Lägenhet till salu på Turbingränd 6 i Kallhäll
Kallhäll

Turbingränd 6

Topprenoverat. Rofylld sjöutsikt. 21 kvm terrass i skönt västerläge!

BUDGIVNING PÅGÅR

Topprenoverat. Rofylld sjöutsikt. 21 kvm terrass i skönt västerläge!

- Topprenoverat - Rofylld sjöutsikt - 21 kvm terrass i skönt västerläge! Välkommen till ett extraordinärt boende! För dig som söker det bästa, finns nu möjligheten att hitta hem. Generös gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Här bor man bekvämt med en rogivande utsikt över Mälarens glittrande vatten och de vackra solnedgångarna i väster över Mälarlandskapet. Mycket påkostad och tilltalande lägenhet, som har totalrenoverats med material och inredning i genomgående hög klass.
Härliga sociala ytor med kök, matplatsdel och vardagsrum i en stor ljus och öppen planlösning. Dessutom en terrass om hela 21 kvm, som under en stor del av året blir en trivsam förlängning till de härliga umgängesytorna.
Här kan man umgås med stora sällskap. i ostört i ljust soligt västerläge. På dessa 21 kvm ryms både grill, matbord för ett stort antal personer och solstolarna.
Bekvämt boende med hiss och garage under huset. Bredband.

Visa mer
Turbingränd 6 Turbingränd 6 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 995 000 kr
 • Boarea: 121.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 4 av 6, hiss finns
 • Avgift: 7 860 kr Inkl värme, VA, sophämtning och Kabel-TV med basutbud från Tele 2. Även bredband 500/500 från Telenor ingår i avgiften!
 • Förening: HSB Brf Kolarängen i Järfälla
 • Byggnadsår: 1980/81
 • Område: Kallhäll, Järfälla
Högsta BUD

4 500 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Välkommen till Turbingränd 6

 • Underbar sjöutsikt
 • Totalrenoverad lägenhet i toppklass
 • 21 kvm terrass i västerläge
 • Gavel i tre väderstreck
 • Hiss och garage

Välkommen till en förening där man möter ovanligt många glada och nöjda boende. Den omvittnade trivseln i boendet kommer av flera olika anledningar. Trevliga grannar med en bra gemenskap. Boende med stort engagemang och massor av kunskap som kommer föreningen till gagn. Här bjuds man både på bekvämlighet och aktiviteter. Vad sägs bl.a om hiss, tillgång till garaget från porten, bastuavdelning på entrévåningen, fint eget gym, boulebana och mycket annat.
Att dessutom få presentera kanske den finaste och mest påkostade lägenheten i föreningen känns extra roligt. Nytt, sobert och neutralt, bara att sätta din egna prägel på de fina nyrenoverade rymsytorna och fundera på vad man vill ha för möblemang på terrassen, som är stor som ett vardagsrum med sina 21 kvm.

Här sitter man ostört och njuter av årstiderna och vädrets växlande. Ett drama och skådespel som man aldrig tröttnar på. Ljust soligt s/v-läge på dagen och vackra solnedgångar över Mälaren och landskapet på kvällen. Terrassen har ett nytt ljust klinkergolv och väggytor målade i vitt. Dubbla markiser finns som skyddar både mot sol och regn. Belysning, infravärme och utdragen el. Stor odlingslåda med plats för blommor, bär, kryddor och växter.

Väldisponerade generösa kvadratmetrar. Tacksamt med sol och ljus tack vare läget med fönster och terrass i söder och väster. Lägenheten är uppdelad i en social del, med öppen ljus planlösning, här finns gott om plats för både släkt och vänner för trivsamt umgänge. I den bakre delen av lägenheten finns den privata delen, som består av 2-3 sovrum, samt en möblerbar hall för kontor, bibliotek eller läshörna. Idag disponeras denna delen med två sovrum. Det tredje sovrummet är en stor ljus walk in closet, med dubbla väggar av garderobsinredning, sminkbord och en glasvägg med skjutdörrar ut mot den bakre hallen.

Lägenheten genomgick en totalrenovering 2021/22! Allt från golv till tak är omgjort och renoverat. Ekparkettgolv i alla rummen. Klinkergolv i hall, kök och badrum. Nytt Ballingslövkök med vita luckor och fronter. Omdisponerat helkaklat renoverat badrum, likaså omdisponerad helkaklad gästtoalett. Bägge utrymmena har förstås helt ny påkostad inredning i hög kvalité. Samtliga rum har målats och tapetserats i ljusa vita toner, med en del diskret mönstrade fondväggar. Nya vita innerdörrar. Nya socklar och foder. Ny garderobsinredning. Vissa rum och utrymmen har infällda spotlights i taket. Elen genomgående omdragen, nya eluttag och brytare i grått. I denna lägenheten är föreningen klar med byte av fönster och altandörrar, ett arbete som fortgår i övrigt i föreningen under året.

