Kommande försäljning lägenhet på Bolindervägen 3 i Kallhäll
Kallhäll

Bolindervägen 3

Kommande

Bolindervägen 3 Bolindervägen 3 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 290 000 kr
  • Boarea: 81.9 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Avgift: 4 312 kr Inkl värme, vatten, underhåll, tvättstuga, sophämtning samt marksända tv-kanaler (1,2,4 + kunskaps/barnkanalen)
  • Förening: Brf Bolinderbyn nr 1 i Kallhäll
  • Byggnadsår: 1947-1949
  • Område: Kallhäll, Järfälla

3 290 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Välkommen till Bolindervägen 3

Hjärtligt välkommen till Bolindervägen 3 och detta underbara boende beläget i härliga Bolinderbyn!

Här finner ni ett charmigt radhus, redo att förvandlas till erat drömhem. Med tre våningsplan till ert förfogande, finns oändliga möjligheter att skapa det boende ni alltid drömt om!

Detta är ett hem som är öppet och gästvänligt. De sociala ytorna är samlat på nederplan i form av ett välplanerat kök, och ett luftigt vardagsrum. Här finns även en rymlig hall som leder er upp till övreplan. Där finner ni två vältilltagna sovrum med bra förvaring i rymliga klädkammare samt ett badrum. Två trappor ner ligger den stora källarvåningen med oändliga möjligheter att skapa och inreda precis som ni vill. Samtidigt finns här allt det där som underlättar i vardagen – bra förvaring, modern komfort samt rymliga och lättmöblerade rum där varje kvadratmeter befinner sig på rätt ställe.

Uteplatsen ger möjlighet att skapa en vacker utomhusmiljö med gott om plats för trädgårdsland, en avkopplande terrass och en mysig pergola. På gräsmattan kan barnen eller hunden leka fritt. Dessutom omringas trädgården av en grönskande allmänning där barnen kan springa runt och leka med sina vänner.

Här bor du i Kallhällsidyll "Bolinderbyn". Uppvuxet grönt lummigt område med den gamla charmen kvar. Ett mycket trevligt, lugnt och barnvänligt område med skolor och förskolor på kort behagligt gångavstånd. I Bolinderbyområdet har barnen massor av bra lekytor på stora gräsmattor, lekplatser, små skogsområden, fotbollsplaner och pulkabackar. Till idrottsplatsen och inomhusrinken är det ca 600 meters promenad. Till Kallhälls Centrum och pendeltåget är det ca 10 minuters promenad. Närmsta busshållsplats finns ca 400 meter bort från bostaden.

Välkommen hem!

Exteriör

På uteplatsen finns potential att skapa en förtrollande utomhusmiljö. Här finns gott om utrymme för ett grönskande trädgårdsland, en avslappnande terrass och en mysig pergola. På gräsmattan kan barnen eller hunden leka fritt. Dessutom omfamnas trädgården av en prunkande allmänning där barnen kan leka med sina vänner.

Området

Välkommen till en Kallhällsidyll "Bolinderbyn". Detta är Kallhälls första bostadsrättsförening byggd runt 1947. Uppvuxet grönt lummigt område med den gamla charmen kvar. Ett mycket trevligt, lugnt och barnvänligt område med skolor och daghem på kort behagligt gångavstånd. I Bolinderbyområdet har barnen massor av bra lekytor på stora gräsmattor, lekplatser, små skogsområden, fotbollsplaner, idrottsplatser och pulkabackar. Med gångavstång når man även centrum, pendeltåg och busstation.

Visa mer

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Cornelia Wiklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 312 kr, Inkl värme, vatten, underhåll, tvättstuga, sophämtning samt marksända tv-kanaler (1,2,4 + kunskaps/barnkanalen)
Antal rum
5 rum
Boarea
81.9 m² förvaltarens information
Andel i förening
0,6024 %
Andel av årsavgift
0,6142 %
Nettoskuldsättning
165 085 kr

Föreningen

Namn
Brf Bolinderbyn nr 1 i Kallhäll
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
166 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
21 huslängor, 166 lgh. Föreningen invigdes 1947.
Följande adresser tillhör föreningen: Bolindervägen 2 - 146, Bolindervägen 3 - 145, Relävägen 2 - 14, Skogstorpsvägen 2 - 18 samt Trimvägen 2 - 16.
Tv och Bredband
Kabel-TV-nät som distribuerar Tele-2s utbud. I månadsavgiften ingår de marksända kanalerna (SVT: Kanal1, TV2, Kunskaps/barnkanalen och TV4), för större utbud måste eget avtal slutas med Tele-2.

