Kommande försäljning lägenhet på Östergården 82 i Östergården
Östergården

Östergården 82

Suverän 2:a med stor altan & gräsmatta!

Kommande

Suverän 2:a med stor altan & gräsmatta!

Suverän 2:a med altan & gräsmatta där man får ta del av eftermiddagssolen! Vill man ha sol på eftermiddagen så flyttar man ut på altanen utan tak eller till altanen på bostadens framsida. Här bor man i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till Vallentuna Centrum med dess breda utbud av kommunikationer, livsmedelsbutiker, restauranger, gym och caféer m.m. Närmsta förskola heter Västanvinden och på gångavstånd finns Rosendalsskolan (F-9).

Bostaden ingår i föreningen BRF Östergården som har god ekonomi. Det finns flertalet gästparkeringar i området och det ingår en carportplats i avgiften. Förråd finns och hör till bostaden. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Fredrik Ulvestaf för mer information.

Visa mer
Östergården 82 Östergården 82 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 095 000 kr
  • Boarea: 69 kvm säljarens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 0 av 2
  • Avgift: 4 700 kr Vatten, avlopp, carport, förråd samt fiber.
  • Förening: Brf Östergården Vallentuna
  • Område: Östergården, Vallentuna

2 095 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Ulvestaf

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Östergården 82

Kök

Modernt kök med bra arbetsytor, fullständing maskinpark samt plats för matgrupp för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrum med stora sociala ytor och med utgång till altan i söderläge.

Entré/hall

Ljus och välkomnande hall med golvvärme.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för större säng.

Badrum

Badrum av äldre standard med plastmatta, här finns även toalett, handfat med tillhörande kommod, spegel samt duschhörna.

Tvättstuga

Separat tvättstuga direkt till vänster med egen tvättmaskin samt torktumlare.

Uteplats

Stor trädäckad altan i österläge på bostadens baksida där man får njuta av solen på förmiddagen. Vill man ha ännu mer sol flyttar man ut på altanen utan tak eller till altanen på framsidan.

Visa mer

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Fredrik Ulvestaf

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Fredrik Ulvestaf

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Suverän 2:a med altan & gräsmatta där man får ta del av eftermiddagssolen! Vill man ha sol på eftermiddagen så flyttar man ut på altanen utan tak eller till altanen på bostadens framsida. Här bor man i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till Vallentuna Centrum med dess breda utbud av kommunikationer, livsmedelsbutiker, restauranger, gym och caféer m.m. Närmsta förskola heter Västanvinden och på gångavstånd finns Rosendalsskolan (F-9).

Bostaden ingår i föreningen BRF Östergården som har god ekonomi. Det finns flertalet gästparkeringar i området och det ingår en carportplats i avgiften. Förråd finns och hör till bostaden. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Fredrik Ulvestaf för mer information.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 700 kr, Vatten, avlopp, carport, förråd samt fiber.
Antal rum
2 rum
Boarea
69 m² säljarens information
Våning
0 av 2
Bilplats
Carport ingår i avgiften.

Föreningen

Namn
Brf Östergården Vallentuna
Antal lägenheter
30 lägenheter
Allmänt om föreningen
Brf Östergården ligger i norra vallentuna och består av 30 stycken lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

De flesta av bostäderna har direkt utgång till egen uteplats och disponerar en del av de allmänna utemiljöerna för eget bruk. En del av de mindre lägenheterna har egen entré på andra våningen med tillhörande uteplats i markplan. Alla lägenheter har separata grovförråd antingen i anslutning till entrén eller i separata längor. Huskropparna åtskiljs av gräsytor och små anslutningsvägar avsedda för i första hand gående. Bilvägar liksom parkeringar är tydligt avskilda från boendet och lekytorna vilket gör området utomordenligt barnvänligt. Området omgärdas av stora strövområden och allmänningar, idealiska för den som gillar att motionera eller helt enkelt njuta av naturens stillhet.

