Hornsgatan 92 Södermalm - Maria
Södermalm - Maria

Hornsgatan 92

Charmig 30-tals 1:a, högt upp i huset med härlig himmelskontakt!

Såld

Charmig 30-tals 1:a, högt upp i huset med härlig himmelskontakt!

Välkommen in till denna charmiga 30-tals bostad med ett otroligt centralt läge. Utsikten över takåsarna genom det spröjsade fönsterpartiet ger en härlig kontakt med himlen och fyller bostaden med ljus, vilket tillför något alldeles extra och skapar stor rymd.

Här njuter du av tidstypiska detaljer så som smyckade snickerier, stort spröjsat fönsterparti, takrosett och underbara speglade innerdörrar!

Kokvrån har renoverats i en mycket stilren och minimalistisk stil där ekbänkskivan går fint ihop med de vita fronterna, det kaklade stänkskyddet och den integrerade varmluftsugnen.

I det anslutande allrummet finner du lägenhetens själ, det vackra fönsterpartiet med en klassisk fönsterbräda i kolmårdsmarmor som låter solen fylla lägenheten med ljus under hela dagen, vilket ger en varm och hemtrevlig känsla. Här präglas golvet av en vacker ljus ekparkett som går mycket fint ihop med väggarnas sobra färgsättning.

Vidare finner du till detta en praktiskt renoverad toalett med smakfulla materialval såsom ljusa väggar och ett tidlöst svart klinkergolv. Den tidlösa stilen återfinns även i duschen på motsatt sida med helkaklade väggar och klinkergolv.

Läget är perfekt placerat mellan Mariatorget och Zinkensdamm, och att bo nära både det urbana samt granne med några av stadens finaste grönområden är verkligen att ha det bästa av två världar - lugnet och naturen men också fördelarna med stadens puls, kommunikationer och utbud. Området bjuder på några av Södermalms bästa restauranger och barer - som den härliga lunchkrogen Häktet och Linje Tio/Tjoget.

Här kan man lyssna på livemusik på Lasse i Parken eller besöka den gamla kvartersbiografen Bio Rio som bara är några av alla pärlor som finns här. I området finns även en galleria med massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss.

Området ger dig även flera gröna lungor, som Reimersholme och Långholmen. Här finns sandstrand och fler andra fina badplatser, kolonilotter, utegym och promenadstråk längs med vattnet i skog- och klippmiljö samt Skinnarviksberget med dess magiska utsikt över staden. För den båtintresserade finns både Reimers Båtsällskap och båtklubben RBS. Under sommarhalvåret kan man paddla kajak. Vintertid nyttjar du i stället isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden.

Visa mer
Slutpris

3 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Östman

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.