Mörsilsgatan 8 Vällingby Centrum
Vällingby Centrum

Mörsilsgatan 8

VÄLPLANERAD BOSTAD I AVSKILT LÄGE VID VÄLLINGBY CENTRUM

Kommande

VÄLPLANERAD BOSTAD I AVSKILT LÄGE VID VÄLLINGBY CENTRUM

Här har ni ett boende i perfekt läge med närhet till både centrum och natur. Lägenheten, som ligger högst upp i huset, har en fantastisk utsikt i västerläge över områdets grönskande omgivningar. Ljusflödet i lägenheten är verkligen något att skryta med tack vare de stora fönstren. Den här lägenheten måste upplevas på plats. Vi ses på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 595 000 kr
  • Boarea: 29 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 1 997 kr I avgiften ingår värme och vatten.
  • Förening: Brf Skrivkortet 2
  • Byggnadsår: 1955
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm

1 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mörsilsgatan 8

Allrum

Från hallen kommer man in i allrummet. Det här rummet är väl tilltaget och har ett härligt ljusflöde tack vare de stora fönstren som utöver ljuset också erbjuder en utsikt man aldrig tröttnar på. Allrummet rymmer med lätthet bord och stolar för fyra personer, stor säng, soffa samt extra förvaring om så önskas.

Visa mer

Kök

Köket erbjuder original-looken från 50 talet. Köksinredningen går i ljusa färger och över bänkskivan sitter ett vitt kakel som tillsammans med de tidstypiska beslagen ger ett kök att bara älska. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn och kyl/frys.

Visa mer

Badrum

Stort och stambytt (2008, stamspolat 2018) badrum med kaklade väggar i vitt som bryts av med en bård i en grå nyans och på golvet ligger ljusblått klinker vilket tillsammans ger rummet en ljus och luftig känsla. Här finns badkar, wc, handfat samt spegelskåp. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om man önskar installera detta.

Visa mer

Hall

Här välkomnas man direkt av ljuset som flödar in från de stora fönstren i allrummet. I hallen finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder och härifrån kommer man även in till den stora och rymliga klädkammaren.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 997 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
1 rum + kök
Boarea
29 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Bilplats
Parkering
Föreningen har 36 varmgarage och 3 mc-platser. Utöver detta finns avgiftsfri parkering på samtliga kringliggande gator (dock inte vintertid vissa gator, vänligen kontrollera skyltningen).
Pris varierar med storleken. Från ca 330kr/mån för mc-garage till 725kr/mån för det största garaget.

Föreningen

Namn
Brf Skrivkortet 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
69 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja föreningen godkänner delat ägande.
Överlåtelseavgift
1 865 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Skrivkortet finns på adress Mörsilsgatan 6- 20 och består av 69 lägenheter. Resterande hyresrätter räknas som dolda tillgångar för föreningen och kommer bidra med ett ekonomiskt tillflöde när de väl säljs av föreningen. Föreningens hus ligger i en härlig och lugn omgivning i den grönare delen av Vällingby.

Tvättstuga:
Föreningen delar tvättstuga med grannföreningen Hektografen 2, tvättstuga finns i entréplan i fastigheten mitt emot.

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrätts tilläggsförsäkring vilket betyder att du inte behöver ha en egen utan bara teckna hemförsäkring.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, debiteras låntagaren.

För mer information kontakta föreningens styrelse.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme och vatten.
FÖRENINGENS EKONOMI
Enligt förening så finns inga beslut om avgiftshöjningar.
Tv och Bredband
Husen är fiberanslutna via stadsnätet, mer info finns på www.bredbandsvaljaren.se. Det går även att få tv och bredband via ComHem.
Parkering
I föreningen finns 39 st garageplatser att hyra (311 - 725 kr/månad beroende på storlek). I området finns flera 7-dygnsparkeringar och fri parkering längs gatorna.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020 Brandsäkerhetsåtgärder, trapphusrenovering samt garantibesiktning tak och fasad
2018 Stammarna spolades, alla fönster i anslutning till kök, badrum och sovrum byttes samt renovering av fasad och tak
2017 Godkänd OVK
2013 Fönstren vid balkongerna och balkongdörrarna byttes
2012 Aptus låssystem med porttelefon installerades
1996 Stambytet gjordes i etapper med start 1996, 2006 och 2008

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1955
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 100 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 100 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Elförbrukning
1 800 kWh/år

Omgivning

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.