Rissnavägen 53 Spånga - Bromsten
Spånga - Bromsten

Rissnavägen 53

Kommande

Välplanerad fantastik bostad på 2 rum med bra planlösning. Lägenheten ligger på Rissnavägen 53 med utsikt över vackra Bromsten. Ljuset från de stora fönstren når alla 63 m² med balkong i soligt söderläge. Genom sin välkomnande hall kommer du fram till den ljusa och rymliga bostaden. Med ett stort sovrum och vardagsrum som tillsammans med balkongen bjuder in till socialt umgänge för familj, nära och kära. Det varma köket renoverat ger dig gott om plats att laga goda härliga middagar. Helkaklat badrum och ett ljuvligt badkar. Lägenheten erbjuder bra förvaringsmöjligheter med flera garderober och en walk in closet.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 095 000 kr
  • Boarea: 65 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 2 990 kr I avgiften ingår: Värme, vatten, avlopp och sophämtning Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen Grundutbud av tv-kanaler från Tele2 (f.d. Com Hem) Fiberbredband på 700-1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät
  • Förening: Brf Eken nr 23
  • Byggnadsår: 1952
  • Område: Spånga - Bromsten, Stockholm

2 095 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Rissnavägen 53

Hall

Välkomnande hall med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Mörk parkettgolv och nya ytskikt. Härligt ljusinsläpp för bägge sidorna och gott om plats. I anknytning har du även en rymlig lyxig walk-in closet med gott om förvaring.

Visa mer

Vardagsrum

Samlingsplatsen och det självklara hjärtat. Stort vardagsrum med plats för soffa och matbord. Under fötterna har du ett vackert parkettgolv. Dagtid fylls rummet med ljus från de stora fönstret och balkongen.

Visa mer

Kök

Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Med plats för matbord för upp till 5 personer kan hela familjen rymmas för mysiga middagar. Köket har all maskinell utrustning.

Visa mer

Badrum

Trivsamt badrum med badkar, wc, kommod och spegel.

Visa mer

Sovrum

Det stora sovrummet med plats för dubbelsäng och nya ytskikt. Stora garderober att fylla med säsongen alla kläder. Utsikt över grönskan och lugnet

Visa mer

Balkong

Fantastik balkong med utsikt över naturen och vackra kolonilotterna som pryds med blommor och grönsaker. Perfekt plats att ta en nypa luft, eller kanske en middag för två.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 990 kr, I avgiften ingår:
Värme, vatten, avlopp och sophämtning
Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Grundutbud av tv-kanaler från Tele2 (f.d. Com Hem)
Fiberbredband på 700-1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
65 m²
Våning
2 av 3
Bilplats
Det finns 14 st parkeringsplatser på gården att hyra, varav 6 st med laddboxar till elbilar. För närvarande har vi inga lediga parkeringsplatser och det är lång kö. I övrigt finns goda parkeringsmöjligheter runt omkring.

Föreningen

Namn
Brf Eken nr 23
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
42 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheten
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Eken 23 är en liten äkta förening i hjärtat av Bromsten, ett lugnt och trevligt område med goda kommunikationer nära Spånga centrum.

Fastigheten är från 1955 och består av 42 st lägenheter som alla är upplåtna som bostadsrätter. Det finns 3 st 4:or, 17 st 3:or och 22 st 2:or i huset. Dessutom har vi en stor lokal ut mot Duvbovägen som vi kan hyra ut.

Vår kabel-tv och bredbandsleverantör är Com Hem. De som önskar kan via dem teckna avtal och välja mellan runt 140 digitala tv-kanaler, ip-telefoni och bredband upp till 200 Mbit/s. Föreningen tillhandahåller Com Hems analoga grundutbud samt sju fria digitala kanaler.

Tvättstugan är renoverad 2003. Det finns 3 st tvättmaskiner, varav en är från 2005 och en från 2008. Torktumlaren är från 2006 och det finns centrifug, mangel och 2 st torkrum med avfuktningsaggregat från 2011. För torktumlaren betalar man separat 10 kr/tim och för torkrummen 5 kr/tim, detta för att bidra till den gemensamma elförbrukningskostnaden.

Alla balkonger byttes 2009, varvid bredden ökades 40 cm och djupet 20 cm. Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum byttes 2003 och badrummen renoverades. Fönsterna renoverades 1989 och taket renoverades 1997.

Byggnaden är energideklarerad 2008 och ventilationskontroll (OVK) gjordes 2004.

