Östersundsgatan 7 Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Östersundsgatan 7

1:a på 12:e våningen med nyproduktionskänsla

Kommande

1:a på 12:e våningen med nyproduktionskänsla

Fräsch etta nybyggd 2015. Fritt beläget på 12:e våningen med utsikt mot öster. 38 välplanerade kvadratmeter med stort kök, lyxigt badrum samt egen klädkammare. Ytterligare förvaring finns i den rymliga hallen samt i externt källarförråd. Direkt närhet till T-bana och över Bergslagsvägen hittar ni ett av Stockholms största naturreservat.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 38 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 12 av 15, hiss finns
 • Avgift: 1 922 kr
 • Förening: BRF Råck16
 • Byggnadsår: 2015
 • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Östersundsgatan 7

 • Mindre än 20min till city
 • Naturen precis runt hörnet
 • Badrum med hotellkänsla
 • Nyproduktionskänsla

Rum

Härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet med dubbla franska balkonger. Takhöjden i kombination med de ljusa färgvalen ger en härlig rymd åt utrymmet. Parkettgolvet är genomgående i hela lägenheten och framför franska balkongen ligger ett praktiskt klinkergolv.

Visa mer

Kök

Vedumkök i vinkel med gott om förvaring bakom vita luckor. svart kakel pryder väggen mellan bänkskivan i mörk laminat och överskåpen. Utrustat med diskmaskin, golvstående spis med keramikhäll, fläkt, samt kyl/frys.

Visa mer

Badrum

Lyxigt stort badrum med mörkt klinkergolv och helkaklade vita väggar med stora plattor. Dusch, stor spegel ovan längsgående hylla i sten. Vägghängd toalettstol underlättar städandet och handfat.

Visa mer

Hall

Första klivet in i lägenheten bemöts man av en väldigt välkomnande hall. Gott om förvaring tack vare hatthylla och den platsbyggda garderoben. Inte nog med det, så har man även en klädkammare. Perfekt som walk-in-closet eller spelhörna för gamern.

Visa mer

Fastigheten

Råck16 består av 231 lägenheter. Här erbjuds bl.a. gemensam takterrass, biorum och dygnet-runt öppet gym.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 922 kr
Antal rum
1 rum
Boarea
38 m² föreningens information
Våning
12 av 15, hiss finns
Andel i förening
0,28392 %

Föreningen

Namn
BRF Råck16
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
231 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
BRF Råck16 är belägen i underbara området Råcksta i Vällingby. Föreningen har 231 lägenheter i varierande storlekar från 1 till 4 rum och kök samt 3 lokaler. Huset är kulturmärkt och ett unikt bostadshus mitt i Vällingby Parkstad. Huset uppfördes 1957 som kontor åt Vattenfall, som sedan under 2014 byggdes om till bostadsrätter i Peabs regi och inflyttning skedde under 2015. Huset erbjuder dygnet runt öppet gym, biograf, magnifik takterrass och övernattningslägenhet.

Kontorskomplexet i Råcksta ritades för att bli norra Europas största. Vattenfallhuset ritades av Sven Danielson (f 1923) som var chefsarkitekt hos Vattenfall 1954 - 1966. Byggnaden uppfördes under åren 1958 - 1964. Inflyttningen skedde etappvis med start 1962. Nutid: Peab köpte fastigheten 2012 och har renoverat byggnaden invändigt och skapat 231 lägenheter, takterrass, biograf samt gym och en butikslokal. Huset är K-märkt och med dagens stadsbild är det beläget i omedelbar närhet till både service, kommunikationer och grönområden.
Tv och Bredband
Bredband och basutbudet för TV, föreningen har tecknat avtal med Sappa och Bredband 2 vilket debiteras via ett obligatoriskt tillägg om 150kr/mån.
Parkering
Parkeringsplatser går att hyra via Stockholms Parkering i Råcksta p-hus (ca 500kr/mån), som ligger i närheten av fastigheten.
Övrigt
Lägenheten är försedd med en elmätare och Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med elleverantör och fakturerar respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Enligt föreningen finns inte några planerade renoveringar/underhåll.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Byggnaden uppfördes 1959 och var, på den tiden, Nordeuropas största kontorskomplex. 2013 började man bygga om kontorsbyggnaden till ett lägenhetskomplex. 2015 färdigställdes renoveringarna och var redo för inflytt.

Stomme: betong
Fasad: emaljerade fasadplåtar
Väggar: gips
Yttertak: Papp/derbigum
Fönster: Befintliga träfönster, aluminiumbeklädda utvändigt

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
vatten
588 kr/år
Övrigt
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 388 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2018-02-09
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
80 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.