Mirabellbacken 9 Hässelby Strand
Hässelby Strand

Mirabellbacken 9

Rymlig enrummare med sovalkov och balkong i söderläge

Kommande

Rymlig enrummare med sovalkov och balkong i söderläge

På Mirabellbacken 9 får du det bästa av två världar. Gemytligt sjönära område med naturreservat runt knuten samt balkong i soligt söderläge med Mälaren längre fram. Samtidigt på kort promenadavstånd från t-banan och expansiva Maltesholmstorget.

Här hittar ni en rymlig och ljus enrummare med fräscht, stambytt badrum samt charmigt kök med utrymme för matplats. Från vardagsrummet nås såväl balkong samt den privat belägna sovalkoven. Hässelbys största förening med 459 lägenheter, låg belåning och välskötta fastigheter.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 41 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns
  • Avgift: 2 860 kr inkl värme, VA, bredband, TV
  • Förening: Brf Mirabellen
  • Byggnadsår: 1957
  • Område: Hässelby Strand, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Niclas Holmberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Mirabellbacken 9

Kök

Rymligt kök med gott om förvaring bakom vitmålade luckor med tidstypiska handtag. Utrymme för ordentlig matplats. Köket är utrustat med spis med keramikhäll, kyl/frys, dold bänkdiskmaskin samt fläktkåpa.

Visa mer

Rum

Rummet karaktäriseras av det stora panoramafönstret i söderläge. Den vackra rutmönstrade ekparketten harmonierar med de sobert vitmålade väggarna.

Visa mer

Balkong

Från rummet nås balkongen i klockrent söderläge.

Visa mer

Sovalkov

Sovalkoven ger ett mysigt krypin för sängen och underlättar boendet för 2 personer.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv.

Visa mer

Hall

Rymlig hall med gott om utrymme för avhängning och plats för möblemang.

Visa mer

Säljarens egna ord

"Den här lägenhets absoluta styrka, är sovalkoven. Att kunna ha ett minisovrum i en lägenhet av den här storleken, är otroligt bra och skönt. En annan fördel är att man har förrådet i samma korridor, vilket gör att man enkelt kan gå dit utan att behöva gå upp till en vind eller ner i en källare. Då lägenheten ligger vid ingången, är balkongen placerad vid en hörna, så man får ljusinsläpp från två håll, istället för endast ett. Rymligt kök med en bänk-diskmaskin. Fräscht badrum med möjlighet till tvättmaskin. På det stora hela, en väldigt mysig lägenhet.

Närheten till både vatten och lummiga motionsslingor är den största fördelen med lägenhetens läge. Att kunna ta på sig ett par sandaler och ta med sig handduken och traska ner till stranden på ett par minuter känns lyxigt. Bra avstånd till både matbutik, frisör, post och tunnelbana, underlättar mycket. Tvättstugan ligger i samma byggnad, vilket är väldigt smidigt, speciellt under vinterhalvåret. Bra cykelförråd och deponi-rum. Föreningens gästlägenheter är perfekta för när man har långväga gäster på besök, en av gästlägenheterna, ligger mitt emot på andra sidan gatan.

Lugnet i området, är något som man uppskattar. Lägenheten ligger på en gata med vändzon, så det är ytterst lite trafik. Trevliga grannar och en hjälpsam styrelse som gärna svarar på frågor. Föreningen har ett mindre gym, boulebanor och växtodling om man har gröna fingrar."

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 860 kr, inkl värme, VA, bredband, TV
Antal rum
1 rum + kök
Boarea
41 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,13012 %
Andel av årsavgift
0,13006 %

Föreningen

Namn
Brf Mirabellen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
459 lägenheter, 61 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel är 10%.
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Brf Mirabellen byggdes 1957-58 och består av 459 lägenheter fördelade på 19 hus på adresserna Aprikosgatan 23-39, Mirabellbacken 5-11 och 6-26 samt Maltesholmsvägen 159-167. För ytterligare information vänligen se bilagda pdf:er med årsredovisning, stadgar och energideklaration samt föreningens hemsida https://www.mirabellen.se

