Götaforsvägen 13 Enskede - Stureby
Enskede - Stureby

Götaforsvägen 13

Kommande

Perfekt planerad tvåa med funkiskök, toppfräscht badrum och solig balkong! Välkommen till denna gaveltvåa som är ljus och fräsch med härlig funkiskaraktär. Här bor du på bästa adress med insynsskyddad balkong, högt upp i huset, klassiska funkisgarderober, välbevarat och uppgraderat kök med diskmaskin, helkaklat badrum och i mycket stabila HSB Brf Stureby. Placerad i populära Stureby med lummiga grönområden, bra förskolor och skolor samt direkt närhet till tunnelbana och service! Kontakta ansvarig mäklare för mer information om bostaden

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 55 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 4
 • Avgift: 3 510 kr inkl. värme, VA, TV & bredband.
 • Förening: HSB Brf Stureby
 • Byggnadsår: 1952
 • Område: Enskede - Stureby, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Gustav Westerståhl

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Benjamin Ramirez Givell

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Götaforsvägen 13

 • Högt upp i huset i gavelläge!
 • Solsäker balkong i sydväst!
 • Modernt 50tals kök!
 • Lugnt och lummigt område!
 • Stabil förening!

Allmänt om bostaden

I mysiga Stureby hittar du denna kanontvåa högt upp i huset med solig balkong och välbevarade funkisdetaljer!

Här bor du ljust och fräscht i gavelläge med charmiga detaljer från byggnadsåret, hög takhöjd och i riktigt stabil förening. Bostaden har inbjudande hall med god avhängning och inre hall med platsbyggda funkisgarderober. Via hallen når du alla bostadens övriga rum. Köket är fräscht i välbevarad funkisstil och har stor matplats invid fönster. Det stora och ljusa vardagsrummet är bostadens sociala hjärta med olika möbleringsalternativ, härifrån når du den insynsskyddade balkongen i perfekt sydvästläge. Vidare finns sovrum i bra storlek med gott om plats för förvaring och dubbelsäng samt helkaklat badrum med vädringsfönster för fint ljusinsläpp.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum där vackert burspråk samt utgång till lägenhetens balkong låter solljuset flöda in fritt. Rummet har plats för soffgrupp och övrig möblering. Här hittar du även bevarade detaljer från byggåret som årstaparkett, bevarade pardörrar och fönsterbänk i sten med klassiska gjutjärnsradiatorer under.

Balkong

Södervänd balkong bland trädkronorna med utsikt över den lugna omgivningen. Här sitter du insynsskyddat och solen skiner från lunch till sen kväll. På balkongen finns plats för bord, stolar och växtlighet. Du når balkongen från vardagsrummet.

Kök

Stort och välbevarat 50-talskök som renoverats 2016 i stil med byggåret. Rummet har fint ljusinsläpp från två fönster i olika väderstreck. Här finns mycket förvaring i överskåp med snedställda luckor, fullstort skafferi samt skåp under diskbänken. Köket har stora arbetsytor på bänk i oljad ek och bevarat bakbord i sann funkisanda. Köket är fullt utrustat med kyl / frys, spis, köksfläkt i rostfritt och integrerad diskmaskin. Vid ett av rummets stora fönster finns naturlig plats för matbord. Köket har vitt kakel med vit fog över arbetsytorna, vitmålade väggar och en vacker tapetserad fondvägg vid matplatsen.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och extra förvaringsmöbler. På golvet ligger snyggt parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Fönster med lugnande utsikt över trädtoppar ger rummet fint ljusinsläpp och mysig känsla, här sover du gott!

Badrum

Riktigt fräscht badrum renoverat 2016. Helkaklat i vitt, spotlights i taket och svart klinkergolv med golvvärme ger en lyxig känsla. Här finns takdusch med fällbar glasvägg, vattenburen handdukstork, WC, tvättställ med kommod, väggspegel och extra hängkrokar. Vädringsfönster ger rummet ett mysigt ljusinsläpp.

Klädkammare

Stor klädkammare som slukar allt och lite till. Idag inredd smart med hängstång och hylla längs med alla väggar. Du når klädkammaren från bostadens hall.

Hall

Välkomnande och effektiv hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för extra möblemang. I hall, sovrum och kök ligger snyggt matchande parkettgolv.

Fastigheten

Varmt välkommen till Götaforsvägen 13!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Gustav Westerståhl

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Gustav Westerståhl

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Perfekt planerad tvåa med funkiskök, toppfräscht badrum och solig balkong! Välkommen till denna gaveltvåa som är ljus och fräsch med härlig funkiskaraktär. Här bor du på bästa adress med insynsskyddad balkong, högt upp i huset, klassiska funkisgarderober, välbevarat och uppgraderat kök med diskmaskin, helkaklat badrum och i mycket stabila HSB Brf Stureby. Placerad i populära Stureby med lummiga grönområden, bra förskolor och skolor samt direkt närhet till tunnelbana och service! Kontakta ansvarig mäklare för mer information om bostaden

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 510 kr, inkl. värme, VA, TV & bredband.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
55 m² föreningens information
Våning
3 av 4
Andel i förening
0,2569 %
Andel av årsavgift
0,2569 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Stureby
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
401 lägenheter, 17 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, marken innehas med tomträtt som omförhandlats 2021. Höjning av avgälden kommer att ske över de kommande 5 åren.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT OM HSB STUREBY
Brf Stureby är en bostadsrättsförening som bildades 1952. Husen byggdes 1952-1954. Föreningens organisationsnummer är: 702002-2179. Föreningen är medlem i HSB Stockholm. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB för att antas som medlem i föreningen.

I föreningen finns 401 lägenheter och ca 17 lokaler (hyresrätter).