Utanför porten möter man en härlig närmiljö som inbjuder till aktiviteter sommar som vinter. Boende som är intresserade av att sköta gårdsmiljön, gör stora insatser för områdets blommor och grönska.
Många boende har sin båt liggande vid båtklubben ca 500 meter från huset, tala om livskvalitet att på ca 10-15 minuter från att man stängt sin lägenhetsdörr, kunna guppa ut på Mälarens vågor.
Ca 300 meter från lägenheten ligger Mälarens strandkant med strandpromenaden. Ca 700 meter till Bonäsbadets sandstrand och gräsytor. Vintertid används Mälarisen för skridskoåkning, skidåkning och för pimpelfiske. För dig som tycker om att vistas ute i naturen är Kallhäll och Stäket omgivna av fina skogsområden.
Som boende i Kolarängen har man tillgång tilll ett flertal faciliteter. Lite extra bortskämd är man på denna adressen i föreningen. I nära anslutning till boendet finns en trevlig bastuavdelning, som kan bokas upp när man så önskar. Även tvättstugan och övernattningslägenheten som kan hyras för långväga gäster för en liten summa, ligger vid bastuavdelningen. Vid grändens början finns områdets boulebana och en föreningsgrill som kan användas av medlemmarna. Till busshållplatsen har man bara 250 meter att gå, bussresan till centrum tar ett par minuter. Vill du gå till centrum och tåget, så tar det ca 10 minuter. I områdets hus finns också ett eget välutrustat gym, pingisbord och fixarlokal för den händige.

Terrass

Här sitter man ostört och njuter av årstiderna och vädrets växlande. Ett drama och skådespel som man aldrig tröttnar på. Ljust soligt s/v-läge på dagen och vackra solnedgångar över Mälaren och landskapet på kvällen. Terrassen som är om hela 21kvm, har ett nytt ljust klinkergolv och väggytor målade i vitt. Dubbla markiser finns som skyddar både mot sol och regn. Belysning, infravärme och utdragen el. Stor odlingslåda med plats för blommor, bär, kryddor och växter.

Vardagsrum

Omdisponerad planlösning med ett stort vardagsrum i vinkel. Detta i en öppen planlösning med köket. Med dagens planlösning får man ett stor social yta med många fönster och mycket ljus från både söder och väster. Ögonkontakt med Mälarens vatten. Utgång till den stora terrassen. Nytt ekparkettgolv i Holländskt mönster och vit tapet på väggarna.

Kök

Helt nytt Ballingslövskök och nya maskiner från 2021/22. Vita luckor och fronter, även vitrinskåp med belysning. Massor av skåpinredning och härliga avställning/arbetsytor, som gör livet i köket både enkelt och lyxigt. Flyttbar köksö. Bänkskivor i svart granit. Vitvaruinredning bestående av premiumprodukter från Siemens Studioline IQ 500 och 700. Här finns en induktionshäll, ugn med microfunktion och som rengörs genom pyrolys. Stor kyl. Stor frys. Fläkt från Fjäråskupan och integrerad diskmaskin. Lättstädat sobert svart klinkergolv och vit tapet på väggar. I taket finns infälld belysning i form av spotlights.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum från 2021/22, vid renoveringen flyttades väggar till viss del, för att få en lite större yta och bättre möjlighet till inredning. Golvet har ett marmormönstrat klinkergolv med värme. Helkaklade väggar även dom marmormönstrade. Inredning bestående av stor duschhörna med infällbara duschväggar, vägghängd toalett, handfat med kommod och stor spegel med belysning. I övrigt finns en guldfärgad elektrisk handdukstork i serien Honey gold, tvättmaskin Siemens Studioline IQ 300, torktumlare Siemens Studioline IQ 500 och torkskåp. Infälld belysning i taket. Avloppsrör från tvättmaskin draget i golv och vägg. Rejäla ytor och fönster.

Hall

Välkomnande rymlig entré, med tåligt lättstädat ljust klinkergolv. Tapet i vit färg. I anslutning till entrén har man en rymligt klädkammare med garderobs inredning. Tidigare dörr har ersatt av dubbla glasskjutdörrar, som gör att man enkelt får tillträde till utrymmet. Infällda spotlights finns i klädkammare. Säkerhetsdörr med digitalt "tittöga".

