Vällingby Centrum

Mörsilsgatan 8

VÄLPLANERAD BOSTAD I AVSKILT LÄGE VID VÄLLINGBY CENTRUM

Kommande försäljning

VÄLPLANERAD BOSTAD I AVSKILT LÄGE VID VÄLLINGBY CENTRUM

Här har ni ett boende i perfekt läge med närhet till både centrum och natur. Lägenheten, som ligger högst upp i huset, har en fantastisk utsikt i västerläge över områdets grönskande omgivningar. Ljusflödet i lägenheten är verkligen något att skryta med tack vare de stora fönstren. Den här lägenheten måste upplevas på plats. Vi ses på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 29 kvm
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 1 997 kr I avgiften ingår värme och vatten.
  • Förening: Brf Skrivkortet 2
  • Byggnadsår: 1955
  • Område: Vällingby Centrum, Stockholm

1 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Mörsilsgatan 8

Allrum

Från hallen kommer man in i allrummet. Det här rummet är väl tilltaget och har ett härligt ljusflöde tack vare de stora fönstren som utöver ljuset också erbjuder en utsikt man aldrig tröttnar på. Allrummet rymmer med lätthet bord och stolar för fyra personer, stor säng, soffa samt extra förvaring om så önskas.

Visa mer

Kök

Köket erbjuder original-looken från 50 talet. Köksinredningen går i ljusa färger och över bänkskivan sitter ett vitt kakel som tillsammans med de tidstypiska beslagen ger ett kök att bara älska. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn och kyl/frys.

Visa mer

Badrum

Stort och stambytt (2008, stamspolat 2018) badrum med kaklade väggar i vitt som bryts av med en bård i en grå nyans och på golvet ligger ljusblått klinker vilket tillsammans ger rummet en ljus och luftig känsla. Här finns badkar, wc, handfat samt spegelskåp. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om man önskar installera detta.

Visa mer

Hall

Här välkomnas man direkt av ljuset som flödar in från de stora fönstren i allrummet. I hallen finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder och härifrån kommer man även in till den stora och rymliga klädkammaren.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Planskisser

Omgivning

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag. Den välbesökta och nyligen renoverade biografen "Fontänen" kan också locka med ett flertal föreställningar per kväll - 4 salonger under jord samt med en omsorgsfullt renoverad ursprungssalong.

Natur och Fritid
Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje trafikerar Vällingby Centrum och det tar ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 200 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

FÖRSKOLOR:
Dialog förskolan, Vittangigatan 41
Klisterburken, Jämtlandsgatan 118
Regnbågen, Bräckegatan 12

SKOLOR:
Grimstaskolan, Kanngjutargränd 12, ÅK F-9
Nälstaskolan, Trollebondesgata, ÅK F-6
Vällingbyskolan, Offerdalsgatan 1-5, ÅK F-9

Parkering

Fri parkering finns på de flesta bostadsgator i Vällingby med omnejd. I Åregaraget på Årevägen samt Centrumgaraget är det 4 timmar fri parkering.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.