Fastigheterna ligger i ett härligt områden med en lugn omgivning med stora grön- och strövområden i Grimstaskogens naturreservat med motionsspår. 200-300 m till Mälaren och Maltesholmsbadet. Hässelby Strand T-bana/Maltesholmstorget, gångavstånd 5-7 min. Restid till T-centralen knappt 35 min. På Maltesholmstorget finns matvaruaffär, pizzeria, konditori och tobak med ATG. Fler butiker samt bank, systembolag, vårdcentral och apotek finns i Hässelby gård, dit det tar ca en minut med T-banan.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, bredband, TV
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett gruppavtal för sina medlemmar för TV och bredband via Telia inkl Tv, Telia play, Bredband 250/250Internet. Detta kostar 208kr per månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
Parkering
Det finns 70 garage i föreningen, 144 parkeringsplatser varav flera med eluttag. Alla platser har ett kösystem. I området finns flera kostnadsfria 7-dygnsparkeringar och fri parkering längs med gatorna.
P-plats utan el: 3000 kr/år.
P-plats med el: 3600 kr/år.
Övrigt
Inom föreningen finns 9 tvättstugor (Mirabellbacken 5, 9, 22 samt Aprikosgatan 23 och 33), cykelrum, barnvagnsrum, bastu och gym, föreningslokal, övernattningslägenhet, boulebana, snickarverkstad mm.

FRITIDSAKTIVITETER:
Ateljén/Sy- och vävstuga:
Föreningen har en lokal som kallas Ateljén. Här finns ett antal vävstolar, symaskin och arbetsbord uppställda och alla medlemmar är välkomna att väva, sy eller sticka. (Mirabellbacken 24)

Bastu och motionsrum:
Föreningen har en bastu med möjlighet för enskild bokning men även med fasta tider för damer respektive herrar. Bredvid bastun finns ett enkelt gym med redskap.(Mirabellbacken 8)

Bouleplan:
Intill Mirabellbacken 26 har föreningen en bouleplan uppdelad på fem spelplatser. En speciell bouleförening handhar skötseln.

Grillbod
Föreningen har en grillplats under tak med plats för ca tio personer. På Aprikosgatan 31-33 där grillboden är belägen kan också användas för annat än grillning, t ex mindre fester.

Hobbylokal/Snickeri:
En lokal för främst snickeri finns inom föreningen. Här finns verktyg såsom borr, slipmaskin, såg samt svarv. (Mirabellbacken 26)

Pingislokal:
En lokal med ett permanent uppställt pingisbord finns att tillgå inom föreningen. (Aprikosgatan 25)

Rabattodling:
"Rabattodlare" kallas de som själva vill odla och bidra till den vackra miljön kring föreningen.

Lekplatser:
5 lekplatser med sandlåda och lekredskap finns i området.

Föreningslokalen:
En samlingslokal med ett mindre pentry som står till medlemmarnas förfogande för t.ex. släktträffar eller en kväll med vännerna. Även för information, kurser eller studiecirklar inom föreningen (Mirabellbacken 6).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2005-2008 Stambyte + elstambyte
2009 Fiberinstallation
2010 Reparation tak
2011-2012 Ny undercentral, värmeväxlare, termostatventiler utbytta i samtliga hus
2013 Allmänbelysning utbytt till energibesparande LED-armaturer

2017 OVK utförd
2016-18 Nyanläggning av två slänter, uppförande av 2 miljöhus på Mirabellbacken
2019 Nya lekplatser färdigställda
2019-20 Nya hissar i höghusen
2020-21 Renovering av yttertaken, samtidigt byter man frånluftsfläktar.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-01-18
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
101 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Namnet Hässelby kan spåras redan från 1300-talet och ska ha betytt "byn vid Hasseldungen". Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten. Släkten Bonde blev på 1600-talet ägare till Hässelbys alla egendomar och lät uppföra Hässelby Slott. Bonde lät arrendera ut mark till renhållningsarbetare i området kring Lövsta sopstation och därmed grundlades Hässelby Villastad. Den goda tillgången på gödsel medförde att trädgårdsmästarna fick en dominerande ställning i Hässelby Villastad och den stora växthusbyggarperioden inföll under 20-talet.

Hässelby Köping inkorporerades i Stockholms stad 1949. Stadsdelarna Hässelby Gård och Hässelby Strand byggdes ut i samband med tunnelbanans utbyggnad 1956-58. Större delen av villabebyggelsen i Hässelby Villastad växte fram under 60- och 70-talet. Hässelby-Vällingby har 61 900 invånare och i Hässelby Strand bor idag 6 566 personer.

Kommunikation

Hässelby Strands tunnelbanestation trafikeras av den gröna linjen och Centralen nås på ca 30 minuter. Flera bussar passerar Hässelby Strand, bl.a. 119 som tar dig Spånga Stn med pendeltåg.

Närservice

I Hässelby Strands Centrum finner du ett nyligen byggt centrum med mataffär, pizzeria, café samt tobak med ATG, mm.

I Hässelby Gårds Centrum finner du all tänkbar service såsom vårdcentral, 2 affärer, restauranger, apotek, systembolag, blomsterhandel, bank, mm.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.