Siljansvägen 85
Välplanerad och ljus gaveltvåa på återvändsgata!SNABBFAKTA
- Boarea: 59 kvm föreningens information
- Antal rum: 2 rum
- Våning: 1 av 3, ej hiss
- Avgift: 3 891 kr. Obligatoriskt tillägg om 57 kr/mån för internetuppkoppling via Ownit (700-1000 Mbit/s)
- Förening: HSB Brf Siljan i Stockholm
- Byggnadsår: 1948
- Område: Årsta, Stockholm
Love Strömstedt Ingelin
Reg. Fastighetsmäklare- Telefon: 0762469336
- e-post: love.stromstedt@smh.se
- Kontor: Årsta/Enskede
Välkommen till Siljansvägen 85





Sovrum
Rymligt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och annan önskad möblering. I rummet finns en klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. Rummets storlek tillåter även ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Väggarna går i vitt som övriga rum vilket ger en lugn och enhetlig känsla och på golvet återfinns det tjusiga parkettgolvet. Här sover du gott!




Badrum
Modernt renoverat badrum helkaklat i vitt med brunt klinkergolv. Bra förvaring via kommod och vägghängt spegelskåp i svart. Vidare är badrummet utrustat med WC, tvättställ, badkar och vädringsfönster som tillåter ljuset flöda in i rummet.


Hall
Välkomnande och rymlig hall med avhängningsmöjligheter och annan möblering. Väggarna är målade i vitt och även här återfinns det breda parkettgolvet som löper genom större delen av bostaden. Från hallen når du bostadens samtliga rum. Välkommen hem till Årsta och Siljansvägen 85!



Fastigheten
Som boende i Brf Siljan bor du i en stor och välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad om 2 562 kr/kvm (årsredovisning 2023). För föreningens medlemmar finns flertalet gemensamhetsutrymmen och uteplatser med grillmöjligheter.
En lägenhet som måste upplevas på plats!
Är du intresserad och vill veta mer om försäljningen och bostaden? Kontakta ansvarig mäklare!
076-246 93 36
[email protected]




