Kirunagatan 54 Vällingby Centrum
Vällingby Centrum

Kirunagatan 54

Kommande

Varmt välkommen till denna magnifika 6a om hela 138 kvm mitt i Vällingby C. Lägenheten breder ut sig på ett plan vilket gör att känslan av rymd är något som är genomgående i hela bostaden. 50 tals charmen är något som verkligen genomsyrar alla detaljer i bostaden från dom stora fönsterpartierna till den teglade öppna spisen som skapar en härlig och naturlig plats att umgås på under den mörka årstiden. Här finns fyra mycket väl tilltagna sovrum, stora sociala ytor samt ett kök där man inte behöver trängas. Här har du alltså en lägenhet att bara flytta in och trivas i!

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 138 kvm föreningens information
  • Antal rum: 6 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 6 685 kr inkl värme, VA, bredband
  • Förening: Brf Kapprocken
  • Byggnadsår: 1954-55
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kirunagatan 54

Vardagsrum

Magnifikt vardagsrum som har ett härligt ljusflöde tack vare de generösa glasytor som fönstren i två väderstreck erbjuder. Vardagsrummets mittpunkt är naturligtvis den teglade öppna spisen som ståtligt reser sig upp mitt i rummet. Denna tillsammans med alla välbevarade original detaljer så som rumsavskiljare från golv till tak med fina /glasdetaljer dörrar, golvet belagt med fin stavparkett i ek samt elementen får rummet att andas 50-tal.

Balkong

Från vardagsrummet nås den soldränkta balkongen i sydvästvänt läge. Detta är det perfekta stället att njuta av morgonkaffet på en varm sommarmorgon eller varför inte inta middagen på.

Matsal

Intill vardagsrummet ligger lägenhetens väl tilltagna matsal, här ryms utan problem ett matbord för 20 personer samt extra möbler om så önskas. I matsalen har man även en fransk balkong med utsikt över föreningens grönskande innergård. Den franska balkongen är perfekt för vädring tex under en större middag.

Kök

I anslutning till hall och matsal ligger det mycket väl tilltagna köket . Här erbjuds man gott om arbetsytor men också plats för ett matbord. I köket finns även här ett stort fönster som skapar ett härligt ljus under både dag och kväll. Skåpinredningen i köket består av luckor i svart träfaner och som stänkskydd sitter ett kakel i en ljus nyans. I övrigt består den maskinella utrustningen av fläkt, induktionshäll, ugn. diskmaskin, inbyggd micro samt delad kyl och frys allt i modernt rostfritt utförande.

Sovrum 1 och Sovrum 2

Sovrum 1 och sovrum 2 ligger i lägenhetens inre del. Från sovrum 1 har man direkt access till balkongen. Båda sovrummen har tillgång till badrummet som ligger i direkt anslutning till båda rummen. Här ryms med lätthet både dubbelsäng samt extra förvaring om man önskar det.

Badrum

Stambytt och helkaklat badrum. Här är väggarna kaklade i vitt som bryts av mot en kornblå bård och på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Badrummet är välutrustat med badkar, handdukstork, WC samt tvättställ.

Sovrum 3 och Sovrum 4

Sovrum 3 och 4 är belägna i den andra delen av lägenheten dvs i anslutning till entrén. Båda dessa sovrum är likt de andra också mycket väl tilltagna och rymmer allt man kan önska sig. Förvaringen är redan välordnad genom flera platsbyggda garderober.

Duschrum

I anslutning till hallen och sovrum 3 och 4 ligger det dom gör denhär lägenheten unik det extra duschrummet. Här är väggarna ljust kalkade och på golvet ligger det ett mörkt klinker.

Hall

Välkomnande entréhall med gott om utrymme för både avhägning samt förvaring genom flera platsbyggda garderober som sig bör i en lägenhet från detta årtionde. Det första man slås av när man kliver in genom dörren till denna lägenheten är en känsla av ljus och rymd som sedan präglar hela bostaden.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 685 kr, inkl värme, VA, bredband
Antal rum
6 rum + kök
Boarea
138 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,5823 %

Föreningen

Namn
Brf Kapprocken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
FÖRENINGEN:

BRF Kapprocken består av 352 lägenheter och 17 lokaler fördelade på 17 bostadshus.

Lägenhetsfördelning:
1 rum +kokvrå/kök: 44 st
2 rok: 122 st
3 rok: 133 st
4 rok: 47 st
6 rok: 6 st

Lägenheterna är fördelade på en total yta om 22 455 kvm och lokalernas yta uppgår till 902 kvm.
Föreningen är en så kallad "äkta" bostadsrättsförening.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.
Föreningen tar ut överlåtelseavgift och ev. pantsättningsavgift av köparen

Städning av trapphus sköts av städföretag, ej av medlemmarna.

I föreningen finns det 6 st välutrustade tvättstugor på Kirunagatan 46, 54 & Abiskovägen 12.

Fräsch gemensamhetslokal som renoverades ca 2011 med plats för ca 30-50 personer som kan utnyttjas av medlemmar kostnadsfritt. Finns på Kirunagatan 52.
Det finns även cykel- och barnvagnsförråd. Extra förrådsutrymme kan hyras av föreningen.

Kabel-tv & bredband via Com hem. Bredband från Ownit 250/250 ingår i månadsavgiften, ingen höjning av densamma (gäller from juni 2020).

För mer info besök: www.kapprocken.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, bredband
Tv och Bredband
From juni 2020 levereras 250/250 fiber via Ownit och ingår i månadsavgiften. Det går även att se digital-TV via bredbandet. Fastigheterna är även anslutna till Com-Hem.
Parkering
Det finns 56 garageplatser (från ca 400 kr/mån, beroende på storlek) och 86 parkeringsplatser (ca 200 kr/mån). Till platserna är det separat kö. Det är för närvarande kö till samtliga garage- och parkeringsplatser.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2000 stambyte, tak omlagda och underhållna.
Trapphus ommålades i samband med stambytet.
Utförda renoveringar:
Balkonger är renoverade och underhålls löpande. Byte av elstigar.
2008-2009 fasadrenovering utförd på Kirunagatan 38-52.
2010-2011 fönsterbyte i samtliga lägenheter
2010-2011 renovering av gemensamhetslokalen på Kirunagatan 52
2011 Fiberbredband installerat
2017- 2018 Fasadarbeten på Abiskovägen 30-22, Abiskovägen 20-12 respektive Kirunagatan 54-84
juni 2020 Bredband från Ownit 250/250 ingår i månadsavgiften, ingen höjning av densamma.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1954-55
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2019-06-15
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
144 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.