Brudsporregränd 8 Vällingby - Kälvesta
Vällingby - Kälvesta

Brudsporregränd 8

Stor familjevilla i barnvänliga Kälvesta!

Kommande

Stor familjevilla i barnvänliga Kälvesta!

Välkommen till denna välplanerade villa belägen på en lugn återvändsgata. Villan som är i två plan rymmer fyra väl tilltagna sovrum och stora umgängesytor perfekt för den stora familjen eller stora middagar. På entréplan har man ett generöst vardagsrum med flera stora fönster ut mot den grönskande trädgården. Trädgården erbjuder gott om plats för klubbmatcher eller fotbollsspel. Från vardagsrummet når man den stora trädäckade altanen belägen i perfekt sydvästvänt läge vilket gör detta till den perfekta platsen att sitta och ta igen sig efter en lång dag på jobbet eller njuta av sommarens grillmiddagar med nära och kära.

Kälvesta är barnfamiljernas favorit, här bor du alltid nära skolor och förskolor utan att passera trafikerade vägar, 2 mataffärer och snabba busskommunikationer till både pendeltåg och t-bana, alltså ett enkelt och bekymmerslöst boende i högsta klass.

Varmt välkomna på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 7 500 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 133 kvm
  • Byggnadsår: 1974
  • Område: Vällingby - Kälvesta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Ulltisteln 5

7 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Brudsporregränd 8

Hall

Ljus och välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning. Redan i hallen möts man av de ljusa väggarna som sedan är genomgående i hela huset. Redan i hallen möts man av den fina ekparketten som sedan är genomgående i resterande delar av huset.

Kök

Härligt kök med gott om arbetsytor på den väl tilltagna arbetsbänken. Här går skåps inredningen i vitt och det vita kaklet som sitter som stänkskydd ovan arbetsbänken förstärker den ljusa och trevliga känslan i köket. Den maskinella utrustningen i köket består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, fullstor kyl och frys, micro samt integrerad diskmaskin, I köket finns även gott om plats för ett större matsalsbord för 4-6 personer.

Vardagsrum

Här erbjuds man ett mycket rymligt vardagsrum med stora sociala ytor. Vardagsrummet är mycket lätt möblerat och rymmer med lätthet både en större soffgrupp samt en stor matplats för 10-12 personer om så önskas. Ljusflödet i detta rum är fantastiskt tack vare de stora fönsterpartierna i två väderstreck som skänker rummet otroligt mycket ljus, här finns även en utgång till den trädäckade altanen samt den grönskande trädgården.

Badrum

Invid hallen ligger det nyrenoverade och toppmoderna badrummet. Här möts man av ljust kalkade väggar och golv vilket sedan bryts av på ett mycket fint sätt mot dom mörka och varma detaljerna som duschdörrarna samt den stora kommoden ger. Badrummet är mycket välutrustat med dusch, vägghängd wc, inbyggd spegel ovan kommod samt förvaringsskåp.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger även den välplacerad intill hallen och erbjuder mycket bra avställningsytor samt förvaringsmöjligheter vilket gör arbetet i tvättstugan till en fröjd. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torkskåp.

Sovrum 1

Sovrum 1 är beläget på entréplanet och erbjuder gott om plats för både säng och förvaring om så önskas.

Allrum

Detta allrum är perfekt som ett eget vardagsrum för barnen, här kan man nämligen få plats med en mindre soffgrupp samt tv-möbel perfekt för ungdoms häng utan att störas av föräldrarna. U anslutning till allrummet finns en stor och rymlig klädkammare vilket underlättar förvaringen enormt mycket.

Master Bedroom

Master Bedroom är beläget i anslutning till allrummet och är väl tilltaget, här finns gott om plats för både dubbelsäng samt extra förvaring om så önskas. Förvaringen är dock redan välordnad genom flera stora och rymliga garderober. Från detta rum har man tillgång till den stora balkongen belägen på husets ena gavel härifrån har man en fin utsikt över det grönskande närområdet.

Duschrum övre plan

I anslutning till allrummet finns ett ljust och trevligt duschrum med wc. Här erbjuds man helkaklade väggar i vitt och golvet är belagt med ett mörkt klinker golv. I övrigt är duschrummet välutrustat med kommod och tillhörande spegel, wc samt dusch.

Sovrum 3-4

Sovrum 3 och 4 är båda belägna på det övre planet. Rummen är rymliga och passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum om så önskas.

Utförda renoveringar

2005 - Luftvärmepump
2006 - Veranda/altan
2008 - Badrum övreplan
2009 - Byte av takbeläggning på garage
2010 - Renovering av kök samt golv även i hall
2011 - Målning alla rum, trapprenovering, byte av radiatorer, fönsterbyte öp
2014 - Asfalterad uppfart, Fiber
2015 - Målning av fasad garage samt villa, nya hängrännor
2016 - Ny garageport, Ny ytterdörr
2017 - Installerat larm
2018 - Fönsterbyte nedre plan
2020 - Ny luft/luft värmepump och Ny El-central samt nya vitvaror i form av kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare
2021 - Nytt badrum entréplan

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ulltisteln 5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
133 m² taxeringsinformation
Tomtarea
781 kvm
Tomttyp
plan trädgårdstomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el
BYGGNADSÅR
1974 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä + Tegel
Fönster
3-glas
Tak
Eternit
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
7 500 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
4 190 000 kr (Taxeringsår 2018)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 201 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 035 000 kr

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2019-02-18
Energiprestanda primärenergital
167 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
105 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Väg, 0180-A22/1974.5
Last: Officialservitut Väg, 0180-A25/1974.2
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Omgivning

Allmänt om området

Namnet Vällingby, "Vaellinge by" kan spåras ifrån 1300-talet och ska ha betytt folket som bor på vallen. Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten.

Vällingbyområdet började planläggas på 40-talet och Vällingby Centrum invigdes 1954. ABC-staden med arbetsplatser, bostäder och centrum väckte stor internationell uppmärksamhet och kom att bli en förebild för många andra förstäder.

Kälvesta är i hög grad ett resultat av stadens småhusproduktion med självbyggeri (SMÅA) och utbyggnaden skedde främst under 70-talet.

Kälvesta präglas av fina promenadstråk som är planerade att transportera barnen utan att passera trafikerade vägar till skolor och förskolor. Här finns flera fina parklekar såsom Ripvidet och Björnidet. Johannelundstoppen är ett populärt tillhåll för vinterns pulkaåkning.

Kommunikation

Lättillgängligt med närhet till bra kommunikationer. Buss 116 (Vällingby-Spånga C), buss 119 (Hässelby-Spånga). Ca 20 minuters gångavstånd till Johannelunds t-bana.

Närservice

Bra läge i barnvänligt område med flera skolor och dagis precis i närheten, bl.a. Björnbodaskolan med annexskolan Sörgårdsskolan från åk 0-6, Vinstaskolan från åk 0-6 och Vinstagårdsskolan från åk 6-9. Ett flertal lekplatser finns också inom området.

I närområdet finns välsorterade matbutiker, Coop på Björnmossevägen och Hemköp på Basgränd. Det är nära till Stora Coop och Willys (intill Johannelunds t-bana), här finns också andra affärer såsom måleributik, djuraffär och gym, järnaffär mm. Vällingby centrum med stort shoppingutbud finns också på snabbt, lättillgänligt avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.