Katarina Bangata 56, 5 tr Södermalm - Nytorget
Södermalm - Nytorget

Katarina Bangata 56, 5 tr

Attraktiv sekelskiftes-3:a i högt läge med fin vy och solig balkong vid Nytorget

Såld

Attraktiv sekelskiftes-3:a i högt läge med fin vy och solig balkong vid Nytorget

Varmt välkommen till denna härliga 3:a som har en solig, ogenerad och fridfull balkong i högt och perfekt sydvästläge mot ostörd innergård!
Extremt attraktivt och centralt belägen våning på lugn och lummig lokalgata i charmiga och eftertraktade SoFo, endast ett kvarter till både populära Nytorget och till grönskande Lilla Blecktornsparken, samt bara en kort promenad ner till den idylliska strandpromenaden/joggingstråket utmed det rogivande vattnet.
Bostaden erbjuder den optimala kombinationen av ett tyst boende och en bekväm närhet till precis allt man behöver och kan önska, däribland mängder av trendiga butiker, bagerier, kaféer, restauranger, barer och bra kollektivtrafik i form av både tunnelbana, bussar och pendelbåtar, samt några minuter till Centralen/Cityterminalen där även fjärrtåg, alla pendeltåg och buss/tåg till/från Arlanda flygplats finns.
Ett tryggt och barnvänligt boende i lugna kvarter med praktisk närhet även till stora grönskande parker, välutrustade lekplatser, bollplaner, både inomhusbad och utomhusbad samt bra förskolor, välrenommerade grundskolor och gymnasium.
Härligt ljus, tyst och ogenerad våning tack vare det höga läget på 5 tr och den genomgående planlösningen med rikligt ljusinflöde från två olika håll. Från bostaden har man magnifik utsikt över bl a vackra äldre hus, takåsar, stiliga Sofia kyrka, lummig trädallé och parker samt den rogivande himlen.
Välplanerad och lättmöblerad riktig 3:a som på bra vis rymmer allt och består av ett luftigt vardagsrum, ett rejält kök för trevlig samvaro, två avskilt belägna sovrum, ett väldisponerat duschrum/wc med tvättpelare, en yteffektiv hall och det är även gott om förvaringsmöjligheter i bostaden.
Våningen har också en underbar balkong som är högt, rofullt, ogenerat och mysigt belägen mot en lugn innergård och tack vare balkongens perfekta sydvästläge så är det sol på den från förmiddagen och resten av dagen samt kvällen på sommaren.
Fin sekelskiftesvåning anno 1905 som är både vacker, representativ, snygg och varmt hemtrevlig med bevarad tidstypisk äldre charm i form av bl a patinerade trägolv med ursprungliga furutiljor, höga profilerade golvsocklar/dörrfoder, hålkälslister, takrosetter, djupa speglade fönsternischer, bred speglad dörrnisch, vackra speglade innerdörrar samt en rejäl takhöjd om ca 3 m, vilken gör bostaden härligt luftig och ger den en skön känsla av rymd.
Smakfullt renoverad och fräsch våning i fint skick med bl a sobert ommålade väggar, ommålade tak och snickerier, stilrent kök från Ballingslöv med helt komplett vitvarupark från Siemens och nytt kakel, fräscht duschrum/wc med tvättpelare, skön golvvärme och nya silikonfogar, renoverade och ommålade speglade fönsternischer överallt, platsbyggda garderober i passande äldre stil samt riktig säkerhetsdörr installerad.
Stiligt och välbevarat sekelskifteshus som redan har genomgått omfattande renoveringar och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med bra ekonomi som äger tomtmarken, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld. Föreningen får löpande intäkter från elva kommersiella hyreslokaler och har dessutom tre hyresrättslägenheter kvar, vilka utgör en ansenlig tillgång.
OBS! Säljarna av saluförd bostad erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.

Visa mer
Slutpris

8 775 000 kr

Ansvarig mäklare

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.