Björnskogsgränd 149 Vällingby - Kälvesta
Vällingby - Kälvesta

Björnskogsgränd 149

Underbar L- formad enplanare! Parhus med fritt läge mot allmänning

Kommande

Underbar L- formad enplanare! Parhus med fritt läge mot allmänning

Bekvämt bekymmersfritt boende med ett av områdets bästa lägen. I Kälvesta bor du med närhet till skolor, förskolor, mataffär och med snabba kommunikationer till både pendel och t-bana. Enplanshuset på Björnskogsgränd rymmer 5 rum och dubbla duschutrymmen. Tomten erbjuder både en plan gräsyta perfekt för bollspel eller andra utelekar samt ett stort trädäck i absolut bästa solläge. Här lockar bl.a. ett enormt vardagsrum med plats för hela släkten, ett mycket stort öppet kök med en social öppning mot vardagsrummet och rymliga sovrum och gott om förvaring.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 138 kvm taxeringsinformation
  • Pris: 4 495 000 kr
  • Byggnadsår: 1975
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Tristan 26

4 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Daniel Lindkvist

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Björnskogsgränd 149

Hall

Varmt välkommen till Björnskogsgränd 149
Du kliver in från farstukvisten och möts direkt av den rymliga hallen. I anknytning har de en stor klädkammare med gott om förvaring.

Visa mer

Kök

Stort och inbjudande kök med gott om arbetsyta och förvaring. Bakom skåpsluckorna i ek rymmer det gott om förvaring. Det öppna köket erbjuder även en gedigen matplats för 4-6 personer och njut av maten medans du ser ut genom det stora fönsterpartiet.

Visa mer

Matplats

Trivsam matplats för upp till 4-6personer. Njut av middagar med vänner och familj.

Visa mer

Vardagsrum

Här erbjuds man ett mycket rymligt vardagsrum med stora sociala ytor där ljuset får flöda fritt tack vare de stora fönsterpartierna som skänker rummet otroligt mycket ljus. Här finns även en utgång till den stora altanen i soldränkt söderläge.
Vardagsrummet är mycket lätt möblerat och rymmer både en större soffgrupp samt annat möblemang om så önskas.

Visa mer

Sovrum

Huset erbjuder fyra sovrum med gott om plats för större säng och annat möblemang. Det stora sovrummet har också gott om förvaring i sina garderober.

Visa mer

Tvättstuga

Stor tvättstuga med vit/svart klinkergolv. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Gott om arbetsyta och förvaring och extra vädringsmöjligheter med fönstret som även skänker gott om ljus.

Visa mer

Badrum

Bostaden erbjuder hela två duschrum så familjen slipper köa på morgonen och det mindre duschrummet erbjuder en wc, kommod, dusch och spegelskåp. Det större inrymmer en större kommod, badkar och spegelskåp med gott om förvaring samt wc.
Båda badrummen har golvvärme och ett fönster med gott om ljusinsläpp och bra vädringsmöjligheter.

Visa mer

Baksida

Baksidan är som taget ur en bok, ett grönt smultronställe mitt i Kälvesta. L-formen på huset och gavelläget mot allmänningen gör att du får en helt insynsskyddad känsla. Trädgården tillåter soldyrkare och lekande barn. Under altantaket rymmer du med enkelhet en stor matplats och sittgrupp för dem som vill få en paus från solen. I anknytning har du även ett rymligt förråd.

Visa mer

Förråd

Stort förråd med ingång från husets baksida. Stort utrymme med gott om plats med hyllplan, trädgårdsredskap, verktyg mm.

Visa mer

Garage

Till varje hus ingår även en garageplats i länga. Finns även möjlighet för att tvätta bilen i det stora garaget samt att laddboxar för elbilar är på gång från samfälligheten.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Daniel Lindkvist

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Tristan 26
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Kedjehus
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
138 m² taxeringsinformation
Tomtarea
339 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Bilplats
Parkering i garage i länga ingår till huset.
Övrigt
* Enplans parhus
* Grönskande trädgård ut insyn
* Möjlighet till 5 sovrum
* Öppen och social planlösning
* Friköpt tomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1975 
Byggnadstyp
Kedjehus
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Stomme
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Renoveringar gjorda av säljare
1995 - Byggt friggebod på baksidan
1996 - Tak över farstun
2000 - Yttre fönsterglasen byttes ut
2003- Tvättstugan
2005 - Kök och hall
2006 - Taket lades om
2022 - Ny wc på lilla toaletten

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
3 328 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 883 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 800 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
14 856 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
39 168 kr/år
Sotning
160 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften inkluderar: Fjärrvärme, Vatten och avlopp, Sophantering, Garageplats samt underhåll, kvartersgård, Kabel-tv. Bredband, Belysning, Snöröjning på allmänna ytor.
Bostaden är fullförsäkrad hos IF med årskostnad på 10 291kr.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
54 184 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Ellevio
Elförbrukning
4 300 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-11-28
Energiprestanda primärenergital
90 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
138 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Tristan GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.