Radhus till salu på Bonäsvägen 28 i Stäket
Stäket

Bonäsvägen 28

Natur och Mälarnära boende i villaidyll!

Till salu

Natur och Mälarnära boende i villaidyll!

5.050.000 kr och 4.650.000 kr har vi sålt de senaste två liknande husen för i det härliga området på Bonäsvägen och Trappebergsvägen. Chans att göra en bra affär i dagens marknad? Välkommen till ett trivsamt radhus om totalt 105 kvm. Idylliskt boende med ca 300 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Fritt ostört läge på liten villagata, med fina uteplatser och härlig närmiljö för barnen. Välvårdat skick. Låg boendekostnad.

Visa mer
Bonäsvägen 28 Bonäsvägen 28 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Antal rum: 4 rum
 • Boarea: 87 kvm + 18 kvm biarea taxeringsinformation
 • Utgångspris: 3 695 000 kr
 • Byggnadsår: 1986
 • Område: Stäket, Järfälla
 • Fastighetsbeteckning: Trappeberg 1:113
Utgångspris

3 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Välkommen till Bonäsvägen 28

 • 300 meter till morgondoppet
 • Mälar och naturnära boende
 • Soliga ostörda uteplatser
 • Äldre litet villaområde
 • Nära bra förskola och skola

Exteriör

Välkommen till ett litet extra flott och trivsamt radhusboende. Perfekt hus och tomt för familjen som vill ha tid över för fritidsintressen. Lättskött tomt om 185 kvm och ringa underhåll av hus krävs. Idylliskt boende med ca 300 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Perfekt för barnfamiljen. Lugn bilfri innergård. Utanför tomten finns lekytor på gräsmattor, liten skog, samt en liten lekplats. Regniga dagar har man samfällighetslokalen som grannbyggnad, här kan barnen ta med kompisarna och spela pingis, sällskapsspel eller andra inne lekar.

Tomt - Uteplats

Tomt på både fram och baksida av huset.

Vardagsrum

Ekparkettgolv. Målade väggar i vitt, med en blåmålad fondvägg. Utgång till uteplatsen på baksidan.

Kök

Köksluckor och inredning i vitt. Kylskåp. Frys. Elspis. Spisfläkt. Plastmatta på golvet och målade väggar

Badrum - övre plan

Badrummet renoverat 2005. Gråmelerad våtrumsmatta. Målad väv med våtrumsfärg. Inredning bestående av badkar, wc, handfat, kommod och badrumsskåp.

Sovrum 2

Stort sovrum med fönster i fritt öster läge. Vit plastmatta på golvet. Målade väggar i ljusblå ton. Tre garderober.

Sovrum 1

Sovrum med fönster i fritt öster läge. Vit plastmatta på golvet och målade väggar i ljusgul ton. En garderob.

Sovrum 3

Sovrum med fönster i öster mot trädgården på baksidan. Trämönstrad plastmatta och vitmålad väv på väggarna.

Badrum

Badrummet renoverat 2005. Ljus våtrumsmatta. Våtrumsmatta på vägg. Duschhörna och övrig inredning bestående av wc, handfat och badrumsskåp. Här finns även elpannan som är bytt senaste gången 2020.

Tvättstuga

Vit våtrumsmatta på golvet. Ljus våtrumstapet på väggar. Inredning bestående av Tvättmaskin, torkskåp, tvättbänk och garderob.

Hall nedre plan

Ljus plastmatta på golvet. Målad strukturtapet i lätt rosa ton. Klädkammare i anslutning.

Hall ovanvåning

Ekparkettgolv. Målad vit vägg. En garderob

Närområde

Stäket är ett attraktivt område och en härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära natur och ute på sjön men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Här finns den exempelvis den mycket uppskattade Iljansbodaskolan, samt även en förskola. Ytterligare en nybyggd förskola på Almarevägen ligger ca 350 meter bort. Huset ligger nära Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i skogsområdet och med fördel ta med sig bärhinken och svampkorgen på hösten. På vintern skidorna, för att kanske ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, bastu, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka i indianbyn eller på fortet, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu.

Allmänt

Välkommen till ett trivsamt radhusboende. Perfekt hus och tomt för familjen som vill ha tid över för fritidsintressen. Lättskött tomt om 185 kvm och ringa underhåll av hus krävs. Idylliskt boende med ca 300meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Varma dagar tar det inte ens 5 minuter, från att ytterdörren är stängd, förrän man doppat sig i Mälaren! Perfekt för barnfamiljen. Lugn bilfri innergård. Utanför tomten på framsidan finns lekytor på gräsmattor, liten skog, samt en liten lekplats. Regniga dagar har man samfällighetslokalen som grannbyggnad, här kan barnen ta med kompisarna och spela pingis eller andra inne lekar.

