Vällingby - Kälvesta

Rödarvsgränd 16

Högt belägen familjevilla i toppskick med härlig utsikt över grannskapet

Högt belägen familjevilla i toppskick med härlig utsikt över grannskapet

Högt och fritt läge i omtyckta Kälvesta. Extra allt fördelat på 137 kvm. Entréplanet är nyrenoverat med läckert kök i öppen planlösning med vardagsrum. Här finns 2 av husets 5 sovrum. Bägge badrummen samt separata tvättstugan renoverades 2013-14. Läget är omtyckt, dels för det barnvänliga läget med hänsyn till skola, förskolor och snabba kommunikationer till Spånga/Vällingby. Den verkliga juvelen är dock tomten med sin södervända läge med fantastisk utsikt över Kälvesta.

Möjlighet till Attefalls-hus finns.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 137 kvm
  • Byggnadsår: 1974
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Besiktigad: Nej

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Niclas Holmberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Rödarvsgränd 16

Trädgård

Visa mer

Trädäckad altan

Finns 2 separata på baksida samt mot väster. Gott om plats att umgås och njuta solens strålar under hela dagen. Trädgården är stor och med fantastiska ytor för den med gröna fingrar.

Visa mer

Kök

Läckert kök med gott om förvaring bakom mörka luckor. Öppet mot vardagsrum och med utgång till trädäck.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket.

Visa mer

Sovrum entréplan

Ett av 2 sovrum på entréplan. Övre plan inrymmer ytterligare 3 sovrum.

Visa mer

Planskisser

Omgivning

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.