Gäst-wc

Gästtoaletten renoverades i sin helhet 2021/22, vid renoveringen flyttades väggar till viss del, för att få en lite större yta och bättre möjlighet till inredning. Ljust grått melerat klinkergolv och helkaklade väggar. Stilfull inredning bestående av vägghängd toalett, stort handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

W.I.C / Sovrum 3

Sovrum med garderobsinredning och sminkbord efter de bägge väggarna. Vägg och dörr mot hallen ersatt av glasvägg med dubbla skjutdörrar i glas. Detta göra att dagsljuset från söder når både rum och intilliggande hallparti. Nytt ekparkettgolv och vit tapet på väggar. Infälld belysning i taket.

Sovrum 2

Mycket rymligt sovrum med fönster och utblick mot baksidans lugna skogsparti och talltoppar. Nytt ekparkettgolv och vit tapet på väggarna, med en diskret fondvägg. Rummet har också en fransk balkong.

Sovrum 3

Sovrum med fönster och utblick mot baksidans lugna skogsparti. Nytt ekparkettgolv och vit lätt mönstrad tapet på väggarna.

Exteriör

Välkommen till en förening där man möter ovanligt många glada och nöjda boende. Den omvittnade trivseln i boendet kommer av flera olika anledningar. Trevliga grannar med en bra gemenskap. Boende med stort engagemang och massor av kunskap som kommer föreningen till gagn. Här bjuds man både på bekvämlighet och aktiviteter. Vad sägs bl.a om hiss, tillgång till garaget från porten, bastuavdelning på entrévåningen, fint eget gym, boulebana och mycket annat.

Närområde

Utanför porten möter man en härlig närmiljö som inbjuder till aktiviteter sommar som vinter. Boende som är intresserade av att sköta gårdsmiljön, gör stora insatser för områdets blommor och grönska.
Många boende har sin båt liggande vid båtklubben ca 500 meter från huset, tala om livskvalitet att på ca 10-15 minuter från att man stängt sin lägenhetsdörr, kunna guppa ut på Mälarens vågor.
Ca 300 meter från lägenheten ligger Mälarens strandkant med strandpromenaden. Ca 700 meter till Bonäsbadets sandstrand och gräsytor. Vintertid används Mälarisen för skridskoåkning, skidåkning och för pimpelfiske. För dig som tycker om att vistas ute i naturen är Kallhäll och Stäket omgivna av fina skogsområden.

Bakre hall/arbetshörna

Möblerbar hall som leder till det tre rummen i den privata delen av lägenheten. Lackerat ekparkettgolv och ljus tapet på väggar med lätt mönstrad fondvägg. Här kan man ha en liten mysig läshörna, eller skrivbordet och arbetsplatsen för hemma arbetet.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kent Nordh

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

- Topprenoverat - Rofylld sjöutsikt - 21 kvm terrass i skönt västerläge! Välkommen till ett extraordinärt boende! För dig som söker det bästa, finns nu möjligheten att hitta hem. Generös gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Här bor man bekvämt med en rogivande utsikt över Mälarens glittrande vatten och de vackra solnedgångarna i väster över Mälarlandskapet. Mycket påkostad och tilltalande lägenhet, som har totalrenoverats med material och inredning i genomgående hög klass.
Härliga sociala ytor med kök, matplatsdel och vardagsrum i en stor ljus och öppen planlösning. Dessutom en terrass om hela 21 kvm, som under en stor del av året blir en trivsam förlängning till de härliga umgängesytorna.
Här kan man umgås med stora sällskap. i ostört i ljust soligt västerläge. På dessa 21 kvm ryms både grill, matbord för ett stort antal personer och solstolarna.
Bekvämt boende med hiss och garage under huset. Bredband.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 860 kr, Inkl värme, VA, sophämtning och Kabel-TV med basutbud från Tele 2. Även bredband 500/500 från Telenor ingår i avgiften!
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
121.5 m² föreningens information
Våning
4 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,4038 %
Andel av årsavgift
0,4038 %
Nettoskuldsättning
339 414 kr, Skuldsättning 3.063 kr/kvm, 2022

Föreningen

Namn
HSB Brf Kolarängen i Järfälla
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
319 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Se stadgar.
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
BRF Kolarängen
Fastigheterna byggdes 1980-81 och består av 319 lägenheter.

FASTIGHETSADRESSER:
Teknikvägen 1 - 121 (udda nummer).
Turbingränd 1, 3, 5, 9, 11, 13, 15 samt 6, 12, 14, 16, 18, 20, 22 och 24.

