Ingemarsgatan 3A Vasastan - Sibirien
Vasastan - Sibirien

Ingemarsgatan 3A

Kommande

Välkommen till en perfekt planerad 2:a på en lugn & attraktiv adress i Vasastan med alla bekvämligheter ni behöver!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 37 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns
  • Avgift: 1 927 kr Detta ingår i månadsavgiften: Värme, vatten, TV basutbud via fiber, internet anslutning 1000/1000 Mbit/sek via Bredband 2, Tillkommer avgift för hushållsel på 194 kr/mån
  • Förening: Ingemarshov i Stockholm, brf.
  • Byggnadsår: 1913
  • Område: Vasastan - Sibirien, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ingemarsgatan 3A

Mitt i Vasastan i populära Sibirien är lägenheten belägen i ett trivsamt läge på lugna Ingemarsgatan 3A.
En bostad i bra skick med sekelskiftes detaljer med bl.a högt i tak och djupa fönsternischer och välplanerad planlösning som skänker en hög trivselfaktor i vardagen.
Bostaden disponeras med genom ett stort vardagsrum som är renoverat med tidstypiska detaljer, ett väl tilltaget kök med god förvaring och tacksam arbetsyta. Och ett rymligt sovrum med spank balkong mot innegården.

- Generös takhöjd
- Tidsenliga detaljer som en generös takhöjd och sekelskiftdetaljer
- Solid förening med god ekonomi
- Större renoveringar gjorda
- Kassa på 1 800 000 kr
- Närhet till kommunikationer, natur och restaurangutbud
- 5 min promenad till Hagaparken

Hall

Varmt välkommen till Ingemarsgatan 3A.
Du kliver in i hallen och möts direkt av ljuset från fönsterna i två väderstreck. En rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter tack vara den tilltagna takhöjden på 3m! Det stilfulla furugolvet följer dig genom hela bostaden

Visa mer

Kök

Den öppna och sociala planlösningen gör att du verkligen tar till vara på varenda kvm i bostaden och du optimerar upplevelsen på bästa sätt. Den gråsläta färgen på skåpen mot den mamorlaminerade bänkskivan ger en smakfull upplevelse. Integrerad diskmaskin samt ugn och kyl/frys i rostfritt utförande.
Skåpen som sträcker sig upp till taken slukar det mesta och erbjuder gott om förvaring.
Här ryms även en matplats för 2-4 personer, perfekt för middagar och frukostkaffe. I anslutning till köket finns även ett rymligt förråd med gott om förvaring

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet gifter sig sömlöst tillsammans med köket, njut av den sociala planlösningen. Djupt fönsternisch i vacker granit som blickar ut över Vasastan puls. Gott om plats för soffgrupp och annan möblemang.

Visa mer

Sovrum

Från den spanska balkongen* kan du från sängen njuta av eftermiddagssolen. Balkongen rymmer upp till 2 personer och vetter mot innegården. Sovrummet rymmer enkelt en större säng och annat möblemang.

Visa mer

Badrum

Förtjusande och kvadratsmart badrum. Utrustat med dusch, handfat, handdukstork, spegelskåp. Vitkaklade väggar med svart klinkers med golvvärme.

Visa mer

Förening

Föreningen har tvättstuga, flera cykelförråd och innergård. Innergården är grönskande och väl omhändertagen med bokningsbara grillplatser. Till varje lägenhet ingår det ett källarförråd.

Visa mer

Närområdet

Belägen i Sibirien erbjuds man ett fantastiskt utbud av restauranger och caféer på Roslagsgatan och Odengatan. Med Odenplan belägen runt hörnet når du ytterligare mängder av butiker, gym, caféer och restauranger. Utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och tunnelbana runt hörnet. Dessutom finns pendeltåg och ännu större kommunikationsnät vid Odenplan. Inom 5 min promenad finns Meno Male, Prime Burger, Storstad, Balzac, Svartengrens, Pom & Flora och Non Solo Bar. Dessutom erbjuds ett bra utbud av livsmedelsbutiker som Ica Baronen och Coop på Odengatan. Gillar du natur har du flertalet grönområden såsom vackra Hagaparken och Vanadislunden.

Visa mer

*

Spansk balkong
En spansk balkong är en lite större fransk balkong. Motsatt sin franska syster har den nämligen en liten plattform som du kan gå ut på. Platsen är begränsad men ger dock möjlighet för att gå ut och det finns även spanska balkonger som har plats till en stol eller en pall och kanske till och med ett litet bord.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 927 kr, Detta ingår i månadsavgiften:
Värme, vatten, TV basutbud via fiber, internet anslutning 1000/1000 Mbit/sek via Bredband 2,
Tillkommer avgift för hushållsel på 194 kr/mån
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
37 m²
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,96561 %
Uteplats
Trevlig innergård med utemöbler och gemensam grillplats med två grillar under sommartid. En gemensam grillplats med två grillar finns på gården.

Föreningen

Namn
Ingemarshov i Stockholm, brf.
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
88 lägenheter varav 3 hyresrätter, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns av föreningen med krav på 10 % som minsta andel.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Ingemarshov är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1998 med syfte att få köpa fastigheten av den dåvarande ägaren vilket också skedde i april 2004.

