Östersundsgatan 7, Vån 13 Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Östersundsgatan 7, Vån 13

Välplanerad 1:a på 13e våningen

Kommande

Välplanerad 1:a på 13e våningen

Säljarens egna ord:
Jag älskar att gå till Kanaans trädgårdcafé året om, de har verkligen alltid öppet. Vi har njutit av vintriga promenader i naturreservatet och rundar av på caféet för något varmt att dricka. På sommaren finns det så fina klippor att bada ifrån i närheten. Jättekul att ha så nära till stan för både jobbet men framförallt nöjeslivet, känns lyxigt att tunnelbanan nästan stannar precis utanför dörren. Det jag har uppskattat mest med att bo här är de vackra kvällsljuset, utsikten och solnedgången ser jag från både köket, rummet och hallen. Det är så härligt att komma hem och precis när jag kliver över tröskeln välkomnas kvällssolen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 300 000 kr
  • Boarea: 46 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 13 av 15, hiss finns, 3st hissar.
  • Förening: BRF Råck16
  • Byggnadsår: 2015
  • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm

2 300 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Östersundsgatan 7, Vån 13

46 välplanerade kvadratmeter med närhet till både natur- och stadsområden. Omsorgsfullt materialval är utvalt och en härlig utsikt får du från byggnadens 13e våning. Här har många solnedgångar upplevts under middagen.

En 5 minuters cykeltur och du är vid Grimstas naturområden, många fina promenadstråk och även Kanaanbadet där du kan svalka dig på somrarna. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till stan på 16 minuter och Vällingby C på 1 minut. I Vällingby C finner du ett stort utbud av affärer, matbutiker, restauranger och mycket mer.

Hall

Välkomnande och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter- de inbyggda garderoberna ser till att svälja alla ens kläder. Här finns plats för ytterligare förvaring för den som önskar samt mindre möblemang utan att kännas trångt. Hallens ytskikt består av ett ekparkettgolv som bryts av mot vitmålade väggar.

Visa mer

Allrum

Allrummet fyller funktionen för både vardagsrum och sovplats. Här får du plats med en 160-säng och soffparti utan att kännas trångt. Vackra fönsterlister som fångar ögat och stora fönsterpartier som bringar ett härligt ljus in i lägenheten. Allrummets ytskikt består av det genomgående ekparkettgolvet som bryts av mot vitmålade väggar.

Visa mer

Kök

Fullt utrustat kök för att göra vardagen lite enklare. Laga kvällens middag med en fantastisk utsikt och goda arbetsytor. Ekparketten bryts av mot vitmålade väggar och vita köksluckor. Svart bänkskiva i laminat som bryts av mot den vitkaklade stänkskivan. Köket är utrustat med spis, kyl/frys, ugn, fläkt och diskmaskin. Här kan du verkligen avnjuta en middag med utsikt!

Visa mer

Badrum

Badrummet ytskikt består av ett svart klinkergolv som bryts av mot vitkaklade väggar samt ett insänkt spegelparti med spotlights. Badrummet är utrustat med handfat, vägghängd wc, duschhörna m. glasdörrar samt handdukstork.

Visa mer

Fastigheten

Utöver lägenhetens fantastiska våningsplan och läge så har byggnaden en stor takterrass, lokal med bastu, och en biosalong som medlemmarna får nyttja samt en övernattningslägenhet. Till varje lägenhet hör ett förråd och tvättstuga finns på varje våningsplan, förutom på 15:e våningen.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
46 m² föreningens information
Våning
13 av 15, hiss finns

Föreningen

Namn
BRF Råck16
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
231 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
BRF Råck16 är belägen i underbara området Råcksta i Vällingby. Föreningen har 231 lägenheter i varierande storlekar från 1 till 4 rum och kök samt 3 lokaler. Huset är kulturmärkt och ett unikt bostadshus mitt i Vällingby Parkstad. Huset uppfördes 1957 som kontor åt Vattenfall, som sedan under 2014 byggdes om till bostadsrätter i Peabs regi och inflyttning skedde under 2015. Huset erbjuder dygnet runt öppet gym, biograf, magnifik takterrass och övernattningslägenhet.

Kontorskomplexet i Råcksta ritades för att bli norra Europas största. Vattenfallhuset ritades av Sven Danielson (f 1923) som var chefsarkitekt hos Vattenfall 1954 - 1966. Byggnaden uppfördes under åren 1958 - 1964. Inflyttningen skedde etappvis med start 1962. Nutid: Peab köpte fastigheten 2012 och har renoverat byggnaden invändigt och skapat 231 lägenheter, takterrass, biograf samt gym och en butikslokal. Huset är K-märkt och med dagens stadsbild är det beläget i omedelbar närhet till både service, kommunikationer och grönområden.
Tv och Bredband
Bredband och basutbudet för TV, föreningen har tecknat avtal med Sappa och Bredband 2 vilket debiteras via ett obligatoriskt tillägg om 150kr/mån.
Parkering
Parkeringsplatser går att hyra via Stockholms Parkering i Råcksta p-hus (ca 500kr/mån), som ligger i närheten av fastigheten.
Övrigt
Lägenheten är försedd med en elmätare och Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med elleverantör och fakturerar respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Enligt föreningen finns inte några planerade renoveringar/underhåll.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Ja, 3st hissar.

Ekonomi

Utgångspris
2 300 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-02-09
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
80 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.