Mässingsgränd 44 Vällingby - Grimsta
Vällingby - Grimsta

Mässingsgränd 44

Välkomna till ett fantastiskt boende som erbjuder en härlig wow känsla!

BUDGIVNING PÅGÅR

Välkomna till ett fantastiskt boende som erbjuder en härlig wow känsla!

* Stabil förening med mycket god ekonomi!
* Här han man två uteplatser i olika väderstreck samt en balkong med morgonsol!
* Radhus med unikt läge och Grimstas naturreservat finns precis utanför dörren!
* Slående takhöjd upp till 3,5 meter!
* Gångavstånd till t-bana och Vällingby centrum!
* Utsikt mot grönskande skog och ingen insyn!
* Föreningens placering på en återvändsgata gör detta till en egen liten oas!

Mässingsgränd 44 ritades av arkitekt Joachim Billingär och är byggt 2001. Bostaden erbjuder alla tänkbara bekvämligheter som ett nytt boende har att erbjuda. Känslan av ljus och rymd följer med en runt i hela huset och man blir aldrig besviken. Den generösa takhöjden på övervåningen är verkligen något extra och kan nyttjas på flera sätt om man så önskar. Som om insidan inte vore nog så ligger den soldränkta uteplatsen i direkt anslutning till en angränsande allmänning. Den trädäckade altanen följer solen under i stort sett hela dagen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 4 395 000 kr
  • Boarea: 114 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Avgift: 7 123 kr inkl värme, V/A, kabel-TV (basutbud)
  • Förening: Hsb:s Brf Guldet i Stockholm
  • Byggnadsår: 2001
  • Område: Vällingby - Grimsta, Stockholm
Högsta BUD

4 100 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Fredrik Jakobsson

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Mässingsgränd 44

Hall

Välkomnande entréhall med mycket goda avhängning och förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv som naturligtvis utrustat med härlig komfortvärme. Detta golv möter sedan den vitlaserade parketten som dominerar i de övriga rummen på entréplanet.

Kök

Från hallen når man köket som håller en mycket hög standard. Köksinredningen går i vitt. Köket erbjuder mycket generösa arbetsytor och riktigt gott om förvaring bakom skåpluckorna både ovan- och nedanför diskbänken. Maskinellt finns kyl och frys, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt fläkt.

Tvättstuga

Från köket nås husets tvättstuga som har tvättmaskin, torktumlare samt arbetsbänk.

Badrum - entréplan

Intill hallen hittar man entréplanets badrum. Här är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger ett ljust klinker som skapar en härlig känsla av rymd. Badrummet är välutrustat med dusch, kommod med tillhörande förvaringsmöbler, spegel, handdukstork samt wc.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som blir en naturlig samlingsplats för hela familjen att träffas och umgås. De stora fönsterna släpper in rikligt med ljus under hela dagen och bjuder på utsikt över de grönskande omgivningarna. Här har man även utgång till underbara uteplatsen.

Uteplats

Från vardagsrummet når man den trädäckade uteplatsen belägen så man kan njuta av solens värmande strålar under i stort sett hela eftermiddagen. Detta blir den naturliga platsen att avnjuta sommarens grillkvällar med familj och vänner på. Den trädäckade delen möter sedan allmänningen som erbjuder gräsytor samt skogen som passar sig perfekt för både spel och lek. Uteplatsens läge mot skogen ger en privat och insynsskyddad oas.

Sovrum 1

Master bedroom ligger på övre plan och är väl tilltaget här har man ett härligt ljusinsläpp tack vare alla fönstren. Detta sovrum erbjuder gott om plats för både dubbelsäng samt extra förvaring om så önskas. Förvaringen är dock redan välordnad genom flera inbyggda och rymliga garderober.

Sovrum 2, 3 och 4

Dessa tre sovrummen är även de väl tilltagna och passar utmärkt som barnrum alternativt arbetsrum om så önskas.

