Ängsullsvägen 218 Vällingby - Kälvesta
Vällingby - Kälvesta

Ängsullsvägen 218

Nybyggt friliggande hus i hjärtat av Kälvesta

Kommande

Nybyggt friliggande hus i hjärtat av Kälvesta

Jag önskar dig varmt välkommen till denna juvel högst upp på Ängsullsvägen. Det mytomspunna huset står nu klart och säljarna har inte sparat på krutet.
Bergvärme, ventilationssystem, stor tomt med ett lyxigt spabad, panoramafönster, en-suite badrum till det stora sovrummet, öppen spis, social planlösning mm.
Detta hus måste upplevas på plats.
Ljus & öppen planlösning har denna arkitektritade villa om 255 kvm på en 692 kvm stor lättskött tomt.
Genomgående exklusiv standard och noggrant utvalda material ger en villa som verkligen sticker ut i mängden.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Kontakta Mäklaren för mer info: 9 995 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 253 kvm + 24 kvm biarea
  • Byggnadsår: 2022
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Figaro 5
Kontakta Mäklaren för mer info

9 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Daniel Lindkvist

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ängsullsvägen 218

Entréplanet har en takhöjd på 2,85 m och här finner vi ett genomtänkt kök med gott om förvaring och arbetsytor.
Så fort du kommer in genom dörren slås du av den öppna planlösningen. Takhöjden är hela 2,85 meter och det för med sig en rymd som är svår att hitta i liknande hus.
Rejält tilltaget vardagsrum med panoramafönster ut mot trädgården. Den öppna spisen fungerar som en samlingspunkt och entréplanet är perfekt för sociala tillställningar och för den stora familjen.
Entréplanet rymmer även två helkaklade badrum i lyxigt utförande, tre rymliga sovrum där det större sovrummet har ett en-suite badrum med badkar.
Huset rymmer totalt 3 stora badrum som alla är unika i sitt utförande för att ytterligare skapa en känsla av lyx. I anknytning till hallen finner du även en gästtoalett med stilrena materialval.
Den vattenburna golvvärmen gör att man slipper vanprydande elementen samt att det blir enklare att möblera precis som ni vill ha det.
Bergvärmen bidrar till att energikostnaderna dras ned avsevärt.
På nedre plan finner du det vida allrummet som passar perfekt som ett extra vardagsrum. Fly undan ner till lugnet och skapa din eget smultronställe. Vila upp dig ett en stund i bastun och varva ner. Nedre plan rymmer även ett stort sovrum, badrum och tvättstugan. Hemmakontoret går enkelt att göra till ett extra sovrum som även det skulle rymma en större säng so gör det till ett perfekt gästrum. Längt in hittar du den rymlig tvättstugan med gott om förvaring och arbetsyta. I anslutning tar du dig till garaget och pannrummet.

Huset är helt nybyggt men några punkter som är bra att känna till:
- Bergvärme
- Ny dränerat
- Nytt tak
- Nya fönster
- Vattenburen golvvärme
- Spa bad på tomten
- Ny ventilation
- Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus

Hall

Varmt välkommen till Ängsullsvägen 218. Det nybyggda drömhuset som skänker lyx med en ombonad känsla.
Stig in i en av huset två hallar. Både med goda förvaringsmöjligheter och du kliver direkt in och slås av materialvalen och känslan av nyproduktion. En känsla som blir unik i Kälvesta. I anknytning till ena hallen har du gästtoaletten och klädkammaren som rymmer säsongens alla kläder. Den ljusa parketten är genomgående i hela huset.

Exteriör

Vardagsrum

Ett av huset wow-faktorer är när du kliver in i vardagsrummet. Det höjda taket sträcker sig 2,85 m i höjden och du omringas av solljus från tre väderstreck. Den öppna sociala planlösningen mot köket skapar en harmoni som är svår att beskriva. Från den öppna spisen som hela familjen kan avnjuta från sin position i mitten av rummet, de stora ytorna som skänker möjlighet att få in en stor soffgrupp och matbord för vänner och familj. Från vardagsrummet nås den stora altanen.

