Vällingby Centrum

Kirunagatan 54

Varmt välkommen till denna magnifika 6a om hela 138 kvm mitt i Vällingby C. Lägenheten breder ut sig på ett plan vilket gör att känslan av rymd är något som är genomgående i hela bostaden. 50 tals charmen är något som verkligen genomsyrar alla detaljer i bostaden från dom stora fönsterpartierna till den teglade öppna spisen som skapar en härlig och naturlig plats att umgås på under den mörka årstiden. Här finns fyra mycket väl tilltagna sovrum, stora sociala ytor samt ett kök där man inte behöver trängas. Här har du alltså en lägenhet att bara flytta in och trivas i!

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 138 kvm
  • Antal rum: 6 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 6 685 kr inkl värme, VA, bredband
  • Förening: Brf Kapprocken
  • Byggnadsår: 1954-55
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Kirunagatan 54

Vardagsrum

Magnifikt vardagsrum som har ett härligt ljusflöde tack vare de generösa glasytor som fönstren i två väderstreck erbjuder. Vardagsrummets mittpunkt är naturligtvis den teglade öppna spisen som ståtligt reser sig upp mitt i rummet. Denna tillsammans med alla välbevarade original detaljer så som rumsavskiljare från golv till tak med fina /glasdetaljer dörrar, golvet belagt med fin stavparkett i ek samt elementen får rummet att andas 50-tal.

Balkong

Från vardagsrummet nås den soldränkta balkongen i sydvästvänt läge. Detta är det perfekta stället att njuta av morgonkaffet på en varm sommarmorgon eller varför inte inta middagen på.

Matsal

Intill vardagsrummet ligger lägenhetens väl tilltagna matsal, här ryms utan problem ett matbord för 20 personer samt extra möbler om så önskas. I matsalen har man även en fransk balkong med utsikt över föreningens grönskande innergård. Den franska balkongen är perfekt för vädring tex under en större middag.

Kök

I anslutning till hall och matsal ligger det mycket väl tilltagna köket . Här erbjuds man gott om arbetsytor men också plats för ett matbord. I köket finns även här ett stort fönster som skapar ett härligt ljus under både dag och kväll. Skåpinredningen i köket består av luckor i svart träfaner och som stänkskydd sitter ett kakel i en ljus nyans. I övrigt består den maskinella utrustningen av fläkt, induktionshäll, ugn. diskmaskin, inbyggd micro samt delad kyl och frys allt i modernt rostfritt utförande.

Sovrum 1 och Sovrum 2

Sovrum 1 och sovrum 2 ligger i lägenhetens inre del. Från sovrum 1 har man direkt access till balkongen. Båda sovrummen har tillgång till badrummet som ligger i direkt anslutning till båda rummen. Här ryms med lätthet både dubbelsäng samt extra förvaring om man önskar det.

Badrum

Stambytt och helkaklat badrum. Här är väggarna kaklade i vitt som bryts av mot en kornblå bård och på golvet ligger ett ljust klinkergolv i en blå nyans. Badrummet är välutrustat med badkar, handdukstork, WC samt tvättställ.

Sovrum 3 och Sovrum 4

Sovrum 3 och 4 är belägna i den andra delen av lägenheten dvs i anslutning till entrén. Båda dessa sovrum är likt de andra också mycket väl tilltagna och rymmer allt man kan önska sig. Förvaringen är redan välordnad genom flera platsbyggda garderober.

Duschrum

I anslutning till hallen och sovrum 3 och 4 ligger det dom gör denhär lägenheten unik det extra duschrummet. Här är väggarna ljust kalkade och på golvet ligger det ett mörkt klinker.

Hall

Välkomnande entréhall med gott om utrymme för både avhägning samt förvaring genom flera platsbyggda garderober som sig bör i en lägenhet från detta årtionde. Det första man slås av när man kliver in genom dörren till denna lägenheten är en känsla av ljus och rymd som sedan präglar hela bostaden.

Visa mer

Omgivning

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.