GEMENSAMMA UTRYMMEN

FÖRENINGSLOKAL
Föreningen har en lokal på cirka 120 kvm som ligger på Skönviksvägen 309. Den kan hyras av medlemmar för 250:-/dag.

GRILLPLATSER
Det finns tre grillplatser i föreningen; bakom Götaforsvägen 18, Götaforsvägen 3 och bakom Skönviksvägen 309.

GYM & BASTU
Gym- och bastulokalen ligger på baksidan av Skönviksvägen 281, bakom pizzerian. Den är öppen för alla medlemmar som kvitterat ut en tagg för 700kr/år. Detta kan man göra genom att maila till [email protected] lämna mobilsvar på telefon 070-161 2360 och boka en tid. Från 1 januari 2015 kostar det 700:-/år att använda lokalen. Detta debiteras på avgiftsavin i början av varje år så länge man har taggen kvar. Alltså är det viktigt att säga upp medlemskapet när du inte längre vill använda lokalen. Gymmet kan inte bokas och är fritt att användas under alla tider på dygnet. Tider till bastun bokas i kalender som finns utanför bastun.

LEKPLATSER
Det finns två lekplatser i området. Den ena bakom Götaforsvägen 18, är renoverad under 2008. Där finns gungor, sandlåda, gungdjur och en klätterställning. I anslutning till den finns en av områdets tre grillplatser. Den andra lekplatsen finns i parken bakom Skönviksvägen 299-309. Även här finns en grillplats i anslutning till lekplatsen.

PINGISRUM
Pingisrummet ligger i källaren på Skönviksvägen 307 och är renoverat och kan användas av alla i föreningen, utan kostnad.

TVÄTTSTUGOR
I föreningen finns sex tvättstugor. Alla medlemmar hör till en av dem. Till varje lägenhet hör en röd bokningscylinder. Den används för att boka tvättstugan. Mangelrummet kan användas utan bokning. De stora stenmanglarna, det finns en till varje tvättstuga, är fortfarande fullt fungerande, men det finns även moderna manglar att använda i samma utrymme.

VERKSTAD
På stämman 2010 antogs en motion om att bygga en verkstad i föreningen.
I verkstaden finns en arbetsbänk och gott om belysning och eluttag. De verktyg som du behöver får du ta med dig själv.

ÖVERNATTNINGSRUM
Det finns ett rum för uthyrning till medlemmar. I rummet finns två bra sängar, byrå, sängbord och badrum. Sängkläder som täcken och kuddar finns i rummet. Lakan, handdukar och andra förbrukningsvaror (tex toalettpapper) får du ta med dig själv. Kostnad för att hyra rummet är 250:- per natt. Du kan boka rummet [email protected]

FÖRRÅD
Till lägenheten följer ett källarförråd samt matkällare.
FÖRENINGENS EKONOMI
Beslutad avgiftshöjning med 3% från 1-7-2021.
Tv och Bredband
Bredband via Stockholms stadsnät 1000/1000 mbps ingår i avgiften.
Kabel-TV via Com-Hem (basutbud ingår i avgiften).
Parkering
Brf Stureby har 90 p-platser och 27 garage för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning. Alla p-platser är försedda med elstolpe (undantag finns) och alla garage har egen garageport. MC-platserna är inne i två omgjorda garage intill varandra.

En p-plats kostar 250:-/månad eller 300:-/månad med elstolpe, ett garage kostar 650:-/månad och en MC-plats kostar 195:-/månad. Kötiden till p-platser och MC-platser varierar över tid. Kötiden till garagen är lång. I övrigt råder totalt p-förbud på hela föreningens mark. Korttidsparkering för uppackning och skjuts till porten är dock tillåtet. Styrelsen kan utfärda p-böter vid otillåten parkering på föreningens mark.Det är gratis att parkera på gatorna runt omkring, men 1/11-15/5 råder parkeringsförbud kl. 8:00-16:00 en dag i veckan enligt kommunens skyltar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
2017 Uppbyggnad garagetak
2017 Avlopp, byte av liggande stam källaren Skönviksvägen 271-275
2017 Dränering framsida & gavlar Skönviksvägen 271-275
2016 Markarbeten asfaltering Götaforsvägen & Skönviksvägen
2016 Lagning och målning av alla plåtdetaljer på taken
2016 Fönsterrenovering och byte av inre glas mot energiglas
2015 Tak renoverades på Skönviksvägen 275
2015 OVK
2013 Lekplats
2012 Värmeväxlare undercentral renoverades
2011 Belysning källargångar
2008/2009 Fasadrenovering, balkonger & trapphus renoverades
2006 Gym/bastu renoverades
2000 Tvättstugorna renoverades med nya maskiner
1995-1997 Stambyte
1995-1997 Nya balkongräcken

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Försäkring
2 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
2 500 kr/år

Allmänt om området

Stureby är ett populärt område i Stockholm söderort. Här finns mysiga villor, radhus och lägenhetshus byggda mellan 1910-talet och idag. Småstadskänslan är påtaglig när du promenerar mellan områdets två stationer Stureby och Svedmyra. Vid Svedmyras T-bana finns all möjlig service och otroligt populära samt välsorterade ICA Bea.

Kommunikation

Goda kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) och busslinjerna 161 och 173 som passerar genom stora delar av söderort, bl.a. till Älvsjö station

Närservice

I närområdet finns Enskede rackethall, Enskede ridstall och Enskede IP. Några minuters tunnelbaneresa tar dig till Globen området med Shopping, Hovet och Tele2 Arena.

Parkering

Parkering för boende i Stureby gatorna kostar 500 kr/mån (taxa 4).

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.