Spånga-Solhem

Dagsverksvägen 193

3a högst upp i huset med gångavstånd till pendeln.

Kommande försäljning

3a högst upp i huset med gångavstånd till pendeln.

Välkommen till denna ljusa 3a som är belägen högst upp i huset på en av Spångas bästa adresser. Här får du en lägenhet som är mycket fin och som erbjuder fantastiska ytor i alla rum. Från lägenheten har du gångavstånd till Spånga Centrum med stort serviceutbud samt pendeltåg. Buss finns i direkt anslutning till föreningens fastighet.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 69.5 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Avgift: 3 954 kr
  • Förening: Brf Erland
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Spånga-Solhem, Stockholm

2 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Nikola Markulic

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Dagsverksvägen 193

kök

Ett modernt kök med mörk klinker som bryts av mot vitmålade väggar. Den ena väggen som sträcker sig mellan bänkskivan och de vita skåpsluckorna är beklädd med mosaik av svart, grått och inslag av röda toner. Den andra väggen mellan bänkskiva och skåpsluckorna är tapetserad med mörk bakgrund med fågeltema, även skyddad med plexiglas. Den maskinella utrustningen består av Kyl/frys (2020), diskmaskin (2018), integrerad mikro, modern köksfläkt (2010), induktionshäll, ugn och elburen golvvärme. Köket är en fröjd för den matlagningsintresserade.

Visa mer

Vardagsrum/matplats

Välkommen till ett rymligt vardagsrum med en ljuvlig ekparkett som bryts av mot vitmålade väggar. Här får du plats med en större soffa och matbord för 6 personer utan att det blir trångt. Vardagsrummet ligger även i anslutning till balkongen som ligger mot norr. Fönsterpartiet ger ett naturligt ljusinsläpp som lyser upp rummet.

Visa mer

Badrum

Här har ni ett klassiskt badrum med ljusbeige klinker och vita kakelplattor. Utrustad med egen tvättmaskin och torktumlare som köptes och installerades 2018, duschhörna med draperi, WC, handfat med eluttag bredvid, spegelskåp och ett skåp med spegel.

Visa mer

Sovrum 1 och sovrum 2

En mörk ekparkett som omfamnas av vitmålade väggar. Förvaring förses utav den inbyggda garderoben. Här får du även plats med en dubbelsäng och skrivbord. Fönster ligger i riktning mot öst vilket gör att du får en härlig morgonsol.

Visa mer

Hall

När du tar första klivet in i lägenheten bemöts man av en lång entré med mörkt klinker och golvvärme av el. Här har du även en skjutdörrsgarderob som ser till att svälja alla säsongers ytterkläder. Man har även en hatthylla. I taket har man även dimmerstyrda spotlights som lyser upp ytorna.

Visa mer

Balkong

Balkongen ligger i riktning mot norr med utsikt mot Kista och Sundbyberg. Föreningen renoverade även balkongerna år 2018, den klassiska betongplattan omfamnas numer av ett balkongräcke med svart stål och vit plåt.

Visa mer

Klädkammare

Inne i klädkammaren har man sett till att maximera förvaringskapaciteten i lägenheten. Utöver städskåpet finns det även två stycken garderober. Ägaren såg till att fixa om i detta rum och la därmed om golvet med en ny klickparkett (2018).

Visa mer

fastigheten

- 2004-2005 byttes samtliga V/A-stammar (stambyte). Samma år byttes el-stigare.
- 2007 rustades gården upp med bl.a. nya lekplatser.
- 2008 installerades ett nytt låssystem.
- 2014 installerades nya garageportar och parkeringsplatserna renoverades. Samma år installerades ett nytt bokningssystem till tvättstugorna.
- 2014-2015 genomfördes en översyn av ventilationen.
- 2015 Genomfördes en OVK-besiktning.
- 2015 installerades nya lås på tvättstugedörrarna och de yttre källardörrarna.
- 2018 Renovering av fasader, fönster och balkonger.

