Slätbaksvägen 27 Årsta
Årsta

Slätbaksvägen 27

Kommande

Välplanerad tvårummare med solsäker balkong på väldigt populär adress! På lugn gata i mysiga Årsta hittar ni denna härliga tvårummare högst upp i huset med solsäker balkong och detaljer från 50-talet. Lägenheten är luftig med hög takhöjd och välplanerade rum. Här bor du med stort vardagsrum som sammansatt med hall utgör bostadens sociala hjärta, från vardagsrummet nås bostadens balkong i sydväst var du sitter insynsskyddat med milsvid utsikt över vackra söderort. Ett boende med en kombination av moderna lösningar och gamla byggnaders charm i stora och stabila Brf Årstaterrassen. Föreningen har låg belåning och har nyligen sänkt avgiften. Årsta är ett trendigt område med många grönskande parker, välrenommerade restauranger, mysiga promenadstråk &. Närhet till knytpunkten Gullmarsplan med matbutiker, serviceutbud och kollektivtrafik som tar dig vart du vill i Stockholm. I direkt närhet till bostaden ligger Lindes tvärbanestation och busstation Vättersvägen. Kom och upplev denna kanontvå! Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 42.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 3
 • Avgift: 2 573 kr Obligatoriskt tillägg på 565kr/mån för uppvärmning, bredband via fiber från Obenetwork, grundutbud kabel-TV via Com Hem, VA samt två förråd.
 • Förening: Brf Årstaterrassen
 • Byggnadsår: 1943, Brf:s information
 • Område: Årsta, Stockholm
utgångspris

2 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Gustav Westerståhl

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Slätbaksvägen 27

 • Högst upp i huset!
 • Charmiga originaldetaljer!
 • Hög takhöjd och stora fönster!
 • Balkong i bästa solläge!
 • Gatans bästa läge!
 • Nyligen sänkt avgift!

Allmänt om bostaden

I mysiga och extremt populära Årsta hittar du denna ljusa tvårummare i hus från tidigt 40-tal. Bostaden ligger högst upp med insynsskyddad balkong mot grönska och fantastisk utsikt. Här får du ett boende med en härlig mix av modern standard och gamla byggnaders charm. Bostaden utmärker sig med stora fönsterpartier, Årstaparkett, separat arbetskök, hög takhöjd och riktigt bra planlösning där kvadratmetrarna nyttjas på bästa sätt i alla rum.

Perfekt placerad på lugn gata i Årsta och omringad av grönskande parker och promenadstråk. I närområdet finns allt man kan önska sig som mataffärer, restauranger, frisör, träning, badplatser och promenadavstånd Gullmarsplan.

Till bostaden tillhör ett förråd. Du får även tillgång till föreningens allmänna utrymmen som flera uteplatser, åtta tvättstugor och möjlighet att hyra övernattningslägenhet. Lägenheten ligger med närhet till kommunikationer via tvärbanestation Linde och buss 160. Dessa tar dig till Gullmarsplan, Liljeholmen eller Årstaberg på nolltid.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och balkongdörr. Rummet och bostaden har vackra originaldetaljer såsom Årstaparkett, fönsterbänk i sten samt radiatorer från byggåret. Här har du flera möbleringsalternativ och bra ytor. Via vardagsrummet når du lägenhetens balkong.

Visa mer

Balkong

Rymlig sydvästvänd balkong med sol från förmiddagen till solnedgången samt fantastisk utsikt över det grönskande närområdet. Här sitter du insynsskyddat och omgiven av naturlig grönska. Här finns gott om plats för balkongmöblemang, växtlighet och övrig inredning.

Visa mer

Kök

Praktiskt vinkelkök som knyter an till hall och vardagsrum. Här finns stora arbetsytor på grå bänkskiva och gott om förvaring i skåp och lådor bakom ljusblå luckor. Köket har integrerad kyl & frys, glaskeramikhäll, ugn samt diskbänk med nedsänkt diskho. Rummet har ett fönster med grönska utanför och fint ljusinsläpp. I köket finns även plats för ett mindre bord eller annan önskad möblering.

Visa mer

Sovrum

Mysigt sovrum med stort dubbelfönster som har samma vackra vy över närområde som balkongen. Här finns gott om plats för dubbelsäng, extra förvaringsmöbler och övrigt möblemang. Rummet är målat i ljus kulör och på golvet ligger vacker parkett.

