Lägenhet till salu på Folkungavägen 18 i Jakobsberg
Jakobsberg

Folkungavägen 18

Stor 3:a i gavelläge, möjlig 4:a!

BUDGIVNING PÅGÅR

Stor 3:a i gavelläge, möjlig 4:a!

Trivsamt +55 boende med mycket centralt men lugnt läge i Jakobsberg. Trevlig aktiv bostadsrättsförening som bjuder både på bekvämligheter, aktiviteter och trivsamt umgänge. Ljus fin hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck. Huset uppfört 2011. Härlig öppen social planlösning och genomgående god standard på inredningsmaterialen. Grundtanken är att man kan gå från 3 rok till 4 rok ifall behovet av ytterligare sovrum finns. Genomgående ekparkettgolv, helkaklat stort badrum, fin köksinredning från Marbodal. Stor balkong som förlängs av omgivande gräsmatta, till vilken man har ett enkelt tillträde. Hiss. Garage.

Visa mer
Folkungavägen 18 Folkungavägen 18 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 095 000 kr
 • Boarea: 84 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3.5 rum
 • Våning: 1 av 6, hiss finns, Rymlig hiss.
 • Avgift: 6 014 kr Inkl värme, sophämtning, kallvatten, brf-tillägg på försäkringen och Telia Triple Play
 • Förening: Brf Hammarskogen 2
 • Byggnadsår: 2011
 • Område: Jakobsberg, Järfälla

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

17 Dec
Obligatorisk bokning. Kontakta mäklaren för att boka visning.
Ansvarig mäklare

Välkommen till Folkungavägen 18

 • 55+ boende i nyare hus från 2011
 • Gavellägenhet med modern öppen plan
 • Möjligt att skapa 4 rok
 • Genomgående ekparkett
 • Stor balkong och gräsmatta i anslutning
 • Centralt läge i Jakobsberg
 • Fina gemensamma ytor för umgänge med grannar

Välkommen till en förening där man möter ovanligt många glada och nöjda boende. Här bor man gärna länge och det är inte så ofta något kommer till-salu. Den omvittnade trivseln i boendet kommer av flera olika anledningar. Trevliga grannar med en bra gemenskap. Boende med stort engagemang och massor av kunskap som kommer föreningen till gagn. Här bjuds man både på bekvämlighet och aktiviteter. Vad sägs bl.a om hiss, tillgång till garage, övernattningslägenhet, trivsamma gemensamma uteplatser och fin ljus samlingslokal. Dessutom en familjär bostadsrättsförening som regelbundet har gemensamma aktiviteter för de boende, såsom tex gemensamma fikastunder, kräftskiva, PUB-aftnar, bokcirklar, m.m. Välkommen att delta om du önskar!

Nytt modernt hus från 2011. Energisnålt och med god isolering och energiklass C. Inga stora behov av renoveringar på ett stort antal år. Gemensam tvättstuga finns. Garagefacilitet finns. Övernattningslägenhet för gäster. Eget sopsorteringsrum i anslutning till huset finns. Lägenheter med hög inredningsstandard. Genomgående ekparkettgolv, Marbodalkök och helkaklade badrum.

Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Modern planlösning med en öppen ljus social tanke. Rymligt badrum, som också hyser en tvätthörna med egen tvättmaskin. Stort generöst kök och matplats. Bra funktionella storlekar på sovrummen, med bra förvaringsmöjligheter.

Här bor man lugnt och fint med läge mot innergårdar och gatusida. Bekvämt gångavstånd om ca 3 minuters promenad till Jakobsbergs centrums alla butiker och service. På 4-5 minuters promenad nås även pendeltågsstationen och busscentralen i Jakobsberg. Går man istället österut, så passerar man Jakobsbergs sjukhus efter 3-4 minuters promenad och på drygt 10 minuter är man vid IKEA, Elgiganten, Bauhaus och Outletområdet. Även till Järvafältets natur och Säbysjön är det ett behagligt gångavstånd.