Visa mer

Planskisser

Omgivning

Allmänt om området

I Spångatrakten började människor bosätta sig redan för 4000 år sedan. Spår har lämnats redan från denna tid i Spånga, bland annat skålgropar och gravrösen. Från tiden när boplatserna blev mer fasta är fynden fler, till exempel finns flera runstenar från vikingatiden i slutet av järnåldern.

Vid övergången till medeltiden blev landvägarna mer betydelsefulla. Namnet Spånga berättar att ett viktigt vadställe låg här. I samband med detta kristnades Sverige och Spånga kyrka från 1200-talet är jämte Bromma kyrka den äldsta stenbyggnaden i Stockholm.

Området som Solhem ligger på tillhörde tidigare Värsta gård och Kälvesta gård. Bostadsbyggandet kom igång efter att järnvägen mellan Stockholm och Västerås hade invigts 1876. Bolaget AB Hem på landet började 1904 sälja tomter. Bland grundarna fanns bland annat Lars Magnus Ericsson (Ericssons grundare) och John Bernström, chef för AB Separator. Tanken var bland annat att ge arbetare och tjänstemän en möjlighet att skaffa sina egna hem här.

Namnet Solhem fastställdes 1904, och ansågs ge en bra bild av platsen, enligt AB Hem på landets reklambroschyr (namnet Värsta förkastades helt då det ansågs ge negativa associationer). Företaget ville ge Solhem en god status och det fanns många regler att följa. Bland annat så skulle husen endast ha ett kök för att undvika att husägarna kunde hyra ut delar av husen. Företaget tillhandahöll olika typritningar för att ge området en någorlunda enhetlig stil. De flesta av de första husen har träfasader och plankstomme. Fönstret är normalt spröjsade och har ofta både öppen förstukvist och veranda. De flesta husen målades faluröda med vita knutar. 1907 hade 160 hus byggts, och det fanns även flera butiker.

Antalet hus ökade under 1920 och 1930-talet, dock i något lugnare takt. Under 1930-talet byggdes ett stadsdelscentrum upp kring Spånga station med låga hyreshus med butiker i bottenvåningen. 1930 var 425 tomter bebyggda.

Spånga gymnasium byggdes 1945, och byggdes ut både 1954 och 1964 och renoverades 2007.

Under 1960-talet styckades många stora tomter av och man byggde nya villor på de tomterna, dessa i modern stil. Under denna tid byggdes även flera kvarter med radhus.

Kommunikation

Spånga C ligger ca 10km från Stockholms centrum och är knutpunkten för flertalet busslinjer, som tar dig till närliggande områden.
Flera busslinjer trafikerar området, t ex buss 116 (Spånga - Vällingby), buss 119 (Spånga - Hässelby), buss 512 (Spånga - Solna) och ytterligare linjer till bl a Brommaplan, Kista, och Sollentuna.
Kommunikationerna med tåg in till Stockholm C mycket goda då Spånga ligger endast tre stationer från Stockholm City. Från sommaren 2017 har pendeltågstrafiken blivit ännu snabbare och tätare då Mälarbanan har byggts ut. Nu tar man sig till Odenplan på 10 minuter från Spånga Station.

Närservice

I närområdet finns Spånga centrum vid Spånga Torg, där det finns gott om affärer och övrig service. Där finns bl a bank, bibliotek, matvaruaffärer, kött- och fiskbutik, frisörer, tobakshandel, blomsteraffär, järnhandel, Second Handbutik och några mindre kvartersrestauranger och caféer. Vårdcentral och flera tandläkarmottagningar finns också i centrum.
Djursjukhus och affärskedjan Lidl finns även i närheten av centrum.
Vill man storhandla är det inte långt till stormarknader i Bromma Blocks, Kista, Sundbyberg, Ursvik eller Vinsta. I och med nybyggnationer kring järnvägen kommer affärsutbudet att öka ytterligare.

I Vällingby C hittar du all tänkbar service och en av Stockholms modernaste centrumanläggningar med bl.a. det prisbelönade modevaruhuset K:fem.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.