Ljusterö-Marum

Marumsvägen 63

Fritidshus/villa med plats för många i populära Marum!

Till salu

Fritidshus/villa med plats för många i populära Marum!

Välkommen till en villa belägen i populära Marum. Huset är nyligen totalrenoverat med inredning som tar dig till de vackra våningarna i innerstan. Alla hus är nu nymålade i samma röda färg Hög kvalitet och mycket smakfull inredning. 3 sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fint badrum med tillhörande tvättstuga. Fantastisk tomt med plats för både stoj och stim samt planteringar. Övriga byggnader består av nyrenoverad gäststuga, Garage med tillhörande förråd som kan omvandlas till ytterligare gäststuga. Växthus, glasveranda och enskilt belägen originalstuga som idag används som förråd. För privat visning kontakta Wiveca Frisell på 070-7105252

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 96 kvm + 29 kvm biarea
  • som utgångsbud: 5 750 000 kr
  • Byggnadsår: 1988, Ombyggt 2001
  • Område: Ljusterö-Marum, Österåker
COVID-19
som utgångsbud

5 750 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Wiveca Frisell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Beskrivning

Den röda tråden som följer denna fastighet är att du är helt ensam på en stor tomt men ändå inte långt ifrån badstrand , Ljusterö torg och färjan. Dessutom kan man med bekvämlighet sova stora sällskap i alla hus. Är du en stor familj eller har mycket vänner, är detta perfekt.

Huset är mycket vackert inrett med oerhört smakfull inredning. Ljusa trägolv, tapetserade väggar och höga träsocklar som ger en snygg inramning till alla rum. Vitmålade tak och gråmålade fönsterfoder. Alla hus är nymålade, det finns golvvärme i badrum, tvättstuga, inre hall, 2 av 3 sovrum

Visa mer

Tomten

Stor tomt med en otrolig potential. Plana gräsytor, växthus med tillhörande planteringar. Flaggstång och plattlagd uteplats. Stora ytor på baksidan av alla hus som vetter mot allmänning.

Visa mer

Altan

Fin altan under tak som man når från vardagsrummet. det finns plattlagd uteplats och stor potential att skapa flera ytor.

Visa mer

Vardagsrum

Vackert rum i öppen planlösning med köket. Braskamin, stora fönsterpartier mot altanen, vackra glasdörrar in mot stora sovrummet. LJusa trägolv, tapetserade väggar, vita tak och höga träsocklar.

COVID-19
Visa mer

Kök

Köket är helt magiskt. Svårt att förklara känslan och trivseln i rummet. Köket i sig inbjuder till matlagning via öppenheten mot vardagsrummet och matsalen. Vackra arbetsytor, mycket god förvaring och fin maskinell utrustning. Burspråk ger rummet karaktär och tapet och golv ger en värme som gör att här vill man "hänga"

Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin och fläkt. Träluckor och stenskivor.

Visa mer

Sovrum

Huset har 3 sovrum. Det magiskt stora rummet som idag används som ett stort sovrum kan även användas till ett magnifikt matrum. Stora fönster för maximalt ljusinsläpp och vackra spegeldörrar mot vardagsrum. Det andra stora rummet har ingång från köket och rymmer dubbelsäng och man har utgång via balkongdörr. Det mindre rummet nås från hallen och har idag en våningssäng och plats för övrig möblering.

Möjlighet att göra fler sovrum finns, utan att göra avkall på öppenheten.

Visa mer

Badrum

Snyggt badrum med duschhörna, wc och badrumsskåp med handfat. Via skjutdörrar når man den rymliga tvättstugan med bra förvaring via skjutdörrsgarderober på ena sidan och bänkskiva ovanför tvättmaskin och torktumlare.

Klinker på golv och kakel på vägg.

Visa mer

Övriga byggnader

Flera ytterligare byggnader utöver gäststugan är garagebyggnad i vinkel tillsammans med ytterligare byggnad som kan omvandlas till gäststuga.

Orignalstuga belägen i skyddat läge som idag används som förråd.

Glasveranda samt växthus.

Alla byggnader är idag ommålade till samma färg som huvudbyggnaden.

Visa mer

Gäststuga

Nyrenoverad gäststuga i samma inredningskvalitet som huvudbyggnaden. Ett stort rum som rymmer både dubbelsäng oh våningssäng. Rummet är stort nog att lägga till ett pentry eller liknande. Altan finns direkt vid stugan.

Visa mer

Närområde

Marum är ett mycket populärt område med badstränder, bryggor och vackra promenadstråk bland fina hus och vackra Marums hästgård med anor från 1600-talet.

Bara en kort promenad bort ligger badstrand och båtbrygga som tillhör samfälligheten.

Visa mer

Säljarens ord

Saker som växer på tomten:Blåbär, lingon, hallon. smultron (massor), jordgubbar, ett päronträd, tre äppelträd, rabarber, svarta vinbär och röda vinbär.

Här växer även vacker magnolia, vita pioner, jättevalmo, stora prunkande blomplanteringar.