Balkong

Stor balkong med sidor i norr, öst och söder, Öppen sida av balkongen, som förlängs av omgivande gräsmatta, till vilken man har ett enkelt tillträde. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll, eller välja på sol och skugga. Balkongen är till viss del inglasad mot norrsidan. Altangolv av trä. Belysning och eluttag finns.

Kök

Kök och vardagsrum i öppen ljus härligt social yta som gjord för umgänge och matsällskap. Flertal fönster och balkongdörr skänker massor av ljus till denna del av lägenheten. Flexibel planlösning där man kan skapa ytterligare ett sovrum och få lägenheten att fungera som 4 rok.
Kvalitetskök med skåp och inredning från Marbodal. Vita luckor och fronter, som bryts effektfullt av en svart bänkskiva, med vitt kakel ovan. Praktisk och funktionellt med gott om förvaring i en mängd skåp, samt väldigt goda arbets- och avställningsytor. Maskinellt är vitvaror från Siemens, här finns en kyl/frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt och mikro samt ugn i skön arbetshöjd. Ekparkettgolv och ljus tapet på väggar.

Vardagsrum

Vardagsrum och köket i öppen ljus planlösning. Fönster i två väderstreck och balkongdörr skänker massor av ljus till denna del av lägenheten. Flexibel planlösning där man kan skapa ytterligare ett sovrum och få lägenheten att fungera som 4 rok. Vardagsrummet har ett ekparkettgolv och en ljus tapet på väggarna.

Exteriör

Här bor man lugnt och fint med läge mot innergårdar och gatusida. Bekvämt gångavstånd om ca 3 minuters promenad till Jakobsbergs centrums alla butiker och service. På 4-5 minuters promenad nås även pendeltågsstationen och busscentralen i Jakobsberg.

Sovrum 1

Stort ljust rum med fönster mot framsidan. Ekparkettgolv och ljusmålade väggar. Tillhörande praktisk liten klädkammare också med fönster. Lös garderob.

Sovrum 2

Trevligt sovrum med fönster mot baksidans grönska och även ett gavelfönster som ger rummet extra ljus. Ekparkettgolv. Grön tapet på väggarna. I rummet finns en praktisk stor garderob med skjutdörrar.

Badrum

Rymligt fräscht helkaklat badrum. Ljusgrått melerat klinkergolv med skön elektrisk golvvärme och helkaklade vita väggar, med liggande långsmala kakelplattor. Inredning i vitt porslin bestående av WC och handfat med spegel och sidoskåp. Duschhörna med infällbara glasdörrar. Tvätthörna med tvättmaskin som också har en torkfunktion. Här finns även en praktisk rejäl arbetsbänk med dubbla förvaringsskåp ovan. Högskåp i vitt i ena badrumshörnet.

Hall

Välkomnande ljus hall med plats för ytterplagg vid entrén. Ekparkettgolv och ljus tapet på väggarna. Garderob och städskåp. Säkerhetsdörr.

Närområde

Jakobsberg och Järfälla erbjuder allt man kan tänka sig. Kommunen är omgiven av Mälaren och stora naturområden. Stort handelsområde med IKEA, Outletbutiker och alla typ av shopping man kan tänka sig. På fritiden finns tillgång till stall, simhall, golfbana, skidbacke, sportcentra med fotbollsplaner, hockeyhallar, rackethallar och mycket mycket mera.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Corinne Törnqvist

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Corinne Törnqvist

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Trivsamt +55 boende med mycket centralt men lugnt läge i Jakobsberg. Trevlig aktiv bostadsrättsförening som bjuder både på bekvämligheter, aktiviteter och trivsamt umgänge. Ljus fin hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck. Huset uppfört 2011. Härlig öppen social planlösning och genomgående god standard på inredningsmaterialen. Grundtanken är att man kan gå från 3 rok till 4 rok ifall behovet av ytterligare sovrum finns. Genomgående ekparkettgolv, helkaklat stort badrum, fin köksinredning från Marbodal. Stor balkong som förlängs av omgivande gräsmatta, till vilken man har ett enkelt tillträde. Hiss. Garage.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 014 kr, Inkl värme, sophämtning, kallvatten, brf-tillägg på försäkringen och Telia Triple Play
Antal rum
3.5 rum + Kök
Boarea
84 m² föreningens information
Våning
1 av 6, hiss finns
Andel i förening
2,9119 %
Andel av årsavgift
2,9119 %
Nettoskuldsättning
559 136 kr, 7.592 kr i skuld per kvm år 2022

