Jämtlandsgatan 152 Vällingby Centrum
Vällingby Centrum

Jämtlandsgatan 152

Trivsam och renoverad lägenhet högt upp i huset!

BUDGIVNING PÅGÅR

Trivsam och renoverad lägenhet högt upp i huset!

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING.
En centrumnära lägenhet i toppskick- nu har du chansen att förvärva denna pärla. Lägenheten har 33 välplanerade kvadratmeter och ett härligt ljusinsläpp i två väderstreck. Här bor du med närhet till både stadspuls, natur och kommunikationer. Bostadens stilfulla utförande och smarta lösningar gör det enkelt att trivas.

Bosätter du dig på Jämtlandsgatan 152 bor du i ett mycket centralt och eftertraktat läge med ett kort gångavstånd till Vällingby Centrum. Vällingby Centrum erbjuder dig all tänkbar service- stort utbud av butiker, flertalet mataffärer, torghandel, SF biograf, bibliotek och restauranger. Närhet till både underbar natur vid Grimstaskogen och Mälaren samt närhet till smidiga kommunikationer med möjlighet att ta sig till innerstan på ca 25 min.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 695 000 kr
  • Boarea: 33 kvm
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 7 av 10, hiss finns
  • Avgift: 1 990 kr Inkl värme, VA.
  • Förening: Brf Fornkullen
  • Byggnadsår: 1953
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm
Högsta BUD

1 695 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Josefin Jörnelius

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Jämtlandsgatan 152

Hall

Luftig hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Här finns även utrymme för mindre möblemang vid önskan. Hallens ytskikt består av ett sandfärgat golv som möter målade väggar.

Rum

Ljust och luftigt rum med fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för större soffgrupp, soffbord, matplats och annan önskad möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i garderob längst ena vägg. I rummet finner ni även sängskåpet, smidigt och praktiskt för att kunna nyttja hela rummet till fullo. Från lägenhetens rum finner ni även utgången till balkongen. Rummets ytskikt består av ett golv i grå nyans som möter målade väggar i en harmonisk kulör.

Kök

Kök i anslutning till rummet. Köket renoverades 2021, det stilfulla färgvalet bryter elegant av mellan rum och kök. Modernt, stilrent och fullutrustat kök med allt nödvändigt för att göra matlagningen både lite enklare och roligare. Köket är utrustat med ugn, spis, fläkt, diskmaskin samt kyl-och frys.

Balkong

Mysig balkong med plats för mindre möblemang och odling för den med gröna fingrar. Här kan du njuta under solens morgonstrålar med en kopp kaffe innan arbetsdagen kickar igång.

Badrum

Ett tidlöst badrum där en lättare renovering gjordes under 2021- duschvägg installerades samt byte av skåp. Badrummet är utrustat med wc, handfat, förvaringsskåp, spegelskåp ovan handfat och dusch m. glasdörrar.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Josefin Jörnelius

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 990 kr, Inkl värme, VA.
Antal rum
1 rum
Boarea
33 m²
Våning
7 av 10, hiss finns
Andel i förening
2,318 %

Föreningen

Namn
Brf Fornkullen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
32 lägenheter varav 10 hyresrätter
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av ett 10 våningshus med 42 st bostadslägenheter av dessa är ca 30% dolt kapital i form av hyresrätter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och pantsätningsavgift av köparen.

TVÄTTSTUGA OCH FÖRRÅD:
Gemensam tvättstuga finns i husets entréplan. Lägenhet och cykel förråd och finns i källarplanet.

KABELTV OCH INTERNETANSLUTNING:
Kabel TV finns installerat och digitalt abonnemang utöver basutbudet tecknas genom Comhem.
Bredband från Zitius

PARKERING:
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. De äger en garageplats (fn.kö). Avgiftsfri parkering finns möjlig utmed jämtlandsgatan.

UTFÖRDARENOVERINGAR:
- 2017 nyrenoverade fönster
- 2000 omdragning av el i lägenheterna
- 1997 renovering av balkonger
- 1995 stambyte.

PLANERADE RENOVERINGAR:
- 2022 renovering av fasad och balkonger.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns med 4 maskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp.
Parkering
Man kan hyra garageplats i Vällingby City via Stockholm Parkering.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
TIDIGARE UNDERHÅLL:
-Stambyte, 1995.

PLANERADE UNDERHÅLL:
-Fasad- och balkongrenovering pågår, klart sommaren 2023.
-Modernisering av hiss sommaren 2023.
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensamma utrymmen:
- Källarförråd
- Miljörum i entréplan
- Cykerum/barnvagnsförråd i entréplan
- Tvättstuga i entréplan som är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp
- En mindre gemensam lokal finns för möte och om man vill låna

Ekonomi

Utgångspris
1 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 800 kr/år
Försäkring
1 925 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 725 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Fortum
Elförbrukning
807 kWh/år
Energideklaration
Utförd 2018-12-07
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
160 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.