Här disponerar man en totalyta om 105 kvm, fördelat på 4 rok, med badrum på varje våning. Bra boendeekonomi genom vattenburen värme via elpanna, ventilation med värmeväxlare och moderna byggmaterial såsom treglasfönster och ett gott underhåll.

Härligt fritt läge. Här bor man i ett ovanligt insynsskyddat och med en fri utblick åt både öster och väst.

Bra förvaringsmöjligheter genom stor klädkammare i souterrängvåningen, inredd vind med stor golvyta. Varmbonat uteförrådet på tomten.

Radonmätning utförd 2006, med ett årsmedelvärde om 170 bql, som årsmedelvärde.

Trappeberg är ett lugnt barnvänligt område i närheten av Mälarens strandkant. Här finner man allt från soldattorp från 1800-talet, snickarglada sekelskiftesvillor, till dagens nybyggen. Från huset har man endast ca 250 meter till den sköna strandpromenaden. Med en kort promenad når man även Bonäsbadets bryggor och ett par båtklubbar. Busshållplats och bra mataffär finns i direkt närhet till området. Med en promenad på 5-10 minuter når man även förskola, skola och Järvafältets skogar.

Lågstadieskola och förskola finns i norra delen av Stäket, ytterligare en ny förskola finns inom några hundra meter bort på Almarevägen. Låg och mellanstadieskola i norra Kallhäll, skolan kan nås utan att behöva korsa några större vägar. Högstadieskola vid Kallhälls centrum. Närmaste affär är Hemköp vid Mc Donalds. Hos K-Rauta som ligger brevid Hemköp finns allt för trädgård och hus.
Buss till Kallhälls pendeltågstation tar ca 10 minuter. Under vår, sommar och höst kan man cykla efter den sköna strandpromenaden ned till Kallhälls centrum och pendeltåget på 5-7 minuter.

Stäket är ett attraktivt område. En härlig plats för barnfamiljer och för de som gillar att vara nära naturen och ute på sjön, men som ändå har närhet till all samhällsservice som skola och förskola samt affärer. Huset ligger inte långt bort från Järvafältets naturreservat för rekreation. Sommartid kan man cykla eller promenera i flera olika skogsområden. Glöm inte att ta med sig bärhinken, eller svampkorgen på hösten. Vintertid tas skidorna fram, för att ta något skidspår mot Ängsjö friluftsgård. Ängsjöområdet erbjuder en hel del att välja på med café, bastu, kanotuthyrning, grillplatser, badplatser, stora öppna härliga gräsytor för lekar och spel. Låt barnen leka, spännande klippor att klättra i, äventyrsstig, bra skidbacke för de första svängarna. Du kan också välja att jogga i något av de preparerade motionsspåren som erbjuds, använda utegymet och kanske ta en efterföljande bastu. Utöver det finns flera fina kända golfklubbar på nära avstånd. Nybyggd padelhall vid Rotebroleden.

För den som är intresserad av sjöliv ligger Mälaren bara ett ”stenkast” bort med flera båtklubbar i trakterna.
Ute på Almare Stäket finns stall, hästpoloklubb och sköna landskap att vandra i. Ta en promenad och känn historiens vingslag ute på Stäketsholmen där det finns en historisk skatt, ruinerna efter ärkebiskopsborgen – S:t Eriks slott – som var Sveriges största medeltida borg vilken grundlades redan under 1100-talet. Den fungerade som försvarsanläggning för städerna Sigtuna och Uppsala. Här gick en viktig vattenled mellan Stockholm och Uppsala och den som hade kontroll över vattenvägarna hade även kontroll över riket. Under hela medeltiden pågick en ständig dragkamp mellan kungen och kyrkan om vem som fick styra över borgen.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Cornelia Wiklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

5.050.000 kr och 4.650.000 kr har vi sålt de senaste två liknande husen för i det härliga området på Bonäsvägen och Trappebergsvägen. Chans att göra en bra affär i dagens marknad? Välkommen till ett trivsamt radhus om totalt 105 kvm. Idylliskt boende med ca 300 meter från ytterdörr till badbrygga vid Bonäsbadet. Fritt ostört läge på liten villagata, med fina uteplatser och härlig närmiljö för barnen. Välvårdat skick. Låg boendekostnad.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Trappeberg 1:113
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
Radhus
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
87 m² + 18 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
185 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen värme via elpanna
BYGGNADSÅR
1986 
Byggnadstyp
Radhus i två plan, varav en sout.våning
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
VENTILATION
Mekanisk från/tilluft värmevxl.
RENOVERINGAR MM.
Egen p-plats med elstolpe nära radhuslängan.
Övriga byggnader
Förråd på tomten.