Visa mer

Planskisser

Omgivning

Allmänt om området

Ljusterö ligger nordost om Stockholm och ca 18 km norr om Åkersberga efter riksväg 276. På ön finns ca 1800 fast boende och sommartid över 30 000. Ön består av flera fina havsvikar, som är bebyggda med fritidshus, som mer och mer höjer sin standard till villanivå. Vid Ljusterö Torg finns god service. Runt kyrkan ligger förskola och grundskola upp till 9:an. Där finns också ett bibliotek och i närhet finns vårdcentralen. Ljusterö har sedan 1700-talet bedrivit jordbruk och fiskerinäring och kvar finns fortfarande några aktiva bönder. Flera gamla hus lever kvar med en aktiv Hembygdsförening.

Linanäs ligger på den södra delen av ön. Här finns flertalet restauranger, sjömack med diversehandel, bad och aktiviteter. Hit går Waxholmsbåtarna som maximerar möjligheterna att ta sig till ön.

För mer info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusterö C3%B6

Kommunikation

Till Ljusterö når man både med bil, buss och båt. Från Danderyds Sjukhus T-banestation går framför allt i rusningstid buss 626 till Ljusterö via Åkersberga. I Åkersberga finns även Roslagsbanan som går till Östra Station.

Med färjan som går dygnet runt, kan bilister lätt ta sig fram till sina fastigheter. Föredrar man att från Stockholms Ström/Grandhotell ta Waxholmsbåten Storskär, så är det en trevlig tur med möjlighet till ångbåtsbiff med tillbehör. Taxirörelse har funnits sedan lång tid på ön och givetsvis sjötaxi. Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km
Vid färjeläget finns möjlighet att parkera och åka vidare med SL-buss 626.

Närservice

Vid färjeläget har vi första servicestället, en grillkiosk med bensinstation och vårt mäklarkontor. 3 km till på Ljusterövägen kommer vi ner till Ljusterö Torg. Ljusterö Krog, några små butiker samt Tempo som idag innehar både posthantering, tobak, spel och ATG samt apoteksservice. På en uteservering finns Thai-mat och take away. Här finns även Skärgårdskontoret med utställningslokal, frisör, massör, tandvård samt servicecenter med diverse städ och trädgårdshjälp.

Vidare mot Linanäs just förbi brandstationen tar vi vänster på Tranviksvägen där vi passerar byggvaruhuset Optimera och en bit till möter vi Ramsmora varv. Fler varv och marina verkstäder finns på ön. Här hittar ni även sommartid Ljusterö Lekland och loppis med hoppborgar för barnen. Vi åker tillbaks till tre-korsningen och far till vänster på Linanäsvägen. Vi möter firma Maskinuthyrning och sommartid blomsterförsäljning. Till höger på Linanäsvägen, passerar vi Laggarsvägen där Ljusterö IS håller till. Fotbollsplan samt tennisbana. Vidare mot Linanäs passerar vi pizzeria med stor uteservering. Snart intill finns ett allmänt bad. Nere vid Ångbåtsbryggan vid Linanäs har vi en marin bensinstation för både båt & bil och ett rejält utbud av När-Öppet sortiment. Här kan man också fika på bryggan och spela minigolf. Flera gästplatser finns för båtar och även möjlighet att hyra båtplats efter tillgång. Närsgård ligger sommartid två sjökrogar. Även Vandrarhem finns i Linanäs. På ön finns även flera kajakuthyrare, Ljusterö Kajak som finns vid leklandet, Hemvikens kajak ute på västra Lagnö samt vid Villa Sjövik i Linanäs.

Om man är i behov av hantverkare, finns en stor del av de fastboende till hands.

Parkering

Vill man åka Buss 626 till Åkersberga/Danderyd, kan man parkera bilen vid färjeläget och sedan fortsätta med buss. Parkering finns även på fastlandet, den är dock avgiftsbelagd.

Övrigt

Ljusterö är en av de största öarna i Stockholms skärgård och mäter hela 35km från Östra Lagnö i norr till Kårnäs i söder. Här bor ca 1800 personer permanent under vinterhalvåret och uppskattningsvis drygt 30000 under sommarhalvåret. Utvecklingstrenden pekar tydligt på att andelen permanentboende kommer att bli större i en när framtid. Ön trafikeras av en statlig färjelinje från fastlandet vid Östanå.
I området kring Marum finns mycket att se och göra. Fina områden att promenera i, både kring den vackra Marums hästgården, Arnö samfällighet samt runt Ljuserö golf. Fina badplatser finns vid Arnö samt ytterligare flertalet badplatser finns över hela Ljusterö. Längst ut på Östra Lagnö finns naturreservat med promenadstråk genom fårhage samt flertalet badställen. I Linanäs finns allmän badplats. Vid Ramsmora Gård utmed Tranviksvägen finns sommartid ett Lekland och Loppis med hoppborgar samt badmöjligheter både från brygga och strand.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.