Visa mer

Badrum

Rymligt badrum med snyggt klinkergolv och gulmålade väggarna. Här finns tvättställ, badrumsskåp med infälld spegel, WC, extra förvaring, vägghängd hårtork (!) och badkar. Förberett för tvättmaskin. Rummet går i ljusa toner och har fint ljusinsläpp från vädringsfönster.

Visa mer

Hall

Stor och välkomnande hall med snyggt, och lättskött parkettgolv. Här finns stor dubbelgarderob för massor av förvaring och goda avhägningsmöjligheter. Rummet har en varm känsla och går i ljusa toner. En del av grundmuren är framtagen vilket utgör en härlig detalj. Härifrån når du badrum, kök och vardagsrum.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkommen till Slätbaksvägen 27!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 573 kr, Obligatoriskt tillägg på 565kr/mån för uppvärmning, bredband via fiber från Obenetwork, grundutbud kabel-TV via Com Hem, VA samt två förråd.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
42.5 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,0023 %
Andel av årsavgift
0,0023 %

Föreningen

Namn
Brf Årstaterrassen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
423 lägenheter, 31 lokaler
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
År 1943 byggdes de första husen på Slätbaksvägen. Då låg husen i stadens utkant och väckte stort uppseende. Arkitekturen lockade sight-seeing-bussar med amerikanska turister och lägenheterna var en dröm för barnfamiljer. Den stora barnaskaran gjorde att det fanns flera mjölkbutiker bara på Slätbaksvägen.

En omfattande ombyggnad av husen startade 1988 och pågick till våren 1991. Husen totalrenoverades med el-, vatten-, och avloppsledningar, gasspisar byttes till elspisar, nya fönster, nya balkonger, fasaderna tilläggsisolerades, taken lades om och ventilationssystemet byttes ut.

Föreningen består av 33 fastigheter med totalt 423 lägenheter.

Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok (17 st), 1 rok med matrum (251 st), 2 rok med matrum (142 st), 3 rok (12 st), 4 rok (1 st)

Det finns flera lokaler i olika storlekar som kan hyras.
Information om månadsavgiften
Obligatoriskt tillägg på 565kr/mån för uppvärmning, bredband via fiber från Obenetwork, grundutbud kabel-TV via Com Hem, VA samt två förråd.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga beslutade avgiftsförändringar.
Tv och Bredband
I alla hus finns nät för bredband och kabel-tv indraget (obligatoriskt tillägg om 704 kr/mån för värme, basutbud TV och bredband).
Grundutbudet av kabel-tv och ett 100 (ner) och 100 (upp) Mbit/s bredbandsalternativ.

Bredband
Bredbandsleverantör Obenetwork.

Kabel-tv
Digitalt grundutbud av tv-kanaler. Exakt vilka kanaler det är varierar över tiden.
Leverantör av kabel-tv är Com Hem. Även från Com Hem kan du köpa tilläggstjänster som digital-tv med fler kanaler och telefoni.
Parkering
Föreningen har 132 parkeringsplatser för uthyrning, de flesta med elstolpe. Kötiden för att få hyra en parkeringsplats varierar över tid.

Hyran för parkeringsplats med elstolpe är 220 kr i månaden. För parkeringsplats utan elstolpe är hyran 133 kr i månaden.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg via Trygg Hansa ingår i avgiften.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Taken renoverades under 2014.

Inget större underhåll planerat enligt underhållsplanen.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1943
Kommentar BYGGNADSÅR
Brf:s information
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
2 500 kr/år
Energideklaration
Utförd 2020-05-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
149 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Årsta är ett mycket mysigt grönskande område med närhet till Stockholms innerstad. Lindes Backe ligger intill Årstafältet och nära Årsta torg med med service, matbutik, bibliotek, fik, blomaffär och frisör. I närheten finns fina Årstaskogen med Mälaren och med fin strandpromenad och badbryggor till Liljeholmskajen och Hammarbysjöstad. Globen med dess köpcentrum finner ni ca. 1 km bort.
I området finns flertalet skolor och gymnasium. Flera nya förskolor planeras i de nybyggda husen.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tvärbanan utanför porten som 2 hållplatser tar er till Gullmarsplan. Vid Gullmarsplan kan man ta tunnelbana in till t.ex. T-centralen på 15 min. I området finns även Årstabergs pendeltågsstation och flera busslinjer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.