Jämtlandsgatan 74 Vällingby Centrum
Vällingby Centrum

Jämtlandsgatan 74

Liten men naggande god etta i Vällingby Centrum

Till salu

Liten men naggande god etta i Vällingby Centrum

Här bor du i en fräsch etta med närhet till centrum. Perfekt för det lilla hushållet med rymligt kök samt fräscht helkaklat badrum med dusch, toa, handfat och tvättmaskin. Välordnad förvaring bakom en väl tilltagen skjutdörrsgarderob med förvaring upp till tak, dessutom finns ytterligare förvaring i källarförråd. Rummet medger olika lösningar men plats finns för säng, soffa och matplats. Tvärs över vägen hittar du ett av Stockholms största naturreservat där Mälarbad lockar sommartid. Välkommen till en finfin etta i populär förening med välskötta fastigheter.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 495 000 kr
  • Boarea: 24 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 1 375 kr inkl värme, vatten & kabel-TV grundutbud. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån tillkommer för bredband.
  • Förening: BRF Ritbrädet 1
  • Byggnadsår: 1954
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm
Utgångspris

1 495 000 kr

Visningar

3 Jul 13:00 - 13:30
Håll dig uppdaterad
4 Jul 18:30 - 19:00
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Jämtlandsgatan 74

Hall

Här välkomnas man av en ljus och trevlig hall där ljuset som flödar från de stora fönstren i allrummet är det första man slås av. Hallen erbjuder mycket goda avhägnings- och förvaringsmöjligheter genom en stor skjutdörrsgarderob.

Visa mer

Allrum

Från hallen kommer man in i allrummet som är väldigt ljust och rymligt. Här har man gott om plats för både matbord soffa och säng om så önskas.

Visa mer

Kök

I allrummet finner man även lägenhetens välplanerade kök som erbjuder mycket förvaring bakom den vika skåpinredningen. Arbetsbänken i massiv ek bryter av det vita på ett mycket fint sätt samtidigt som den erbjuder mycket bra arbets- och avlastningsytor, den maskinella utrustningen består av inbyggd mickro, ugn, integrerad diskmaskin samt inbyggd kyl/frys.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och stambytt badrum, väggarna är kaklade i vitt och blått detta möter sedan det ljusa klinker golvet. Badrummet är i övrigt välutrustat med dusch, tvättmaskin, toalett och handfat med spegel ovan.

Visa mer

Förening

Bostadsrättsföreningen Ritbrädet 1 ligger på Jämtlandsgatan 70-116. Föreningen omfattar 178 lägenheter i ett flertal hus som ligger i ett rytmiskt mönster som skapar varierade innergårdar och mellanrum där uppvuxna trädgårdar med träd och planteringar finns anlagda.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 375 kr, inkl värme, vatten & kabel-TV grundutbud. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån tillkommer för bredband.
Antal rum
1 rum
Boarea
24 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,26123 %

Föreningen

Namn
BRF Ritbrädet 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 188 lägenheter på Jämtlandsgatan 70-116. Föreningen har ett stort dolt kapital i form av ca 30 st hyresrätter. Majoriteten av lägenheterna är stambytta 2003, två portar har stambytts 2010.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift av köparen.

TV OCH INTERNETANSLUTNING:
I alla lägenheter finns bredbandanslutning från Ownit via fibernät och TV/Bredbandsuttag från Com Hem.

Föreningen har sedan hösten 2017 en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften utgår som en obligatorisk kostnad om 150 kr/mån till föreningen.

TVÄTTSTUGA:
Stor gemensam tvättstuga finns på gaveln av Jämtlandsgatan 108

PARKERING:
Föreningen har 63 st garage som finns att hyra för 582 kr/mån (fn. kö). Avgiftsfri gästparkering finns att tillgå. En större allmän avgiftsbelagd parkering finns i närheten.

Föreningen höjde avgifte med 2 % from årsskiftet 2022-01-01.

För mer info besök föreningens hemsida, www.ritbradet1.se.
Information om månadsavgiften
inkl värme, vatten & kabel-TV grundutbud. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån tillkommer för bredband.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda
2020-21 Fasadrenovering
2019-20 Fönsterrenovering
2018 Byte av portar
2017 Reparation av plåttak i portalerna
2017 Förbättring av fiberuppkoppling
2017 Byte säkerhetsdörrar
2016-17 Trapphusrenoveringar
2016 OVK
2014 Installerat bergvärme

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-08-21
Energiklass
E

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.