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Området har en egen kvarterslokal som medlemmar kan boka för barnkalas, fester och annat.
Tv och Bredband
Fiber finns indraget i lägenheten. Bredbandsabonnemanget betalas av lägenhetsägaren.
Parkering
Varje lägenhet har en bilplats i carport med uttag för motorvärmare. Det finns extra P-platser att hyra.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Vattenburen värme med frånluftsvärmepump
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,333%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Östergården i området Västanberga ligger ca 2 km från Vallentuna centrum. Det är ett naturskönt och barnvänligt område med närhet till centrum, förskolor och skolor samt Roslagsbanan. Här finns gott om strövområden och hästhagar. Radhusområdet uppfördes 1989. Totalt finns det 122 fastigheter. År 2007 genomgick området ett friköp vilket innebar att 92 fastigheter blev egna hem, och 30 fastigheter bildade en ny men mindre bostadsrättsförening. Områdets skötsel sköts av en gemensam samfällighetsförening. Mer information finns om samfälligheten på egen hemsida: http://www.ostergarden.net/index.html

Vallentuna kommun är naturskönt belägen i nordöstra Storstockholm, nära Arlanda och skärgården. Här finns ett attraktivt boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt levande kulturlandskap.

Kommunen har över 30 000 invånare, varav ca 20 000 bor i Vallentuna tätort. Inflyttningen till kommunen är en av de högsta i landet. Vallentuna har ett växande serviceutbud, rikt föreningsliv och mycket gott om fritidsaktiviteter.

Några avståndsexempel räknat i minuter: Till Stockholm tar det 25 minuter med Roslagsbanans snabbtåg eller med bil. Till Arlanda tar det ca 25 minuter med bil. Till Uppsala tar det ca 45 minuter med bil.

Vallentuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Man satsar medvetet på att utveckla kommunen utifrån en rad aspekter, infrastruktur, bostadsbyggande, socialt omhändertagande, miljöhänsyn, utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Tanken är att centrala Vallentuna ska utvecklas med småstaden som förebild. Bebyggelsen på båda sidor om Roslagsbanan ska bli en tydlig enhet. Utvecklingen av centrala Vallentuna skapar ett underlag för den kommersiella delen av centrum. Centrum ska förtätas och har ett nybyggt bibliotek och kulturhus samt fler handelslokaler och bostäder är på väg. Det nya kulturhuset och biblioteket har blivit kommunens kunskaps- och informationscentrum.

Källa: Vallentuna kommun hemsida www.vallentuna.se

Kommunikation

Roslagsbanan trafikerar sträckan Stockholm Östra - Ormsta - Lindholmen - Kårsta.
Busslinje 610 går till Danderyd Sjukhus där du byter till tunnelbanans röda linje för vidare färd mot Stockholm.
Busslinje 524 går till Upplands Väsby och ansluter till pendeltågen mot Södertälje via Stockholm C och Märsta samt Arlanda.
Busslinje 687 går till Kista centrum utan byte från Vallentuna station och har avgångar morgon och eftermiddagar.
Busslinje 608 går från Vallentuna station till Humlegården, Stockholm.
Busslinje 660 är en lokal ringlinje som tar dig till och från Vallentuna station från Ekebyvägen intill.

Närmsta hållplats för Roslagsbanana är Ormsta station på cykel och gångavstånd.

Närservice

I kommunen finns det 10 kommunala skolor och fyra friskolor. För att tillgodose olika behov finns förskolor av varierande storlek. Allt från den mindre förskolan med ca 20 barn till den större med flera avdelningar. Det finns också förskolor med olika inriktningar och profiler. För gymnasieelever finns Vallentuna Gymnasium som ligger invid centrum precis vid tågstationen.

Närmaste grundskolor är Södra och Norra Rosendalsskolan (år F-9). Hagaskolan med år (F-9) ligger på andra sidan järnvägen. Närliggande förskolor är Västanvinden, Ekeby (Pysslingen Förskolor och Skolor AB) Dragonens Förskola och Granåsa förskola.

I Vallentuna finns det två idrottsplatser. Vallentuna IP är den största och är en modern idrottsplats med; friidrottsarena, ishockeyarena, träningsishockeyhall, motionsspår, beachvolleyplan och tennishall. Vallentuna träningscenter drivs av Korpen Vallentuna. Sportsclub Vallentuna är en toppmodern träningsanläggning med simbassänger.

Kvarnbadet är ett utomhus bad som är beläget vid Vallentunasjöns norra ände. Badet består av en tempererad 50 meter bassäng med 8 banor, en 17,5 meters bassäng för simskola och de mindre ej simkunniga barnen och en plaskdamm för de allra minsta barnen.

Närliggande köpcentrum och gallerior: Vallentuna Centrum, 3 km. Väsby Centrum, 12 km, Täby Centrum, 15 km.

För den golfintresserade ligger Lindö Golfbana i närheten.

Parkering

Parkeringsplats ingår i avgiften.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Kök

Vardagsrum

Entré/hall

Sovrum

Badrum

Tvättstuga

Planlösning