Badrum öp

På det övre planet finns även här ett väl tilltaget badrum som likt det på entréplan erbjuder vitkaklade väggar samt samma ljusa klinker golv. Detta badrum är även det välutrustat med badkar, wc, handdukstork, kommod med tillhörande spegel.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Fredrik Jakobsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Radhus
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 123 kr, inkl värme, V/A, kabel-TV (basutbud)
Antal rum
5 rum + Kök
Boarea
114 m² föreningens information
Andel i förening
2,62612 %
Andel av årsavgift
2,62612 %

Föreningen

Namn
Hsb:s Brf Guldet i Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Guldet innefattar 41 bostadsrättsradhus på Mässingsgränd i Vällingby. Husen är byggda i funkisstil med putsade fasader under pulpettak. Samtliga lägenheter är på 4-5 rum och kök på 114kvm. På övervåningen ger snedtaken en högsta takhöjd på runt 3,5m. Husen är byggda av sunda material och har miljöanpassade utrymmen samt utrustning för källsortering.

På föreningens mark finns två lekplatser, 41 st odlingslotter om 7kvm (en för varje lägenhet) och i den västra delen av området finns en grillplats. I anslutning till husen finns 20st carports, 26st parkeringar med elstolpe samt 11st besöksparkeringar.

Mässingsgränd ligger vid kanten av Grimsta naturreservat med stora gräs och skogsytor:

Inom gångavstånd finns gott om aktiviteter för den idrottsintresserade. På Grimsta IP finns en 11-spels och en 7-spels konstgräsplan, en ishall samt ett stall med ridskola. I Grimstaskogen hittar du även ett antal utegym, löparspår av olika längd och en skjutbana. Går du nordväst runt Grimstaskogen kommer du till Maltesholmsbadet och åt nordöst finner du Kanaanbadet med kaféer och minigolf.

Från Mässingsgränd tar det ca 10 minuter att promenera till Vällingby Centrum med Butiker, Biograf, Bibliotek, Simhall, Kulturhus samt Tunnelbanans gröna linje.

För mer ingo besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/guldet/
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen kommer höja avgifterna 1/1-2023 med 6% (Avgiftshöjningen görs för att täcka kostnadsökningarna för vatten och avlopp samt fjärrvärme och för att behålla föreningens sparmål på en bra nivå)
Parkering
400:-/mån för parkeringsplats med elstolpe
600:-/mån för carport med grind (f.n. alla uthyrda - kö)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Radhus
BYGGNADSÅR
2001
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
4 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 600 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Övrigt
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 800 kr/år
Kommentar
Övrigt: Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband via A3 - www.a3.se och är på 1000/1000 Mbit

Allmänt om området

Grimsta har i huvudsak lägenheter, men även radhus finns. Närheten till Vällingby C gör att området är mycket uppskattat. Merparten av flerfamiljshusen är ritade av arkitekten Hjalmar Klemming. Grimsta fick sitt namn efter Grim, fornsvensken Grimber.
Grimstaskogen är naturreservat och ett populärt område för motionärer av skilda slag.
Hela Grimstafältet inbjuder till motion, oavsett vad man är intresserad av. Fina spår finns för den som vill snöra på sig löparskorna, stall finns för den som tycker om ridsport och för den som helst vill utöva - eller se - fotboll, finns fina planer.
Möjlighet att bada finns vid flera fina badplatser som ligger på gångavstånd från Grimsta och för båtälskaren är det precis lika lätt att ta sig till någon brygga eller båtklubb.

Området kring Grimsta bjuder på spännande historia.
Ett av de äldsta husen i Grimsta ligger närmast Kanaan-badet och byggdes av en av dåtidens rikaste män, snuskungen Knut Ljunglöf. Idag är huset ett café.

Kommunikation

T-Bana: Vällingby eller Råcksta station finns på promenadavstånd från området. Busslinje finns inom området.

Närservice

I Grimsta finns några mindre kvartersrestauranger, livsmedelsbutik samt blomsteraffär. På promenadavstånd finns Vällingbys hela affärsutbud.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.