Ängsullsvägen 93 Vällingby - Kälvesta
Vällingby - Kälvesta

Ängsullsvägen 93

Kommande

Välkommen till Ängsullsvägen 93.
Ett mysigt radhus fördelat på tre plan.
- Ett socialt och öppet entréplan med öppen spis
- Övre plan ger dig 4 rymliga sovrum och 2 badrum.
- Och sen grädden på moset, källaren med gillestugan som är utrustad med ytterligare en härlig eldstad, bastu, dusch, wc, kontorsdel och gott
om förvaring. Detta är verkligen radhuset för familjen som vill kunna sprida ut sig.
Friköpt tomt med baksidan i sydvästläge. Altanen är perfekt för soldyrkaren trädgården passar även dig med gröna fingrar.
Nära till parker, skolor och Vinsta affärsområde.
Till radhuset tillkommer även parkering i garage med laddbox för elbil.
Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 114 kvm + 54 kvm biarea taxeringsinformation
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Traviata 93

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ängsullsvägen 93

Entréplan:
Mycket välplanerat radhus där även den stora familjen ryms!
Öppet fint kök där man tagit till vara på alla ytor och matplats till 4-6 personer. Härligt vardagsrum med stora fönster & fin öppen spis! Liten gästtoa och kapprum samt utgång till en trevlig uteplats utan insyn! Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits upp för en öppnare upplevelse och skänker både rymd och ljus till entréplanet.

Övre plan:
Fyra fina sovrum, ett med utgång till balkong samt två stora badrum och gott om förvaring. Alla sovrummen rymmer en större säng.

Källarplan:
Detta är ett perfekt utrymme för umgänge! Mycket trevlig gillestuga med vacker öppen spis & fint trägolv. Fint duschrum samt stor bastu i anslutning till tvättstugan. Gästtoa, tvättstuga samt pannrum. Finns även möjlighet att skapa ett hemmakontor eller hobbyrum lite avskiljt från hemmets stök.

Hall

Välkommen hem till Ängsullsvägen 93. I hallen möts du direkt av det härliga ljusinsläppet som radhuset erbjuder. En gästtoalett och en rymlig klädkammare perfekt för vinterjackorna. Den öppna planlösningen ger dig snabbt en överblick och varm känsla över entréplanet.

Visa mer

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp framför den öppna spisen som finns i rummets mitt. En insats sattes in 2019. Radhusets stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp genom hela bostaden. Ekparkett pryder golvet och väggarna är sobert vita.

Visa mer

Matplats

Matplatsen framför det stora fönstret medger plats för en stor matgrupp för stora bjudningar för familj och vänner.

Visa mer

Kök

Öppet kök renoverat 2014 med stilrena materialval. Vitlackerade skåpsluckor. Stänkskydd utgörs av ett stilrent kakel i vitt. Golv utgörs delvis av slitstarkt och lättskött, schackrutigt klinkergolv i svart och vitt.
Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin samt mikrovågsugn och fläkt.
Här finns också en praktisk köksö med en extra diskho. Köksön möjliggör sittplatser samt bra med extra förvaring.

Visa mer

Framsida

Visa mer

Baksida

Härlig baksida i sydligt solläge. Altanen passar för sittgrupp eller som soldäck och perfekt för grillmiddagar och soldyrkande. Även en liten gräsmatta som passar perfekt för lek eller den med gröna fingrar.

Visa mer

Garage

Till radhuset ingår en garageplats och en parkering på garagets tak. Laddbox för hybrid eller elbilsladdning finns på en av parkeringsplatserna.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Traviata 93
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Boarea
114 m² + 54 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
164 kvm
Uteplats
Soldränkt baksida med altan som enkelt rymmer både sittplats och umgänge. En gräsmatta för barnen och trädgårdsmästaren.
Bilplats
Till radhuset ingår en garageplats och en parkering på garagets tak. Laddbox för hybrid eller elbilsladdning finns på en av parkeringsplatserna.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen, el
BYGGNADSÅR
1967 
Byggnadstyp
Radhus
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Papp
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2014 - Samtliga eluttag bytta till jordat
2014 - Kök renoverat inkl. tak och golv
2015 - Samtliga ytskikt gjorda
2016 - Nya markiser
2018 - Nytt takfönster i badrummet övre plan
2018 - Nytt bastuaggregat installerat
2019 - Insats installerad i öppna spisen på entréplan

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
3 138 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 750 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 130 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Väg/samfällighetsavgift
32 364 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften inkluderar sophämtning, VA normalförbrukning, grundavgift kabel-tv, garageplats, parkeringsplats, underhåll av yttertak samt skötsel av gemensamma områden och lekplatser. Vattenmätaren avläses en gång per år.
Vattenavgiften betalas till samfälligheten som varje år läses av. Överskottet får du tillbaka.

Huset är fullförsäkrat hos Gjensidige för 7404kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
32 614 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
God-el
Elförbrukning
11 560 kWh/år

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Traviata GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan Ändring Av Dp Vägplan

Omgivning

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.