Svampskogsvägen 152 Bällstaberg
Bällstaberg

Svampskogsvägen 152

Till salu

Fantastisk markplans 2:a med stor trädäckad uteplats om ca 28 kvm i perfekt sydvästläge och harmonisk utsikt. På uteplatsen finns det gott om plats för grill, matbord åt större sällskap och loungegrupp. Uteplatsen har staket runt vilket ger ett insynsskydd. Planlösningen är perfekt planerad med öppet mellan kök och vardagsrum vilket ger sociala umgängesytor. Kvalitetskök från Myresjökök med vitvaror från Siemens. Stilrent badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk med förvaringsskåp ovan. Klädkammare finns med gott om plats för förvaring och i hallen finns skjutdörrsgarderober. Sovrummet rymmer dubbelsäng och garderober.
Under 2022 har partiell renovering av kök med ny bänkskiva, ny diskho, nytt stänkskydd i form av marmorerad klinker och ny belysning under överskåp installerats. I badrum har ny bänkskiva, ny kommod, nytt tvättställ i komposit, ny takdusch och nytt spegelskåp med led belysning installerats.

Här bor man i en välskött förening som består av 60 bostadsrätter. Här finns 49 carportplatser, 16 parkeringsplatser med el, 22 parkeringar utan el och 1 mc-plats. Utöver detta finns även 11 gästparkeringar. En solcellsanläggning bestående av 295 st solcellsmoduler har installerats med driftsättning i oktober 2019 vilket gör att fastigheten kan skapa egen el från solljus vilket minskar elkostnader, minskar förorening, minskar beroendet av elbolag och höjda elpriser samt att det ökar värdet på fastigheten.

Föreningens lån består av 3 st varav: Ett är bundet till 2025 på 0,82% ränta, det andra är bundet till 2024 på 0,69% ränta och det tredje till 2025 på 0,99% ränta. Föreningen har alltså en genomsnittlig skuldränta på 0,94%.
Likvida medel vid årets slut (2020) uppgick till 3 107 076 kr. Lån per kvadrat (2020) uppgick till 7664 kr.

Här bor man bra i ett lugnt och skönt område med närhet till roslagsbanan som trafikerar in till Stockholm Östra på ca 25 minuter. Här finns även buss utanför porten. Här bor man även med närhet till förskola, skola, livsmedelsbutik, lekplats, padelhall och natur. Med bil når man Arninge C på ca 10 minuter och Täby centrum på ca 15 min.

Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 195 000 kr
 • Boarea: 55 kvm Föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 0 av 4, hiss finns
 • Avgift: 3 184 kr Inkl värme, VA. Obligatorisk tillägg om 250 kr i mån för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Schablonavgift för varmvatten om 50 kr i månaden.
 • Förening: Brf Skogsbrynet
 • Byggnadsår: 2011
 • Område: Bällstaberg, Vallentuna
Utgångspris

2 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Svampskogsvägen 152

 • Egen altan om ca 28 kvm i soldränkt sydvästläge!
 • Social planlösning med fantastiskt ljusinsläpp!
 • Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare!
 • Stabil förening med god ekonomi!
 • Nära b.la. buss och tåg!

Hall

Välkomnande hall med rymliga skjutdörrsgarderober. Ekparkett som är genomgående för bostaden och nymålade väggar. Vidare in i hallen finns en väl tilltagen klädkammare för extra förvaringsmöjligheter. Till bostaden hör även ett extra förråd.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum i öppen planlösning med köket vilket erbjuder en stor, social yta med trevliga fönsterpartier som vetter mot föreningens baksida och släpper in rikligt med ljus. Här finns även utgång till den stora altanen om ca 28 kvm i soligt sydvästläge.

Visa mer

Kök

Stilrent kök i vinkel med goda arbets- och förvaringsmöjligheter. Vita skåps- och förvaringsluckor med vitt kakel ovan grå arbetsbänk. Bred maskinell utrustning från Siemens som består av: Kyl/frys, spis, fläkt, ugn, diskmaskin och micro. I anslutning till köket finns en rymlig matplats framför fönster.

Visa mer

Altan

Extra stor altan om ca 28 kvm i soldränkt sydvästläge! Gott om plats för soffgrupp, middagsbord, solstolar och grillen! Staket runt för insynsskydd.

Visa mer

Badrum

Helkaklat, stilrent badrum med goda förvaringsmöjligheter med två förvaringsskåp ovan arbetsbänk. Utrustning: Tvättmaskin, torktumlare, toalett, badkar, dusch, tvättställ och handdukstork.

Visa mer

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Trevligt fönsterpartie som vetter mot föreningens baksida.

Visa mer

Klädkammare

Väl tilltagen klädkammare med praktiskt system för goda förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sebastian Eriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sebastian Eriksson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 184 kr, Inkl värme, VA. Obligatorisk tillägg om 250 kr i mån för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Schablonavgift för varmvatten om 50 kr i månaden.
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
55 m² Föreningens information
Våning
0 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,2253 %
Andel av årsavgift
1,2253 %

Föreningen

Namn
Brf Skogsbrynet
Antal lägenheter
60 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Skogsbrynet är en äkta förening i Vallentuna är belägen i Bällstaberg, nära skola och förskolor. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus om 4 våningar med 60 lägenheter och byggnaderna är uppförda 2010-2011 av JM AB.

Föreningen disponerar 91 parkeringsplatser varav 49 carportplatser med eluttag för motorvärmare.

Bostadsrättsinnehavaren debiteras med 1% av prisbaseloppet för varje pantmeddelande.
Köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.
Parkering
49 stycken carportar (400kr/månad), 16 parkeringar med el (250 kr/månad), 22 parkeringar utan el (100kr/månad) och 1 MC plats (50kr/månad).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2011
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2014-02-12

Allmänt om området

Få andra platser kan väcka liv i fritidsintressen och bjuda på lugnt mys, samtidigt som du behåller greppet om storstaden. Närmasta skogsdunge traskar du till på några minuter och huvudstaden når du inom en halvtimme med direktbussen som stannar 300 m från ditt hem, eller via Roslagsbanan. Men det allra viktigaste finns ändå på cykelavstånd, som Bällstabergs Torg med skolor, fritids och annan service.

Från området finns även en pendelbuss som både passerar skolan och tar dig in till Vallentuna centrum ett par km längre bort, där har du bekväm närhet till ett femtiotal butiker, post och bank. Bällstaberg är en attraktiv boendemiljö i sydöstra Vallentuna, gränsande till Täby Kyrkby.

Kommunikation

Bällstaberg ligger mycket bra till kommunikationsmässigt med närhet till bussar som tar dig till bl.a Danderyd, Upplands Väsby och Arninge på ett snabbt och enkelt sätt. Samt direktbuss in till stan.
Till Kragstalund station är det ca 800 meter och därifrån tar man sig med roslagsbana in till Stockholm Östra på ca 20-25 min.

Närservice

I Bällstaberg finns det tre förskolor. Den närmaste är Stenhällan som är ca 200 meter från bostaden.

Bällstabergsskolan är en kommunal F-9 skola.

Lovisedalsskolan är en kommunal F-9 skola.

Parkering

Parkeringar finns som carport, p-plats med el och p-plats utan el. Parkeringarna ingår inte i respektive lägenhet utan avtalas och debiteras separat.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.