Pålsundsgatan 5 Södermalm - Högalid
Södermalm - Högalid

Pålsundsgatan 5

Svårslagen sekelskiftesbostad mellan Pålsundets vatten & Högalidsparkens grönska

Såld

Svårslagen sekelskiftesbostad mellan Pålsundets vatten & Högalidsparkens grönska

Detta är en kommande försäljning, kontakta gärna mäklaren för mer information.

I de mysiga och vackra kvarteren, mitt emellan småbåtarna vid Pålsundet och Högalidsparkens grönska, väntar denna underbara sekelskiftesbostad anno 1913. Möjlig 3:a. Detta hem välkomnar dig med stor charm och elegans. Här möts du av generösa, representativa ytor med många sekelskiftesdetaljer så som snidade snickerier, taklister, speglade dörrar, djupa fönsternischer och välbevarade furutiljor mm. Detta är verkligen en sekelskiftesdröm som sällan återfinns på denna del av Södermalm. Iögonfallande är det underbara vardagsrummet med tilltagna parfönster och fina ytor för såväl matsals möblemang som inbjudande soffgrupp. Vidare rymmer bostaden ett stort och lyxigt badrum, ett rymligt sovrum, varifrån du också öppnar upp pardörrarna till balkongen. Detta breda fönsterparti ger rummet ett härligt ljusflöde och dess läge ut mot gården gör rummet både tyst och rofyllt. En ytterligare fördel med detta hem är att kökets storlek vilket möjliggör för både matplats och tilltagna arbetsytor. Det gör även att rummet lämpar sig utmärkt som sovrum om man önskar förvandla bostaden till en praktisk 3:a, se den alternativa planritningen. Stort arbete har lagts på att återskapa den forna tidens elegans kombinerat en modern, lite lyxig touch.

Förutom att bostaden är fantastiskt så ligger den också i ett av Södermalms mysigaste kvarter. Att bo nära både det urbana Hornstull och dessutom granne med några av stadens finaste grönområden är verkligen att ha det bästa av två världar - lugnet och naturen men också fördelarna med stadens puls, kommunikationer och utbud. Hornstull bjuder på några av Södermalms och även Världens bästa restauranger och barer – som Tjoget, Rio, Bitza, Barbro, Cafe Dello Sport mm. Ett välkommen tillskott är även den mysiga lanthandeln tvärs över gatan där man kan köpa nybakat bröd, frukt och grönt och andra delikatesser! Njut av Långholmen och Reimers direkt framför porten och det är en lyx att kunna ta ett dopp efter joggingturen längst vattnet eller varför inte paddla kajak innan jobbet. Vintertid nyttjar du istället isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Visa mer
Slutpris

6 400 000 kr

Ansvarig mäklare

Andreas Bratt

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.