Som relativt nybildad förening har vi de senaste åren genomfört flera olika renoveringsarbeten. Fasad, tak och fönster har renoverats. Trappuppgångarna har målats om, säkerhetsdörrar har satts in för varje lägenhet och elstigar har bytts ut. En allmän uppfräschning av de allmänna utrymmena har även skett. Fastighetens avloppsstammar byttes i samband med en större renovering 1963 och spolas och rengörs regelbundet genom högtrycksspolning. Stambyte planeras och köksstammen beräknas bytas under 2015 och kort efter kommer även byte av badrumsstammar att genomföras.
Information om månadsavgiften
Detta ingår i månadsavgiften:
Värme, vatten, TV basutbud via fiber, internet anslutning 1000/1000 Mbit/sek via Bredband 2,
Tillkommer avgift för hushållsel på 194 kr/mån
Tv och Bredband
Basutbud för TV levereras av Sappa via fibernät. Föreningen har fiber indraget i fastigheten och är anslutna till Bredband2, 1000 Mbit/s bredband.
Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga på plan 1 i gårdshuset till Ingemarsgatan 3B.
Cykelrum och ett cykelskjul på gården
Parkering
Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser, boendeparkering i området gäller.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1963 Stambyte, byte av radiatorer och värmestammar.

2006 Fönsterrenovering, Fönstertätning, Nya maskiner i tvättstuga, Renovering ytskikt i tvättstuga, Undercentral fjärrvärme, Renovering soprum, gårdsrenovering,

2007 Putslagning av Fasad, Balkongrenovering, Fönstermålning, Trappmålning, Elstammar, Dörrmålning, Dörrbyte, Belysningsarmaturer, Rensning Stuprör och Underhåll av Markterrasser

2011 Relining och spolning av stammar, sotning av rökkanaler, renovering stuprör, ytterportsrenovering.

2012 OVK.

2014 Stor ombyggnation av hyreslokalen på hörnan

2014 Byte av samtliga stammar i källaren

2015 Renovering av gårdsbjälklag och källare

2016 OVK.

2017 Sotning

2019 Komplett byte av tak, byggnation av hissar, byggnation av vindsvåningar. Påbörjat stambyte köksstam Birger Jarlsgatan (detta projekt slutförs under 2020). Åtgärder för godkännande av OVK.

2020 Cykelskjul byggt på innergård

2020 Stambyte köksstam Birger Jarlsgatan genomförd

2021 Tvättstuga renoverad, nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp

Kommande renoveringar:
2021/2022- Renovering av soprummet
2022- Filmning och spolning av stammar

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1913
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Ingång till tvättstuga nås från gården. Tvättstugan består av 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Bokning av tid görs med egen blipp eller online.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 325 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
2 325 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Föreningen debiterar 194 kr/mån för hushållsel. Avräkning för faktisk förbrukning sker vid årligen.
Energideklaration
Utförd 2021-06-03
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
104 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Här bor ni i ett av innerstadens kanske bästa lägen med en utmärkt blandning av natur och city liv. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av populära restauranger, barer, mysiga caféer, brunchställen samt en mängd små butiker. Några vattenhål värda att nämna är t.ex. restaurang Agrikultur med Michelinstjärna på Roslagsgatan 43, populära Babette och Le Nom på Roslagsgatan 6 eller Brasserie Balzac med Pariskänsla på Odengatan 26. För den som söker grönska, vatten och härliga promenad/joggingstråk så finns vackra Lill Jansskogen, Humlegården och natursköna Hagaparken med Brunnsviken där det sommartid även finns badmöjligheter. Vintertid, när vattnet frusit till is, vallfärdar många stockholmare till Brunnsviken för att åka långfärdsskridskor och promenera. Handla gör man bekvämt i fastigheten på nyrenoverade ICA Roslagstulls Food Market.

Kommunikation

Kommunikationerna i området är väldigt goda med flertalet busslinjer bara några få minuter bort (hållplats på Ingemarsgatan, Valhallavägen & Frejgatan). En kort promenad bort finner du både tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och Odenplan och tunnelbanans röda linje från Tekniska Högskolan. Pendeltåg från Odenplan och Roslagsbanan från Stockholms Östra.

Närservice

På Ingemarsgatan bor du i centralt belägna kvarter, där allt som du kan önska går att finna. Närområdet erbjuder ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, butiker, matvaruaffärer och vardagsservice. Bara några meters promenad tar dig till Roslagstulls matmarknad - en välsorterad matbutik med generösa öppettider. I närområdet finns också flertalet förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Parkering

I området gäller boendeparkering som kan sökas av de boende. För mer information, www.stockholm.se/boendepark. Tillståndet är gratis. Parkering kostar f.n. 75 kr/dag, alternativt 1100 kr/period om 30 dygn.

Övrigt

Odenplan är ett pulserande torg i hjärtat av Vasastan. Här erbjuds man all tänkbar och nödvändig service som läkarmottagning, flertalet livsmedelsbutiker, shoppingvaruhus, många små pittoreska butiker, restauranger och caféer. Här finns även ett rikt kulturutbud i form av Stockholms Stadsbibliotek, flertal teatrar (t ex Intiman och Norra Brunn) och traditionella och väletablerade konditorier. Promenadavstånd till Vasaparken som är mycket populärt även vintertid med skridskobana. Hagaparken och Lill-Jansskogen ligger på bekvämt avstånd, med fantastisk natur och lämpar sig både för motion och för avkoppling.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.