Kommande försäljning lägenhet på Funäsgatan 6, vån 5 i Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Funäsgatan 6, vån 5

Välplanerad 2:a med goda sociala ytor.

Kommande

Välplanerad 2:a med goda sociala ytor.

Lägenhet med omsorgsfullt utvalda materialval. Med de välplanerade 51 kvadratmetrarna skapas öppna sociala ytor, bjud hem vänner och familj på middagar. Hemtrevlig lägenhet som utöver de välplanerade kvadratmetrarna erbjuder dig en balkong på hela 19 kvm.

En cykeltur på 5 minuter tar dig ned till Kanaanbadet, där kan du svalka dig i Mälarens vatten under varma sommardagar eller njuta av de vackra promenadstråken genom naturområdena. Bosätter du dig på Funäsgatan 6 har du även närhet till stadslivet, tunnelbanans gröna linje tar dig in till city på 16 minuter. Från stationen finns även Vällingby C som ligger 1 minut från Råcksta, där erbjuds både affärer, matbutiker, restauranger och mycket mer.

Visa mer
Funäsgatan 6, vån 5 Funäsgatan 6, vån 5 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 51 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 5 av 12, hiss finns
  • Avgift: 2 585 kr Obl. tillägg om 170kr för bredband.
  • Förening: BRF Wellingeby 1
  • Byggnadsår: 2019
  • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Funäsgatan 6, vån 5

Hall

Öppen och rymlig hall, här finns även plats för mindre möblemang utan att kännas trångt. Utöver avhängningsmöjligheterna finns även goda förvaringsmöjligheter som förses av en platsbyggd garderob. Hallens ytskikt består av ett mörkt klinkergolv som bryts av mot vitmålade väggar.

Kök

Kök utrustat med allt nödvändigt för att göra vardagen lite lättare. Öppna ytor mellan kök och vardagsrum vilket bidrar till goda sociala ytor. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, inbyggd fläkt, ugn och kyl/frys. Kökets ytskikt består av vita köksluckor med silvriga detaljer, där goda förvaringsmöjligheter erbjuds. Mörk bänkskiva som bryts av mot en vitkaklad stänkskivan. Genomgående ekparkettgolv som bryts av mot vitmålade väggar. Här ryms matplats med plats till 6-8 personer.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti som bringar ett naturligt ljus in i lägenheten. Här finns plats för större soffparti och soffbord. Ekparkettgolv som bryts av mot vitmålade väggar. Vardagsrummet ligger även i anslutning till den stora balkongen.

Sovrum

Sovrum som enkelt rymmer både dubbelsäng och mindre möblemang. Förvaringen förses av skjutdörrsgarderoberna, här finns goda förvaringsmöjligheter. Ekparketten bryts av mot vitmålade väggar och lyses upp av fönstret som vetter ut mot sydväst.

Badrum

Ett fullutrustat badrum med elburen golvvärme, mörkgrå klinkerplattor och vitt kakel. Badrummet är utrustat med duschhörna m. glasdörrar, wc, handfat m. kommod, spegelskåp m. ljuskälla, kombimaskin samt en handdukstork.

Balkong

Balkong på hela 19 kvadratmeter! Här vill man spendera många dagar i sommarens härliga värme. Tack vare den väl tilltagna ytan kan du inreda enkelt helt efter tycke och smak.

Fastigheten

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Fredrik Jakobsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Lägenhet med omsorgsfullt utvalda materialval. Med de välplanerade 51 kvadratmetrarna skapas öppna sociala ytor, bjud hem vänner och familj på middagar. Hemtrevlig lägenhet som utöver de välplanerade kvadratmetrarna erbjuder dig en balkong på hela 19 kvm.

