Svampskogsvägen 148, 3 tr Bällstaberg
Bällstaberg

Svampskogsvägen 148, 3 tr

Toppläge högt upp i gavel med stor & solig balkong!

Till salu

Toppläge högt upp i gavel med stor & solig balkong!

Toppläge högt upp i gavel med unikare planlösning och ett fantastiskt ljusinsläpp! Stor balkong i soligt läge och härlig utsikt. Stora ytor med ett härligt flöde i planlösningen. Smakfullt kvalitetskök och två helkaklade badrum. Tre rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter och stor klädkammare i bostaden. Till bostaden hör även ett rymligt förråd.

Här bor man i en välskött förening som består av 60 bostadsrätter. Här finns 49 carportplatser, 16 parkeringsplatser med el, 22 parkeringar utan el och 1 mc-plats. Utöver detta finns även 11 gästparkeringar.
En solcellsanläggning bestående av 295 st solcellsmoduler har installerats med driftsättning i oktober 2019 vilket gör att fastigheten kan skapa egen el från solljus vilket minskar elkostnader, minskar förorening, minskar beroendet av elbolag och höjda elpriser samt att det ökar värdet på fastigheten.

Föreningens ekonomi är solid med likvida medel som uppgår till ca 3 miljoner kronor. Lånen är låga med lån på ca 7 400 kr per kvadrat (allt mellan 5000-10.000kr i lån per kvadrat anses vara mycket bra.
Föreningens snittränta är 0,94% och föreningens tre lån är bundna till juni 2024, juni 2025 och juni 2025.

Området är lugnt och grönt med närhet till förskola, skola, buss, roslagsbana, Nova Padel, Vallentuna Centrum, Arninge Centrum m.m.

Välkommen att kontakta mäklaren för att boka visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 3 995 000 kr
 • Boarea: 109 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 4, hiss finns
 • Avgift: 5 210 kr Inkl värme, VA, (varmvatten betalas enligt schablon 250 kr i mån där man får tillbaka om man förbrukar mindre) Obligatoriskt tillägg för kabeltv, bredband och IP-telefoni om 250 kr i mån.
 • Förening: Brf Skogsbrynet
 • Byggnadsår: 2011
 • Område: Bällstaberg, Vallentuna
Utgångspris

3 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Svampskogsvägen 148, 3 tr

 • Toppläge högt upp i gavel!
 • Optimal & unikare planlösning!
 • Smakfulla & stilrena materialval!
 • Förening med god ekonomi & låga lån!
 • Solceller installerat på taket!
 • Nära förskola, skola, buss, tåg m.m.!

Hall

Ljus och välkomnande entré med gott om utrymme för klädavhängning. I anslutning finns stor klädkammare. Ekparkettgolv vilket är genomgående för hela lägenheten samt ljusa väggar.

Vardagsrum

Ljust och luftigt rum med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter mot gården och skogsparti. Utgång till stor balkong med ett perfekt söderläge.

Kök

Stilrent kök med goda arbetsytor, släta skåpsluckor i en ljust grön nyans samt vitt kakel ovan bänkskiva. Trevligt ljusinsläpp från fönster i 2 väderstreck. Rejält tilltagen matplats med utrymme för det stora sällskapet. Maskinell utrustning (Siemens): Kyl, frys, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn i arbetshöjd, inbyggnads microvågsugn.

Badrum 1

Stort och fräscht helkaklat badrum. Badkar, handfat med kommod och spegelskåp, wc, vädringsfönster, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och skåp.

Badrum 2

Helkaklat duschrum med dusch, wc, handfat med kommod och spegelskåp.

Sovrum 1

Stort och ljust sovrum med fönster i 2 väderstreck samt plats för dubbelsäng och övrig möblering. Praktisk garderobsvägg för god förvaring.

Sovrum 2

Bra sovrum med ljusa väggar.

Sovrum 3

Bra sovrum med ljusa väggar.

Balkong

Stor härlig balkong i söderläge och som vetter mot innergården samt skogsparti. Motordriven markis som styrs med fjärrkontroll.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sebastian Eriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sebastian Eriksson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 210 kr, Inkl värme, VA, (varmvatten betalas enligt schablon 250 kr i mån där man får tillbaka om man förbrukar mindre) Obligatoriskt tillägg för kabeltv, bredband och IP-telefoni om 250 kr i mån.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
109 m² föreningens information
Våning
3 av 4, hiss finns
Andel i förening
2,0053 %
Andel av årsavgift
2,0053 %
Bilplats
Parkeringsplats finns att hyra från föreningen (p-plats eller carport).

Föreningen

Namn
Brf Skogsbrynet
Antal lägenheter
60 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Skogsbrynet är en äkta förening i Vallentuna är belägen i Bällstaberg, nära skola och förskolor. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus om 4 våningar med 60 lägenheter och byggnaderna är uppförda 2010-2011 av JM AB.

Föreningen disponerar 91 parkeringsplatser varav 49 carportplatser med eluttag för motorvärmare.

Bostadsrättsinnehavaren debiteras med 1% av prisbaseloppet för varje pantmeddelande.
Köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.
Parkering
49 stycken carportar (400kr/månad), 16 parkeringar med el (250 kr/månad), 22 parkeringar utan el (100kr/månad) och 1 MC plats (50kr/månad).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2011
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Externt förråd hör till bostaden. Cyckelförråd finns & barnvagnsrum finns!

Ekonomi

Utgångspris
3 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
5 700 kr/år
vatten
2 000 kr/år
Försäkring
2 292 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 992 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Varmvatten tillkommer och avläses en gång per år. Schablonkostnad 200 kr/mån för varmvatten debiteras på avin för månadsavgiften.
Energideklaration
Utförd 2014-02-12
Energiklass
C

Allmänt om området

Få andra platser kan väcka liv i fritidsintressen och bjuda på lugnt mys, samtidigt som du behåller greppet om storstaden. Närmsta skogsdunge traskar du till på några minuter och huvudstaden når du inom en halvtimme med direktbussen som stannar 300 m från ditt hem, eller via Roslagsbanan. Men det allra viktigaste finns ändå på cykelavstånd, som Bällstabergs Torg med skolor, fritids och annan service.

Från området finns även en pendelbuss som både passerar skolan och tar dig in till Vallentuna centrum ett par km längre bort, där har du bekväm närhet till ett femtiotal butiker, post och bank. Bällstaberg är en attraktiv boendemiljö i sydöstra Vallentuna, gränsande till Täby Kyrkby.

Kommunikation

Bällstaberg ligger mycket bra till kommunikationsmässigt med närhet till bussar som tar dig till bl.a Danderyd, Upplands Väsby och Arninge på ett snabbt och enkelt sätt. Samt direktbuss in till stan.
Till Kragstalund station är det ca 800 meter och därifrån tar man sig med roslagsbana in till Stockholm Östra på ca 20-25 min.

Närservice

I Bällstaberg finns det tre förskolor. Den närmaste är Stenhällen som är ca 200 meter från bostaden.

Vittra Vallentuna fristående F-9 skola.

Bällstabergsskolan är en kommunal F-9 skola.

Lovisedalsskolan är en kommunal F-9 skola.

Parkering

Parkeringar finns som carport, p-plats med el och p-plats utan el. Parkeringarna ingår inte i respektive lägenhet utan avtalas och debiteras separat. Föreningen har beslutat om att investera i ladd-stolpar.

P-plats är ca 100 kr, p-plats med motorvärme ca 200 och carport ca 400 kr.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.