Föreningen

Namn
Brf Hammarskogen 2
Antal lägenheter
36 lägenheter
Allmänt om föreningen
Föreningen har den 11 mars 2010 förvärvat fastigheten Jakobsberg 11:17 i Järfälla kommun.
Lagfart erhölls 22 oktober 2010. På föreningens fastighet finns det ett flerbostadshus i sju våningar med totalt 36 bostadsrättslägenheter, total boarea ca 2 832 m2. Föreningen disponerar 26 parkeringsplatser varav 13 i garage. Föreningens adresser är Folkungavägen 16-18 i Järfälla.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns utöver övernattningsrum som medlemmarna kan hyra, tvättstuga, gemensamhetslokal, gemensam WC, cykelrum, städrum, miljöstuga och rullstolsförråd.


PARKERING
Föreningen har totalt 26 parkeringsplatser.
13 p-platser utomhus. 375 kr/mån, 2 st lediga 2023-10-03
13 garageplatser. 750 kr/mån, 4 st lediga 2023-10-03


AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Föreningen har höjt avgiften med 6% årsskiftet 22/23.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar inga omfattande kommande renoveringar.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband levereras genom Telia. Fiber är indraget. (2018-01-09).


ÖVRIGT

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2011
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2+1 glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja, Rymlig hiss.
Övrigt om byggnaden
I husets källarvåning finns en gemensam samlingslokal, tvättstuga, uthyrningsrum med duschrum.

Miljöhus för återvinning finns på baksidan av huset. Cykel-förråd finns i samma byggnad som miljöhuset samt även i garaget.

En familjär bostadsrättsförening som regelbundet har aktiviteter såsom tex gemensamma fikastunder, PUB-aftnar, bokcirklar.

Till lägenheten hör två st tv-boxar till " Triple Play" från TELIA. Router ingår dock inte.

Ekonomi

Utgångspris
2 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,328%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
vatten
600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 600 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror. VA-kostnad avser varmvattenförbrukning i snitt.
Energideklaration
Utförd 2022-10-26
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
69 kWh per kvm och år

Kommunikation

Pendeltåget går mellan Nynäshamn och Bålsta. Pendeltåg från Jakobsberg går 4-8 ggr per timme. Tåget tar 19 minuter till Stockholm central. Det finns också en busstation med bussar som trafikerar norra och västra delen av Stockholm. Läs mer på www.sl.se

Till Stockholm city är det ca 20 km, med bil tar man E18.

Närservice

Endast fem minuter till Jakobsbergs centrum som är ett populärt centrum. Där hittar man nästan allt man kan tänkas behöva. I den inglasade gallerian finns ett 100-tal butiker, mataffärer och systembolaget. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se
I centrum finns också flera restauranger, konditori, skräddare, frisörer, banker, bibliotek, apotek, folktandvård, sjukhus, postservice och närpolis.

Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby Handelsplats som växer hela tiden. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Övrigt

FRITID OCH NATUR
Det finns många natursköna gång- och cykelvägar i Järfälla kommun. Det är nära till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden såsom Järvafältet, Görväln och fantastiska Ängsjö frilufsområde. För den träningsintresserade finns SATS -gym, Friskis & Svettis och Komethallen i Veddesta.

Mer information om föreningsliv och barnomsorg finns på kommunens hemsida: www.jarfalla.se, du kan också ringa kommunens växel 08- 580 285 00.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Balkong

Kök

Vardagsrum

Exteriör

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Hall

Närområde

Övriga bilder

Nära till natur och sjöar

Planlösning

Planskiss