och omgivning

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Marum 1:147
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
88 m² + 20 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
5 285 kvm
Tomttyp
Kuperad trädgårdstomt/natur
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1973, Ombyggt 2017 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om genom borrad brunn. Enskilt avlopp via minireningsverk som töms 1 gng/år
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
3 925 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,241%
TAXERINGSVÄRDE
2 299 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 496 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 800 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
11 864 kr/år
VA
2 153 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
3 000 kr/år
Renhållning
2 540 kr/år
Sotning
300 kr/år
Övrigt
3 760 kr/år
Kommentar
Övrigt avgiften avser Serviceavtal för reningsverket (obligatoriskt). Övriga tillkommande kostander. Salttabletter vattenrening 1548:-/år ca 1 säck per månad. Flockningsmedel Baga reningsverk 889:-/år. Observera att driftkostnader är personligt och kan komma att variera sig beroende på nyttjande.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
23 617 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
6 348 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Ej nödvändig

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Österåker Marum GA:1 ändamål: Vägar, Bad och/eller båtanläggning
Planbestämmelser
Avstyckningsplan

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

För mer info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusterö C3%B6

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Taxirörelse har funnits sedan lång tid på ön och givetsvis sjötaxi. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Här hittar ni även sommartid Ljusterö Lekland och loppis med hoppborgar för barnen. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen där Ljusterö IS håller till. Fotbollsplan samt tennisbana. Vidare mot Linanäs passerar vi pizzeria med stor uteservering. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil och ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs. På ön finns även flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid leklandet, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

Parkering

Vill man åka Buss 626 till Åkersberga/Danderyd, kan man parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd.

Övrigt

I området kring Vadholma finns fin badplats samt ytterligare flertalet badplatser finns över hela Ljusterö. Längst ut på Östra Lagnö finns naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen. I Linanäs finns allmän badplats. Vid Ramsmora Gård utmed Tranviksvägen finns sommartid ett Lekland och Loppis med hoppborgar samt badmöjligheter både från brygga och strand.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.