Planlösning
ALLMÄNT
Föreningen
Ekonomiskt stabil förening med en låg belåning om endast 2 562 kr/kvm (Årsredovisning 2023).
Föreningen har flertalet gemensamma utrymmen som får nyttjas av medlemmarna, bland annat finns tre stora tvättstugor, bastu, gym, föreningslokal med möjlighet för övernattning samt flera takterrasser.
Föreningen anlitar HSB Stockholm för förvaltning. Kontaktuppgifter finns på brfsiljan.se under sidan Administrativ förvaltning.
För att bli medlem i Brf Siljan krävs att man även är medlem i HSB Stockholm.
Föreningen har avtal med Tele2 om kabel-tv. De har ett grundutbud med ca 15 kanaler som är tillgängliga utan abonnemang. Tilläggsutbud utöver detta bekostas av lägenhetsinnehavaren.
Föreningen har ett kollektivt abonnemang så att alla lägenheter får internetanslutning med hastigheten 700-1000 Mbit/s från Ownit. Detta kostar 57 kr per lägenhet och månad och betalas tillsammans med avgiften för lägenheten.
Föreningen har tre stora bokningsbara tvättstugor på Siljansvägen 75, Siljansvägen 78 och Årstavägen 121. Utöver dessa finns en icke bokningsbar tvättstuga på Siljansvägen 77.
Siljansgården är en lokal som kan hyras för möten, fester och som gästlägenhet. Lokalen ligger på Siljansvägen 74 och renoverades 2018. Kostnaden för att hyra lokalen är 250 kr/dygn. Lokalen har plats för ca 25 personer vid sittande bord och är utrustad med litet kök, porslin, bestick, glas etc. För övernattning finns ett sängskåp med dubbelsäng och två hopfällbara sängar.
Högst upp i varje höghus finns en inglasad terrass som är delvis möblerad och kan bokas för fester och möten.
På Siljansvägen 79-81 finns föreningens hobbyrum. För att få tillträde till hobbyrummen måste du godkänna reglerna. Föreningen tar ut en avgift på 200 kr/år.
Föreningens bastu hittar du på Siljansvägen 77. Det kostar 300 per hushåll och kalenderår att använda bastun.
Gymmet ligger på Årstavägen 129. Kostnaden att använda gymmet är 300 kr per hushåll och kalenderår.
Mer information och bilder på föreningens gemensamma utrymmen hittar du på föreningens hemsida brfsiljan.se.
I området finns möjlighet till parkering på gatorna. För boende finns boendeparkering för 500 kr/mån.
Den gemensamma försäkringen innebär att du inte behöver ha bostadsrättstillägg till din hemförsäkring. Notera att du naturligtvis fortfarande behöver ha en hemförsäkring som täcker ditt lösöre och annan egendom.
1992-1994 - Genomfördes större renoveringsarbeten som påverkade alla byggnader och lägenheter:
- Stambyte
- Renovering av badrum och kök
- Omläggning av tak
- Byte av el
- Fasadrenoveringar
- Renovering av balkonger
FÖRBÄTTRINGSÅTGÄRDER SEDAN 2001:
2001-2002 - Spillvattenledningar i samtliga fastigheter byttes
2009 - Fönstren byttes till treglasfönster i alla lägenheter
2011 - Trapphusbelysning monterades
2012 - Fläktarna för ventilation byttes till temperatur- och tryckstyrda
2013-2015 - Målning av samtliga trapphus genomfördes
2015-2016 - Radiatorer byttes på Årstavägen 119-127 och på Siljansvägen 79–85 och 82–84. Anledningen är att dessa visade sig vara av bristande kvalitet. Resterande radiatorer i föreningen är i huvudsak från husens byggnadsår och bedöms generellt vara i bra skick.
2015 - Plåttaken på höghusen målades och taket på Ottsjövägen 1-7 byttes helt.
2015 - All utomhusbelysning byttes
2016 - En stor del av föreningens asfaltsytor gjordes om.
2016 - Lås på alla dörrar till gemensamma utrymmen byttes till ett elektroniskt låssyste.
2018 - Föreningslokalen Siljansgården totalrenoverades.
2016-2020 - Dränering utmed hela grunden till alla låghus.
2019-2020 - Trapphusbelysning i höghusen byttes.
PLANERADE STÖRRE ÅTGÄRDER:
Nästa stora åtgärd som kommer att genomföras en hissrenovering (kontrollerat med styrelsen 2024-07-22)
En preliminär syn av höghusens fasader 2015 indikerade att putsen släppt delvis från huskroppen och att vi inom tio år behöver putsa om fasaderna. Styrelsen kommer att undersöka detta närmare under kommande år.
dokument
BYGGNADSFAKTA
Ekonomi
DRIFT
Allmänt om området
Årsta är ett lungt och trivsamt område som erbjuder stora naturområden. Ett stenkast bort ligger Årsta skogsområde och Årstaviken med bryggor för småbåtar. Området har flera promenadstråk längs med vattnet och i Årsta Skog och det är även nära till tre större koloniområden. I området finns flertalet kommunala och privata förskolor, Årstaskolan samt Skanskvarnsskolan.
Området erbjuder även idrottsanläggningar i form av Årsta IP och Årstagårds bollplan. Intill Årsta vid Sockenvägen finns Enskede rackethall och Enskede ridskola. Närliggande Årstafältet har en driving range med möjlighet att träna upp sin swing. Årstabroarna är två parallellgående järnvägsbroar över Årstaviken och knyter samman Årsta med Södermalm. En mycket trevlig promenad om du vill ta dig in till innerstadens puls.
Kommunikation
Årsta är en av Stockholms största knutpunkter utanför tullarna. Här finns ett flertal kommunikationer som trafikerar större delen av Stockholm. Vid Årstaberg finns pendeltågets samtliga linjer som tar dig snabbt och smidigt både norr- och söderut. Från Årstaberg kan du även hoppa på tvärbanan som tar dig till Liljeholmen, Globen och Gullmarsplan på mycket kort tid. Vid Liljeholmen går tunnelbanan röda linje och vid Gullmarsplan gröna linjen. Mellan Gullmarsplan och Årstaberg kan du även kliva på buss 160 som åker genom hela Årsta var femte minut i rusning!
Närservice
På några få minuter med tvärbanan kommer du till Liljeholmstorget med sina 90 butiker av diverse shopping. Här finns bland annat H&M, Clas Ohlson, Systembolaget och välsorterade Ica Kvantum. Vidare finns trevliga restauranger, butiker, apotek och annan service. Där finns även direktingång från ett nybyggt garage insprängt i berget med 900 parkeringsplatser och ingång även från tunnelbanan.
I området finns ett brett utbud av närservice. På Årsta Torg finns flertalet restauranger som populära Två Små Svin, Palmyra kebab, Crêperie Rustique och Årsta Bo. Årsta erbjuder utöver detta även närservice i form av konditori, apotek, frisörer, bibliotek, gym, florist och vårdcentral.
Åt andra hållet med tvärbanan kommer du till Globen som har en trevlig galleria med shoppingmöjligheter. För dig som är intresserad av stora evenemang och sport finns Tele2 och Avicii Arena lättillgängligt från tvärbanan vid Globen. Åker du en station till kommer du till Gullmarsplan som har enklare närservice i form av matbutik, systembolag, apotek, vårdcentral samt restauranger.
Parkering
I området finns det gott om parkeringsplatser på gatorna. Som boende i Årsta har du boendeparkering (taxa 4).
Övrigt
HISTORIK
Vid gatunamnsättning i området har man främst använt namn från kategorin "sjöar och vikar", exempel på detta är Storsjövägen, Siljansvägen och Sandfjärdsgatan.
Stadsdelen Årsta har fått sitt namn efter Årsta gård som är belägen nära Årstaviken. Årsta ska, under 1200-talet ha ägts av Birger Jarl. Genom gifte har Årsta kommit i den Oxenstiernska ättens ägo där den blev kvar i över 150 år. En av de mest kända av Årstas ägare är Märta Helena Reenstierna, även kallad "Årstafrun". Vars man, ryttmästare Christian Henrik von Schnell köpt Årsta år 1771. Under tiden hon bodde i Årsta dokumenterade hon sitt liv i sina dagböcker som senare gavs ut som bok under namnet "Årstadagboken" och skildrade hon livet på gården och i trakten under åren 1793-1839.
Årsta centrum utformades av Uno Åhrén (sveriges förste professor i stadsbyggnadskonst och dåvarande direktör på riksbyggen) tillsammans med arkitekt bröderna Tore och Erik Ahlsén år 1946-1953.





VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."
Love Strömstedt Ingelin
Reg. Fastighetsmäklare