En cykeltur på 5 minuter tar dig ned till Kanaanbadet, där kan du svalka dig i Mälarens vatten under varma sommardagar eller njuta av de vackra promenadstråken genom naturområdena. Bosätter du dig på Funäsgatan 6 har du även närhet till stadslivet, tunnelbanans gröna linje tar dig in till city på 16 minuter. Från stationen finns även Vällingby C som ligger 1 minut från Råcksta, där erbjuds både affärer, matbutiker, restauranger och mycket mer.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 585 kr, Obl. tillägg om 170kr för bredband.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
51 m² föreningens information
Våning
5 av 12, hiss finns
Andel i förening
0,1677 %
Andel av årsavgift
0,16724 %
Nettoskuldsättning
229 274 kr

Föreningen

Namn
BRF Wellingeby 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
152 lägenheter, 22 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
I Brf Wellingeby är formspråket och miljön högsta prioritet. Hökerum Bygg har utvecklat ett av stadens mest spektakulära nybyggnadsprojekt. Ikonbyggnaden med sin böljande fasad blir ett kännetecken för hela området. Till de höga arkitektoniska ambitionerna adderas trygghet, bekvämlighet, mångfald och ekologiskt ansvar.

Husen innehåller en mix av lägenhetsstorlekar med allt från välplanerade ettor till generösa penthousevåningar med fantastiska terrasser.
Brf Wellingeby förfogar även över ett antal fina lokaler som hyrs ut till olika verksamheter. Samtliga lokaler är uthyrda och bidrar till föreningens goda ekonomi.

På taket till hus B finns en härlig takterrass där du kan umgås med familj och vänner eller bara slappna av med en god bok och en kopp kaffe. Här har man fått inspiration från vår nordiska flora. Byggaren sneglade på sköna miljöer som Highline Park i New York när stämning för takträdgården sattes.

På gården mellan husen skapas ett grönt torg med plats för både lek och avkoppling.

I entréplan i hus A finns ett fräscht gym för föreningens medlemmar. Här finns också en lokal med två övernattningsrum samt mötes-/kalasrum som kan hyras för övernattande gäster eller om man inte får plats med födelsedagskalaset i sin egen lägenhet!

Här erbjuds du en skön kombination av moderna bostäder, bra kommunikationsmöjligheter och närhet till vacker natur. På promenadavstånd har du Vällingby City med all tänkbar service och ett bra utbud av butiker och restauranger. Med tunnelbanan når du Stockholm City på endast 25 minuter och bussar tar dig smidigt till pendeltåg i Spånga.

Bara några minuter härifrån finns Grimsta naturreservat med dess härliga promenadstråk och motionsspår. Dessutom har du nära till Mälarens vatten med ett antal olika badplatser.

Byggnadsbeskrivning:
Tak - Takpapp hus A, takterrass hus B, sedum hus C.
Ytterfasad - Utfackningsvägg med stålregelstomme, isolering, ventilationsskikt samt skiva av aluminium som ytskikt. Lägenhetskiljande väggar och bjälklag av betong.
Uppvärmning/Fjärrvärme - Vattenburen värme - radiatorer. Utanpåliggande rör (vita i rummen, kromade i badrummen).
Ventilation - FX system med centralt frånluftsaggregat.
Fönster - Trä/aluminium: 2 + 1 glas isolerruta.
Fönsterdörrar - Trä/aluminium: 2 + 1 glas isolerruta. Observera att fönstren inte går ända upp till tak utan är försedda med blindglas högst upp.
Tamburdörrar - Från Daloc typ S33 eller likvärdig.
Innerdörrar - Vita - dörrtrycke i metall.
Gemensamma Utrymmen - Föreningen har ett kalasrum (innehållande en gemensamhetsyta samt två övernattningsrum) och ett gym i hus A samt en takterrass på hus B.

Förråden är placerade i källarplan + entréplan. Förråden har gallerväggar och är omkring 2-5 m²stora.
Cykelförråd (plan -1) och förråd/rum för barnvagnar (plan 1).
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat avtal ang TV/Bredband/Telefoni med Com Hem. Kostnaden för denna tjänst är just nu 170 kronor i månaden som läggs på månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 60 garageplatser samt 6 utomhusparkeringar. Garageplatserna uthyrs via ett separat bolag som ägs av föreningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX-system med centralt frånluftaggregat
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Hall

Kök

Vardagsrum

Sovrum

Badrum

Balkong

Fastigheten

Övriga bilder

Planlösning

Planritning 1