Ljusterövägen 72 Ljusterö - Centralt
Ljusterö - Centralt

Ljusterövägen 72

Till salu

I en fin glänta, mitt på Ljusterö ligger denna härliga fastighet. Huset är ett charmigt 50-talshus och har en mycket bra planlösning med vardagsrum, kök, badrum och hall på entréplan. En trappa upp finner vi 3 bra sovrum samt duschrum och källaren som har full ståhöjd består av stora förvaringsutrymmen och garage. Hela huset är i behov av uppfräschning men stommen är bra och allt är funktionellt. Servitut finns på vägen upp till huset. Eget vatten och eget avlopp. På fastigheten finns fler byggnader såsom äldre garage, bod på bakre delen av tomten som dessvärre behöver rivas samt mindre bod. Stor altan som nås från tomt och vardagsrum och på tomten finns massor med fina träd och buskar. Vänligen kontakta mäklaren för mer info eller privata visningar. 070-7105252

Visa mer

SNABBFAKTA

  • eller bud: 2 895 000 kr
  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 87 kvm + 57 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1957
  • Område: Ljusterö - Centralt, Österåker
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Mellansjö 2:3
eller bud

2 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Wiveca Frisell

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Ljusterövägen 72

Allmänt om bostaden

En härlig byggnad med stora fina ytor och stor potential. Stora fina fönster som byttes XXXX.

Vardagsrum

Öppet lättmöblerat rum med stora fönster i 3 väderstreck. Utgång till altan och ingång till köket.

Kök

I semiöppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket. Stora fönster för härligt ljusinsläpp.

Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, kyl och frys. God förvaring och bra arbetsytor.

Sovrum

Huset har 3 sovrum på övre plan.

Hall

Huset har 2 hallar som knyts ihop av en fin trapp som leder upp från mellanplan till övre plan. På entréplan finns bra ytor för avhängning.

Badrum

Från hallen på entréplanet ligger ett duschrum och på övre plan finns ytterligare duschrum.

Altan

Från vardagsrummet når man en stor altan som vetter mot söder.

Övriga byggnader

På fastigheten finns 3 ytterligare byggnader. Garage, större bod och mindre bod. Alla är bedömt rivning eller genomgripande renovering men man kan nyttja byggrätten och ersätta med nya byggnader.

Tomten

Underbar tomt som på sommartid växer upp med massor med blommor och träd. Fina planteringar.

Källare

Källaren har fantastiska förvaringsutrymmen, garage, pannrum, matkällare etc i full ståhöjd. Bilder finns på vissa utrymmen i källaren. Kontakta mäklaren för mer information.

Närområde

I den direkta närheten finns pilgrimsleden, labyrinten, Ljusterö torg och nära Ljusteröfärjan.

Ljusterö

Ett axplock av bilder från vår fina ö.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Wiveca Frisell

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mellansjö 2:3
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
87 m² + 57 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
3 720 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
- Nära Ljusterö torg samt färjan
- Fin omgivande natur
- Stora fina rum

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Kombipanna med ved/olja/el
BYGGNADSÅR
1957 
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

eller bud
2 895 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,241%
TAXERINGSVÄRDE
1 739 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
890 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
75 000 kr

dokument

Energideklaration

Energideklaration
Ej nödvändig

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

För mer info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusterö C3%B6

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Taxirörelse har funnits sedan lång tid på ön och givetsvis sjötaxi. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt systembolag/apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen. Vidare mot Linanäs har vi ett hembageri och en pizzeria. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil. Ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

Parkering

Vill man åka Buss 626 till Åkersberga/Danderyd, kan man parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd.

Övrigt

Ett flertal badplatser finns över hela Ljusterö. Längst ut på Östra Lagnö finns naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen. I Linanäs finns allmän badplats.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.