Rörsoppsvägen 32 Tallkrogen
Tallkrogen

Rörsoppsvägen 32

Stor friköpt Tallkrogenvilla i oslagbart läge!

Till salu

Stor friköpt Tallkrogenvilla i oslagbart läge!

Friköpt familjevilla i drömläge! På en av områdets mest eftertraktade adresser hittar du detta härliga hus om totalt 214 kvm! Här bor du längts upp på gatan i familjehus med mysig insynsfri trädgårdstomt och Svedmyraskogen som närmsta granne. Utemiljön är ombonad och organiserad med altan, planteringsytor, fruktträd, tomt och parkeringsplats. Bostaden utmärker sig med stora fönsterpartier och en härlig öppen planlösning där kök, vardagsrum och altan är fint sammanlänkade. Nedre plan har ett stort allrum, badrum med bubbelbadkar, tvättrum och ett rymligt sovrum. En fantastisk möjlighet för dig som söker en större villa med möjlighet till tre sovrum på samma plan i ett eftertraktat område!

Bara några minuters promenad bort finns Tallkrogen centrum som erbjuder mataffärer, restauranger och gym. Längst områdets gator råder fri parkering. Med tunnelbanan från Tallkrogen tar du dig till innerstadens puls på ca 15 minuter. Området har ett utbud med bra förskolor samt skolor. Vidare finns stora grönområden i form av Svedmyraskogen och lekplatser. Här bor ni bekvämt och med närhet till allt som behövs för att få en trivsam vardag.

Välkommen på visning!

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

 • Pris: 8 950 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 107 kvm + 107 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1939, Ombyggt 2001
 • Område: Tallkrogen, Stockholm
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Mjöldaggen 1

8 950 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Benjamin Ramirez Givell

Benjamin Ramirez Givell

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Rörsoppsvägen 32

 • Hörntomt
 • Friköpt tomt
 • Populärt område
 • Bergvärme
 • Badrum på entréplan
 • Fantastisk utbyggnad

Allmänt om bostaden

I Tallkrogens villaidyll och som sista huset på gatan i oslagbart läge hittar du detta fina familjehus. Huset har modern öppen planlösning och generösa mängder ljusinsläpp! År 2000 installerades bergvärme, garaget byggdes om till tvättstuga och sovrum samt att båda badrummen i huset renoverades. 2002 byggdes huset ut med nuvarande vardagsrum. I samband med utbyggnaden av huset målades fasaden om och samtliga fönster byttes. Här bor du bekvämt i ett hus med låga driftkostnader och oslagbart läge!

Rörsoppsvägen är en lugn gata i idylliska Tallkrogen. Här har du grönskande Svedmyraskogen som närmaste granne och ett par minuter gång från Tallkrogen centrum. Där finns ICA, gym, restauranger och mycket service samt tunnelbanestation Tallkrogen varifrån du enkelt kan ta dig till stadens puls. Det är även promenadavstånd till allt vad närområdet har att erbjuda som populära ICA Bea i Svedmyra, Gamla Enskedes välrenommerade restauranger, Gubbängens centrum och Majroskogen.

Visa mer

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med generös takhöjd och stora fönsterpartier i tre väderstreck. Rummet fullständigt badar i ljus tack vare de många och stora fönsterna. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum samt tillgången till altanen från vardagsrummet skapar bostadens naturliga knytpunkt och sociala hjärta. Väggarna är målade i en jordnära beige kulör och på golvet ligger parkett. Här finns det möjlighet att möblera som du vill tack vare de stora fria ytorna. I vardagsrummet finns plats för matbord för större sällskap i anslutning till köket. Från vardagsrummet når du bostadens stora altan med plats för utemöblering och grillplats!

Visa mer

Altan och Trädgård

Hörntomt med oslagbart insynsskyddat läge mot Svedmyraskogen. Stor härlig altan med gott om plats för valfri möbelgrupp och förutsättningarna att skapa en utemiljö som passar er! Trädgården är en klassisk trädgårdstomt med fruktträd, plats för barn att leka och odlingsmöjligheter.

Visa mer

Kök

Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet med stora fönsterpartier som låter ljuset flöda fritt. Utförandet är modernt och har mängder av förvaringsmöjligheter via skåp och lådor bakom de vita skåpsluckorna med detaljer i rostfritt. Köket har gott om arbetsytor på en bänkskiva i ek med översittande snyggt turkost kakel och vitmålade väggar. Induktionshällen är snyggt inramad förvaringsskåp på en bänkskiva i grå marmor. Här har du all utrustning du behöver med kyl och frys, induktionshäll, ugn och integrerad diskmaskin i arbetshöjd.

