Wollmar Yxkullsgatan 15D Södermalm
Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 15D

Sekelskifte med toppläge på Söder!

Såld

Sekelskifte med toppläge på Söder!

Runt hörnet av Mariatorget och Swedenborgsgatan härliga folkliv finner du nu denna mysiga och inbjudande sekelskiftesbostad med anor från sent 1800-tal. Här avnjuter du ett tyst och lugnt boende på eget våningsplan och i mysigt gårdshus. Möjlig 3:a!

Den tilltagna takhöjden och höga fönsterpartier gör rummen ljusa och luftiga. Originaldetaljerna är många och här kan du njuta av breda furutiljor, djupa fönsternischer, takros och höga golvsocklar mm. Fastighetens ålder gör sig fint påmind genom markeringarna där de gamla kakelugnarna tidigare funnits. Flertalet lägenheter i huset har även återinstallerat eldstäder.
Lägenheten disponeras idag med en öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum, ett sovrum med plats för dubbelsäng och anslutande sovalkov. Ytterligare ett mindre sovrum alternativt optimalt arbetsrum, dubbla toaletter och gott om förvaring.

Föreningens ekonomi är god och har en låg belåning om ca 2147kr/kvm och man har under de senaste åren uppvisat fina positiva resultat. Förutom de 21 bostadsrätter som huseras i fastigheten kan även föreningens medlemmar njuta av en rofylld gård med trevliga sittgrupper och planteringar av såväl blommor, örter och rabarber. I samma trapphus nås även enkelt föreningens tvättstuga samt bostadens källarförråd.

Här bor du med ett av Södermalms mest trivsamma och attraktiva lägen, lugnt och avskilt men nära till allt. Du har ett av Södermalms absolut bästa utbud av restauranger, barer och kaféer inom två kvarter. Kommunikationerna är suveräna med endast 90m till tunnelbanan och 400m till pendeltåget, 650m till Slussen. Med en kort promenad kan du också njuta av utsikterna från Mariaberget eller Tantolundens grönområden.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för ytterligare information.

Visa mer
Slutpris

6 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Bratt

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.