Kök

Rymligt kök med gott om förvaring och stora arbetsytor.
Njut av materialvalen och tanken bakom var enda detalj. Från det den vackra bänkskivan som smyger upp längs väggen för att sömlöst fungera som ett stänkskydd till den inbyggda espressomaskinen som gör varje morgon till en guldstund.
Vakna upp på bästa sätt och njut av frukosten medans du blickarut från geom de stora fönsterpartierna som når dig från varje håll.

Sovrum, entréplan

Entréplan rymmer även 3 stora sovrum som samtliga rymmer en dubbelsäng och förvaring i de stora garderoberna. Master bedroom har även sitt egna exklusiva en-suite badrum med lyxiga materialval. Börja dagen med ett bad och vakna upp med ett leende varje dag.

Badrum/Separat toalett

Entréplanet rymmer två badrum och en gästtoalett. Alla vackert och påkostat utsmyckade med marmor från topp till tå.

Allrum

Husets allrum som är perfekt som ett tv-rum, lekrum mm. Medan det sociala entréplanet hänför gäster får du i allrummet möjlighet att skapa din egna oas. Här du kan inreda efter egen smak och vill du skapa en bar eller ett mindre pentry finns det bakom ena väggen förberett för ett kök med stammar och vatten.

Bastu

Fly undan vinterkylan och återhämta dig i den stora bastun.

Badrum nedre plan

Rymligt badrum i samma lyxiga utförande som på entréplan.

Tvättstuga

Gott om förvaring och arbetsyta över de gedigna tvättmaskinen och torktumlaren. Gott om ljus från fönstret som speglar sig mot den ljusa inredningen. I anknytning når du även till garaget.

Garage

Rymligt garage på hela 24kvm med gott om förvaring. Den fjärrstyrda garageporten underlättar i vardagen. Från garaget når du även in till pannrummet där den nya bergvärmepumpen är belägen.

Trädgård

Den maffiga trädgården med en egen jacuzzi, altan i söderläge och eldstaden som är perfekt när solen går ner och du vill njuta av sommarnatten i ljuset från elden. Stor rymlig gräsmatta omgiven av ett insynsskyddande staket och belysning som omringar tomten.

Visa mer

Närområdet

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Daniel Lindkvist

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Figaro 5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Boarea
253 m² + 24 m² biarea taxeringsinformation
Kommentar till areakälla
Säljaren uppgifter
Tomtarea
692 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Uteplats
Vacker nybyggd altan i bästa soläge. Plats för sittgrupp och middagsplats.
Bilplats
Uppfarten rymmer 2-3 bilar samt plats i garaget.
Gratis parkering i hela området
Tomt
Härligt stortomt med stora gröna ytor full av möjlighet för lek. En stor eldplats för sena sommarkvällar och slappna av i din egna jacuzzi. Njut av lyxen som följer med Ängsullsvägen 218.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
2022 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Fibercementskiva Cembrit Construction Fasad
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong & trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mek. från/tillluft
RENOVERINGAR MM.
Huset är helt nybyggt från grunden och stod färdigt 2022. Även tomten , gräsmattan och växter är nylagda och ser sin första vinter.

Ekonomi

Kontakta Mäklaren för mer info
9 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSKOD
210, Småhusenhet, tomtmark
UTTAGNA PANTBREV
260 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
24 044 kr/år
VA
5 000 kr/år
Renhållning
3 000 kr/år
Försäkring
9 000 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
Uppvärmningen inkluderar el

Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus och ägarlägenheter som har värdeår 2012 och senare. https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetsavgiftochfastighetsskatt.4.69ef368911e1304a625800013531.html
DRIFTKOSTNAD TOTAL
41 294 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
13 358 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Beställd

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.