Heleneborgsgatan 40 Södermalm / Högalid
Södermalm / Högalid

Heleneborgsgatan 40

Stilfull 20-tals 3:a i toppskick med två badrum och balkong!

Såld

Stilfull 20-tals 3:a i toppskick med två badrum och balkong!

I hjärtat av Högalid, runt hörnet från Hornstull, väntar denna underbara 20-talspärla. Med ett lugnt läge välkomnar detta vackra hem dig med stor charm och elegans.

Bostaden har renoverats med noga utvalda färger och materialval där inget lämnats åt slumpen! Du njuter av tidstypiska detaljer såsom smyckade snickerier, stora spröjsade fönsterpartier, djupa fönsternischer, takrosetter och underbara innerdörrar! De vackra furutiljorna återfinns i samtliga rum och den ljusa laseringen går utmärkt ihop med väggarnas sobra färgsättning.

Köket har renoverats i en klassisk stil där den måttanpassade arbetsbänken och stänkskyddet i silestone går fint ihop med ramfronterna och de integrerade vitvarorna.

I det anslutande vardagsrummet kan du öppna upp det stora fönsterpartiet och låta solen fylla rummet från eftermiddag till kväll. Här finner du ett par imponerande speglade pardörrar som leder in till bostadens mastersovrum.
Där kan du njuta av en mysig balkong som vetter mot föreningens lummiga innergård, samt ett eget badrum som är inrett i en vacker viktoriansk stil. Här kan du tappa upp ett härligt bad efter en lång arbetsdag och låta stressen rinna av.

Ytterligare ett sovrum finner du till höger om köket där du kan njuta av ljuset från det vackra fönsterpartiet som vetter mot en lugn privatgata.
Den genomgående planlösningen, breda öppningar, och helglasade pardörrar till balkongen tillför något alldeles extra och skapar en stor rymd i hemmet.

Läget är perfekt placerat för dig som vill bo nära både det urbana samt vara granne med några av stadens finaste grönområden. Detta är verkligen att ha det bästa av två världar - lugnet och naturen men också fördelarna med stadens puls, kommunikationer och utbud. Området bjuder på några av Södermalms bästa restauranger och barer.

Här kan man lyssna på livemusik på Lasse i Parken eller besöka den gamla kvartersbiografen Bio Rio som bara är några av alla pärlor som finns här. I området finns även en galleria med massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss.

Området ger dig även flera gröna lungor, som Reimersholme och Långholmen.
Här finns sandstrand och fler andra fina badplatser, kolonilotter, utegym och promenadstråk längs med vattnet i skog- och klippmiljö samt Skinnarviksberget med dess magiska utsikt över staden.

För den båtintresserade finns både Reimers Båtsällskap och Heleneborgs Båtklubb. Under sommarhalvåret kan man paddla kajak. Vintertid nyttjar du isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden.

Varmt välkommen!

Visa mer
Slutpris

9 900 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Östman

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.