Visa mer

Rum/Kontor

I anslutning till köket finns det som idag används som kontor. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger det enhetliga parkettgolvet som du finner i köket och vardagsrummet. Detta rum går att göra om till ett rymligt sovrum med befintlig dörranslutning mot bostadens hall, mitt emot sovrum 1. Rummet har ett stort fönster som släpper in ett fint dagsljus!

Visa mer

Sovrum 1

Bostadens största sovrum med gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Tack vare de ljust målade väggarna och fönster i två väderstreck är rummet ljust och trivsamt. Rummet har platsbyggd bokhylla och originalgolv från byggåret. Här sover du gott!

Visa mer

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum är rymligt och har plats för säng och nattduksbord. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger originalgolv från byggåret. Här finns förvaringsmöjligheter via platsbyggda garderober. Rummet har fönster mot bostadens grönskande trädgård som ger skapar ett lugn och harmoni.

Visa mer

Badrum 1

Bostadens första badrum finner du på övervåningen i anslutning till hallen. Helkaklade väggar i sandfärg med grått klinkergolv. Här finns WC, dusch med glasdörr, tvättställ, charmig fönsterspegel samt handdukstork.

Visa mer

Hall

När du kliver in i bostaden möts du av den öppna hallen och det stora vardagsrummet. Här finns gott om plats för avhägningsmöbler samt platsbyggda garderober. Fönsterpartierna i vardagsrummet gör hallen ljus och välkomnande i kombination med de vitmålade väggarna. Från hallen når du entréplanets samtliga rum förutom kontoret.

Visa mer

Allrum

Via bostadens trappa når du allrummet på nedre plan. Ett socialt rum med stora möjligheter som kan nyttjas efter behov. Rummet har fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet har vita väggar och ett svart klinkergolv med golvvärme.

Visa mer

Hall källare

Hall i samma stil som allrummet, vita väggar och svart klinkers. Härifrån når du badrum 2, tvättstugan och husets pannrum.

Visa mer

Badrum 2

Bostadens andra badrum är helkaklat i sandfärgat och vitt kakel. På golvet ligger sandfärgade klinkerplattor. Här finns platsbyggt bubbelbadkar kaklat i enlighet med golvet, golvvärme, dusch, WC, tvättställ med kommod samt väggmonterat förvaringsskåp med spegeldörr.

Visa mer

Sovrum 3

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt önskat möblemang. Rummet har fönster i två väderstreck, vitmålade väggar och parkettgolv med golvvärme.

Visa mer

Tvättrum

Stort och rymligt tvättrum med egen entré. Här finns tvättmaskin, torktumlare och golvvärme.

Visa mer

Fastigheten

Välkommen till detta fantastiska hus på Rörsoppsvägen 32. Bostaden måste upplevas på plats!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Benjamin Ramirez Givell

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Benjamin Ramirez Givell

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mjöldaggen 1
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
107 m² + 107 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
554 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1939, Ombyggt 2001 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk, typ FTX
RENOVERINGAR MM.
2000
- Installation av bergvärme.
- Renovering av båda badrummen.
- Det före detta garaget gjordes om till tvättstuga och sovrum.
2002
- Utbyggnad av huset.
- Byte av samtliga fönster i huset.
- Målning av huset.
- Altanen byggdes.
2011
byte av tak på gamla delen av huset.

Ekonomi

Utgångspris
8 950 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
7 024 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 381 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 197 500 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
25 073 kr/år
VA
4 309 kr/år
Försäkring
5 166 kr/år
Kommentar
I Elkostnaden ingår även kostnaden för uppvärmning samt sophämtning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
34 548 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Elevio

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2021-11-18
Energiprestanda primärenergital
72 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
40 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

Tallkrogen är en av Stockholms trädgårdsstäder placerad i söderortsområdet Enskede. Området gränsar till Gubbängen, Svedmyra och Gamla Enskede. På en karta ser en del av området ut som en idrottsarena då gatorna är formade därefter, detta kallas därför för Olympiaområdet.

Tallkrogen har flera fina parker och närliggande grönområden. De två största är Majroskogen och Svedmyraskogen.

Kommunikation

Tunnelbana till Tallkrogen eller Gubbängen.

Närservice

Tallkrogen har ett mysigt mindre centrum med ICA, gym, pizzeria, djuraffär, service och tunnelbana.

Parkering

Gratis parkering i området.

Övrigt

Tallkrogen har många välrenommerade förskolor. Tallkrogens skola ligger i området med förskoleklass till årskurs 6.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.