Hemsida: www.kolarangen.se
Tv och Bredband
Bredbandsuppkoppling 500/500 från Telenor, ingår nuförtiden i mån.avgiften som man betalar. Gruppavtal Kabel-Tv, med Tele 2. Basutbudet ingår i mån.avgiften som man betalar.
Gemensamma utrymmen
Övernattningsrum: Turbingränd 4 och Teknikvägen.
Bastu: Turbingränd 4 och blåa huset på Teknikvägen.
Samlingslokal & festvåning: Turbingränd 4 (35 personer) och Teknikvägen (30 personer).
Snickarlokal: Turbingränd 5 och Teknikvägen i bortre tvättstugan.
Vävstuga: Turbingränd 5 och blåa huset på Teknikvägen.

Föreningen har fem tvättstugor:
Teknikvägen 1
Teknikvägen 2 med möjlighet till grovtvätt
Turbingränd 1 och 4
Turbingränd 14 med möjlighet till grovtvätt
Parkering
Det finns 236 P-platser totalt i fyra gemensamma varmgarage som är kameraövervakade. I alla garagen finns tvättplats med varmt och kallt vatten.
Det finns 93 P-platser utomhus som kan hyras av medlemmarna, en del av dem med uttag för motorvärmare.
Varje lägenhet får disponera antingen två p-platser utomhus eller en p-plats utomhus och en garageplats (ej dubbelplats).

Garageplats: 600kr/mån.
Parkering med el utomhus: 350kr/mån.
Parkering utan el utomhus: 200kr/mån.
En mc-plats i garage kostar 130kr/mån.
Det finns ett fåtal dubbelgarageplatser: 625kr/mån.
Avgiftsbelagd besöksparkering
Övrigt
Föreningen har gemensam el (IMD EL). Gemensam el innebär att i stället för att alla lägenheter har ett eget avtal med elbolaget så har föreningen ett gemensamt avtal. Fördelarna är att vi slipper de fasta lägenhetsavgifterna till nätägaren och att föreningen blir storförbrukare och kan pressa priser på ett helt annat sätt än enskilda boende med egna avtal kan göra. Föreningen har ett sedan tidigare bundet elavtal, med låg kostnad, 2023.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2005: Nytt tak och rengöring av terrasser.
2007: Hissrenovering.
2012: Stamspolning.
2013: Målning av träpanel på förråd, fasader o.s.v.
2019-2020: Garagerenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR
2023: Byte av värmekulvert på Teknikvägen.
2023: Åtgärder av skyddsrum.
2023: OVK på Teknikvägen.
2023-2024: Byte av gamla isolerglasfönster till nya isolerglasfönster.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Terrasslägenhet
BYGGNADSÅR
1980/81
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Cykelförråd vid porten. Vid porten finns också en fräsch bastuavdelning, gästrum att hyra för långväga gäster, samt en tvättstuga med nyare maskiner. Garage i husets källare. På våning 1, så har man ett eget stort förråd om ca 6-8 kvm. Sopnedkast bekvämt på det egna planet
Övriga byggnader/utrymmen
Föreningens gym och pingisbord finns vid Turbingränd 3. Snickarlokal och vävstuga finns vid Turbingränd 5. Boulebana vid huset.

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,328%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror.
Energideklaration
Utförd 2018-08-21
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
159 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Letar du efter en mäklare i Kallhäll? Då är Svenska Mäklarhuset i Järfälla rätt mäklarbyrå för dig. Järfälla ligger oss varmt om hjärtat och med över 30 år i branschen kan våra mäklare Kallhäll utan och innan. Vi har koll på ditt kvadratmeterpris i Kallhäll och vilka faktorer som bidrar till att du ska få högsta möjligt slutpris på din försäljning. Genom att höra av dig till oss och träffa någon av våra mäklare tar du ett första viktigt steg mot en lyckad bostadsaffär. Läs gärna mer om våra områden och våra mäklare i Järfälla.

Välkommen till en gammal "brukssort" belägen vid Mälarens strand och med skogen tätt intill. De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 20 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.
Behagligt promenadavstånd till bad, strandpromenader, naturreservat, idrottsplats med fotbollsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor, centrum med affärer och annan service. Biograf och bibliotek finns i Folkets Hus i centrum. Träningsmöjligheter i fräscha lokaler både hos Friskis & Svettis, samt Forma.

Kommunikation

Med pendeltåget tar resan in till Oden plan ca 23 minuter och T-centralen. Byggnationen av ytterligare två spår ut till Kallhäll pågår förfullt just nu. Det innebär när detta står klart att resan in till staden kommer att gå fortare, oftare och med större tursäkerhet. Kommunikationer med buss finns till närliggande orter. Med bil tar resan in till staden ca 25 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Terrass

Vardagsrum

Kök

Badrum

Hall

Gäst-wc

W.I.C / Sovrum 3

Sovrum 2

Sovrum 3

Exteriör

Närområde

Övriga bilder

Kallhäll är omgivet av Mälaren och naturområden