Ekonomi

Utgångspris
3 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,328%
UTTAGNA PANTBREV
795 100 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
27 000 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
18 459 kr/år
Försäkring
3 475 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgiften är 18459 kr/år, då ingår bredband (fiber 100Mbit), telefoni och kabel tv ca 28 kanaler.
Vatten, sophämtning, snöröjning samt en mycket trevlig gemensamhetslokal ingår också som man bokar och lånar gratis. Vattenavläsning görs en gång per år och regleras sedan efter respektive hushålls förbrukning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
48 934 kr/år
Elförbrukning
13 335 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-09-04
Energiprestanda primärenergital
172 kWh per kvm och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Järfälla Trappeberg GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Allmänt om området

Letar du efter en mäklare i Stäket? Då är Svenska Mäklarhuset i Järfälla rätt mäklarbyrå för dig. Järfälla ligger oss varmt om hjärtat och med över 30 år i branschen kan våra mäklare Stäket utan och innan. Vi har koll på ditt kvadratmeterpris i Stäket och vilka faktorer som bidrar till att du ska få högsta möjligt slutpris på din försäljning. Genom att höra av dig till oss och träffa någon av våra fastighetsmäklare tar du ett första viktigt steg mot en lyckad bostadsaffär. Läs gärna mer om våra områden och våra mäklare i Järfälla.

Stäket är ett naturskönt område vid Mälaren i norra Järfälla. Naturen ligger nära, skog med gott om bär och svamp. Det finns ett antal motionsspår med olika längd som passar utmärkt för promenader (även om barnvagn), cykelturer samt skidåkning på vintern.
Det stora härliga friluftsområdet Ängsjö ligger inom närområdet dit man kommer antingen genom skogen, t ex med cykel, med buss, cykel eller bil. Där finns möjlighet till olika aktiviteter samt bad.

Vid Stäkskanalen finns en båtklubb och en sommarrestaurang med fullständiga rättigheter. Ett flertal fina bad finns i närheten, varav Bonäsbadet är närmast. På Almare Stäket finns Almare Herrgård ( www.almare.se ) med anor från 1700-talet som erbjuder festmåltider ett stenkast från Mälaren. På Almare Stäket, som första gången omtalas år 1007 vid Snorre Sturlassons vikingatåg i Mälaren, finns även en internationellt erkänd hästpoloklubb ( www.poloclub.se ) med säteri och en ridklubb ( www3.idrottonline.se/StaketRyttarnasHSF-Ridsport ).

Inom kort avstånd finns Bro Hof Slott Golf Club ( www.brohofslott.se ), som av många golfintresserade rankad som landets vackraste golfbana och är huvudbana för Scandinavian Masters. Även ansedda Kungsängen Golf Club, tidigare Mastersbana, finns en kort bilfärd bort. Dessutom finns ytterligare golfbanor längs med Rotebroleden.

Kommunikation

Buss 548 har en hållplats vid lekparken bakom Biskop Olovs väg, en kort promenad från bostaden. Den går till Kallhälls station där man kan ta pendeln till bl a Odenplan på ca 20 min och T-centralen vilket tar ca 25 min.
Med bil kommer man lätt ut på E18 respektive E4 i både norr och sydgående riktning.
Arlanda ligger ca 20 min bilväg från Stäket och du är inne i centrala Stockholm på ca 25 min med bil.

Närservice

Välsorterade Hemköp ligger ca 1 km från bostaden, här finns också K-Rauta och McDonald´s. I Kallhälls centrum finns ytterligare matvaruaffärer, blomsteraffär samt Apotek. På bekvämt bilavstånd finns såväl Jakobsbergs centrum med ett större utbud av butiker samt Barkarby handelsplats där både Outlet och de flesta större butikskedjor finns. IKEA ligger också här.
Vill man åka utanför kommunens gränser, finns de populära galleriorna Mall of Scandinavia, Sollentuna -och Kista Centrum.

Övrigt

Närmaste förskola ligger på Almarevägen och låg- mellanstadieskola är Iljansbodaskolan. Beläget på perfekt avstånd från bostaden. Här finns också fritidshem. För mer information om barnomsorg och skolor i Järfälla besök: http://www.jarfalla.se/templates/page____24076.aspx

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Tomt - Uteplats

Vardagsrum

Kök

Badrum - övre plan

Sovrum 2

Sovrum 1

Sovrum 3

Badrum

Tvättstuga

Hall nedre plan

Hall ovanvåning

Närområde

Övriga bilder

Trappebergsområdet

Fastighetskarta

Planlösning

Planskiss ovanvåning

Planskiss sout.vån