Linnégatan 8, 2 tr Östermalm
Östermalm

Linnégatan 8, 2 tr

Attraktiv 1½:a med sovalkov & balkong som lätt kan bli en riktig 2:a med sovrum!

Såld

Attraktiv 1½:a med sovalkov & balkong som lätt kan bli en riktig 2:a med sovrum!

Varmt välkommen till denna rymliga 1,5:a (möjliga 2:a) i ett av Stockholms allra bästa bostadslägen!
Extremt attraktivt och centralt toppläge i trygga kvarter mitt i hjärtat av Östermalm invid Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg.
Bostadens centrala läge erbjuder bekväm och tidsbesparande närhet till precis allt man behöver och kan tänkas önska sig, däribland mycket bra kollektivtrafik, populära kaféer/restauranger/barer/nattklubbar, massor av butiker, fräscha träningsanläggningar, grönskande parker samt idylliska promenadstråk/joggingstråk utmed rogivande vatten.
Väldigt snygg våning som är smakfullt nyrenoverad till stora delar och fin i skicket i form av bl a nyslipade/mattlackade ekparketter, nymålade och stilsäkert färgsatta väggar/tak/snickerier överallt i matta trendiga kulörer samt nyuppfräschat i både kök och duschrum/wc.
Härligt ljus och luftig 1½:a om 44 m² med rymdgivande takhöjd och trevlig öppenhet mellan matrummet, vardagsrummet och den rejäla sovalkoven, vilken i dagsläget avskärmas med fördragbart sammetsdraperi.
Som en förlängning av vardagsrummet via en bred dörröppning med pardörrar har våningen en fullstor och inbjudande balkong som sommartid har sol på sig både på morgonen och på kvällen.
Det är även gott om förvaring i bostaden, inte minst tack vare de många garderoberna, skåpen och lådorna.
Utan att behöva vidröra bärande väggar eller flytta varken kök eller duschrum/wc kan bostaden enkelt även göras om till en yteffektiv riktig 2:a med ett bra sovrum med eget fönster, en stor walk-in closet samt ett luftigt vardagsrum och kök med öppen planlösning däremellan, om så skulle önskas.
En hemtrevlig, mysig och vacker funkisvåning anno 1939 att längta hem till och vara stolt över med gott om tidstypisk äldre charm i form av bl a vackra fiskbensparketter, takrosetter, takvinkellister, både tjocka fönsterbänkar och karaktärsgivande hallgolv i natursten, fungerande originalskjutdörrar, ursprungliga fönstervred samt rejäl takhöjd som ger bostaden skön rymd.
Välbevarat och byggnadsminnesmärkt funkishus anno 1939 som redan har genomgått omfattande renoveringar och nu är i gott skick.
En äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som äger tomtmarken, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld. Föreningen är välskött och har ansenliga tillgångar i form av fem hyreslokaler samt ett eget varmgarage som är nyrenoverat, i vilket köparen av saluförd bostad erbjuds möjligheten att hyra en egen garageplats.
OBS! Säljarna av bostaden erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum till bostaden.

Visa mer
Slutpris

4 825 000 kr

Ansvarig mäklare

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.