Det finns inga planer på att höja avgifterna. Avgifterna höjdes senast 2006 och då med 5%.

Vi tar ut överlåtelseavgift av köparen med 2,5% av basbeloppet, 1070 kr och pantsättningsavgift med 1% av basbeloppet, 428 kr.

För mer information se föreningens hemsida: www.sbc.se/eken23
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår:
Värme, vatten, avlopp och sophämtning
Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Grundutbud av tv-kanaler från Tele2 (f.d. Com Hem)
Fiberbredband på 700-1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät
Tv och Bredband
Grundutbud av tv-kanaler från Com Hem samt fiberbredband på 700/700 Mbit/s från Stockholms Stadsnät. I bredbandet ingår fast kostnad för ip-telefoni.
Parkering
Det finns 14 st parkeringsplatser på gården att hyra. I övrigt finns goda parkeringsmöjligheter runt omkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Tvättstugan är renoverad 2003 i samband med stambyte och är fortfarande i bra skick. Det finns 3 st stora tvättmaskiner av märket Electrolux. Det finns torktumlare, mangel och centrifug samt 2 st torkrum med tillhörande avfuktningsaggregat.

Följande fastighetsrenoveringar/åtgärder har genomförts:

1989: fönsterna renoverades med utvändig aluminiumram
1997: nya takpannor
2000: övergång till fjärrvärme; ny fjärrvärmeanläggning
2003: vatten- och avloppsstammar i kök och badrum byttes och badrum/toaletter i samtliga lägenheter renoverades i samband med stambyte
2009: alla balkonger byttes, varvid bredden ökades 40 cm och djupet 20 cm
2010: vindsutrymmet tilläggsisolerades
2014: radonmätning på olika våningsplan i delar av huset
2019: målning av takfotsplåt och övriga takplåtar
2020: stamspolning av köks- och badrumsstammar
2021: nya entréportar samt ytterdörrar till lokaler och cykelkällare

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Energideklaration
Utförd 2020-08-01

Allmänt om området

Bebyggelsen i Bromsten utgörs av både flerfamiljshus och villa/radhusområden som omges av härliga grönområden.
I närheten finns Eggeby naturområde med härligt natur- och djurliv. Från Bromsten har ni även nära till Ursvik med belysta motionsspår och härlig natur. Vid snö finns här ett av Stockholms bästa skidspår.

SKOLOR
Bromstensskolan med Åk 0-6 - Carl Barks väg 10, Ellen Key skolan med Waldorf pedagogik - Duvbovägen 94

I närheten finns även Sundbyskolan och Spånga gymnasium.

FÖRSKOLOR
Bromstensgård - Duvbovägen 127, Björken - Småbjörksvägen 1, Bullerbyn - Fältvägen 3, Föräldrakooperativet Därgbjörken - Rissnavägen 28, Föräldrakooperativet Älgen - Cervinsväg 10, Bittinge - Spånga kyrkväg 428, Torpstugan - Torpstugegränd 1

Kommunikation

Busslinjerna i Bromsten tar dig snabbt till bl a Rissne, Sundbyberg, Solna, Hallonbergen, Spånga, Vällingby eller Hässelby.
T-bana finns i Rissne och pendeltåg i Spånga C. Till T-banan i Rissne är det gångavstånd.

Närservice

Härliga grönområden omger Bromsten och inbjuder till motion eller lugnare promenader i vacker omgivning.
För den idrottsintresserade finns både Bromstens IP och Spånga IP, en friidrottsanläggning med hall för både fotboll och ishockey. Vintertid finns här även skidspår.
I Bromsten finns några affärer och mindre kvartersrestauranger. De flesta är koncentrerade till Bromstensplan. Här finner du bl a Coop Konsum och restauranger.
I närområdet finns Spånga centrum vid Spånga Torg, där det finns gott om affärer och övrig service. Där finns bl a bank, bibliotek, matvaruaffärer, kött- och fiskbutik, frisörer, tobakshandel, blomsteraffär, järnhandel, Second Handbutik och några mindre kvartersrestauranger och caféer. Vårdcentral och flera tandläkarmottagningar finns också i centrum.
Djursjukhus och affärskedjan Lidl finns även i närheten av centrum.
Vill man storhandla är det inte långt till stormarknader i Bromma Blocks, Kista, Sundbyberg, Ursvik eller Vinsta. I och med nybyggnationer kring järnvägen kommer affärsutbudet att öka ytterligare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.