Fiber är ”öppen fiber” via IP-Only där man själv väljer distributör av internet tjänst.
Gemensamma utrymmen
På Skogstorpsvägen har föreningen ett fristående hus med gemensam tvättstuga renoverad under 2014. Tvättstugan har 4 st tvättmaskiner, grovtvättmaskin, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp och 2 st manglar. Snickarlokal. Festlokal och föreningsexpedition.

Föreingslokalen i tvättstugehuset finns för att erbjuda de boende en trevlig lokal för möten, barnkalas, mindre fester och andra aktiviteter. I pentryt finns tallrikar, glas, bestick m m för 24 personer.
Parkering
Föreningen har sammanlagt 187 p-platser till 166 lägenheter. Till varje lägenhet finns en parkeringsplats knuten. Kostnad 50 kr/mån. Ytterligare ett mindre antal p-platser fördelas om möjligt efter önskemål om en andra parkeringsplats. Till en andra plats ställer man sig i kö hos föreningen.
FÖRSÄKRING
Bolinderbyn har en fastighetsförsäkring via Bostadsrätterna och Allians Försäkringsmäklare i Moderna försäkringar.

Som boende i Bolinderbyn måste du ha en hemförsäkring med bostadsrättstillägg
Övrigt
Överlåtelseavgift 1313 kr betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 525 kr.
Juridisk person godkännes ej som medlem i föreningen.

Föreningen har egen hemsida: www.bolinderbyn.se

Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har under årens gång utfört de flesta stora jobb, såsom stambyten, fasad- och takrenoveringar och byte av värmekulvertar är utförda och behöver inte upprepas inom överskådlig framtid. Vad gäller stambytet har de liggande stammarna bytts 1993 och den stående antingen i samband med det eller vid en senare badrumsrenovering. 2004 gicks alla badrum igenom och då klassades allt som "stambytt". Fönster ommålade och klart 2020.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
2023 Målning av altandörrar slutförs. Underhåll av fönsterluckor slutförs. Renovering av föreningshusets fasad påbörjas. Underhåll av p-platser och etablering av elinfrastruktur och laddstationer påbörjas

2024 Underhåll av p-platser och etablering av elinfrastruktur och laddstationer avslutas. Utveckling av föreningens avfallshantering. Byte av förenings lås- och bokningssystem

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Radhus
BYGGNADSÅR
1947-1949
Uppvärmning
Centralvärme - ingår i avgiften
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensam tvättstuga, snickar/pysselrum och festlokal på Skogstorpsvägen.

Ekonomi

Utgångspris
3 290 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,328%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 200 kr/år
Energideklaration
Utförd 2022-02-10
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
96 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Letar du efter en mäklare i Kallhäll? Då är Svenska Mäklarhuset i Järfälla rätt mäklarbyrå för dig. Järfälla ligger oss varmt om hjärtat och med över 30 år i branschen kan våra mäklare Kallhäll utan och innan. Vi har koll på ditt kvadratmeterpris i Kallhäll och vilka faktorer som bidrar till att du ska få högsta möjligt slutpris på din försäljning. Genom att höra av dig till oss och träffa någon av våra mäklare tar du ett första viktigt steg mot en lyckad bostadsaffär. Läs gärna mer om våra områden och våra mäklare i Järfälla.

Välkommen till en gammal "brukssort" belägen vid Mälarens strand och med skogen tätt intill. De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 20 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.
Behagligt promenadavstånd till bad, strandpromenader, naturreservat, idrottsplats med fotbollsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor, centrum med affärer och annan service. Biograf och bibliotek finns i Folkets Hus i centrum. Träningsmöjligheter i fräscha lokaler både hos Friskis & Svettis, samt Forma.

Kommunikation

Med pendeltåget tar resan in till Oden plan ca 23 minuter och T-centralen. Byggnationen av ytterligare två spår ut till Kallhäll pågår förfullt just nu. Det innebär när detta står klart att resan in till staden kommer att gå fortare, oftare och med större tursäkerhet. Kommunikationer med buss finns till närliggande orter. Med bil tar resan in till staden ca 25 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör