Ålövägen 4 Ljusterö-Väsby
Ljusterö-Väsby

Ålövägen 4

Tomt i söderläge på Golfbanan till salu!

Till salu

Tomt i söderläge på Golfbanan till salu!

Välkommen till Ljusterö Golfbaneområdet. I ett steg i golfbanans utveckling säljs nu ett par tomter som bara ligger ett stenkast från banan. Denna tomten ligger i ett sluttande söderläge direkt efter dagens 11:e hål med utsikt över klubbhuset och paddelbanan. Banan har det senaste året genomgått en otrolig utveckling och man strävar vidare och har blivit en "snackis" både på ön och utanför. För visning och mer information ring Wiveca Frisell, ansvarig fastighetmäklare på 070-7105252

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbetecking: Mörtsunda 1:47
  • som utgångsbud: 1 495 000 kr
  • Tomtarea: 2 739 kvm
  • Område: Ljusterö-Väsby
som utgångsbud

1 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Wiveca Frisell

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Ålövägen 4

Tomten som är på 2739 kvm vetter mot söder och den är en sluttande tomt. Förslag på ritningar och preliminära offerter finns.Kontakta mäklare för mer info.

Ljusterö Golf
Den uppskattade banan ligger centralt belägen på ön och sedan 2003 erbjuder man18 hål där inget hål är det andra likt. Deras greener är vana vid superlativ och tack vare mattor på deras utslagsplatser har man kunnat skapa tee-områden som på många ställen erbjuder fantastiska vyer där man annars inte hade kunnat spela ifrån. På scorekortet må en del hål se korta och enkla ut men deras erfarenhet säger att verkligheten är en annan.

En spännande golfanläggning där närheten till vattnet är påtaglig och från flera hål har man en fantastisk utsikt över fjärdar och öar. Året 2020 är året där mycket har hänt på klubben. Klubbhuset har renoverats för att få plats med mer folk, både inne och ute, receptionen flyttades för att göra arbetet smidigare för personalen, paddelbanan byggdes och har varit flitigt använd under sommaren, restaurangen har fått ett ordentligt lyft med välsmakande luncher samt ala carte. Dessutom har klubben haft olika event under sommaren där man självklart följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer men storleken på klubbhus med dess omnejd har varit bra.

Hela anläggningen, genomgår ett rejält facelift med ambitionen att vara en naturlig och betydande del av öns sociala gemenskap för både golfare och icke golfare.

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mörtsunda 1:47
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
2 739 kvm
Vatten/avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Österåker Mörtsunda GA:2

Ekonomi

som utgångsbud
1 495 000 kr

dokument

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Taxirörelse har funnits sedan lång tid på ön och givetsvis sjötaxi. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, pizzeria, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Här hittar ni även sommartid Ljusterö Lekland och loppis med hoppborgar för barnen. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen där Ljusterö IS håller till. Fotbollsplan samt tennisbana. Vidare mot Linanäs passerar vi pizzeria med stor uteservering. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil och ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs. På ön finns även flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid leklandet, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.