Gripengatan 16 Barkarbystaden
Barkarbystaden

Gripengatan 16

KVADRATSMART MED STOR UTEPLATS!

Kommande

KVADRATSMART MED STOR UTEPLATS!

I hjärtat av Barkarby finns denna rymliga 1,5:a som känns betydligt större än sina 33 kvadratmeter. Med stora fönsterpartier och mysig uteplats erbjuder lägenheten ett behagligt ljusinsläpp och luftiga sällskapsytor. Uteplatsen är en given favoritplats i bostaden, här kan kaffet avnjutas i morgonsolens varma strålar ända till sen eftermiddag.

Bostaden erbjuder en öppen planlösning mellan allrummet och köket. Det stilrena köket bjuder på påkostade material, generösa arbetsytor samt utrymme för matplats och trevliga middagar med vänner. Här finns även ett fräscht helkaklat badrum med golvvärme som värmer under bara fötter samt en klädkammare som rymmer generöst med förvaring. Bostaden är utrustad med ett FTX-system med värmeåtervinning vilket gör att du enkelt kan styra den önskade innertemperaturen. Via en applikation kan du även hålla koll på din el och vattenförbrukning.

På Gripengatan bor du centralt med närhet till allt! Alldeles intill bostaden finns ett enormt utbud av restauranger och butiker i Barkarby handelsplats. Här finns bland annat Barkarby outlet, systembolaget, flertalet gym, blomsterhandel m.m. Idag är det enkelt att ta sig till Barkarby pendeltågsstation och det finns även bussar till Jakobsberg centrum. 2024 kommer tunnelbanan att börja rulla i Barkarbystaden. Som om det inte räckte angränsar Barkarbystaden till naturen i form av Säby och dess fina naturreservat, där det finns bland annat hästgård, löpspår och även frisbeegolf. Mer centralt och perfekt än såhär kan man alltså inte bo.

Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 795 000 kr
  • Boarea: 33 kvm
  • Antal rum: 1.5 rum
  • Våning: 1 av 6, hiss finns
  • Avgift: 1 788 kr Inklusive värme, kallvatten, kabel-tv samt bredband. Föreningen levererar 21 grader till lägenheten. Lägenhetsinnehavaren kan öka värmen mot debitering genom månadsavgiften.
  • Förening: Brf Friflygaren
  • Byggnadsår: 2016
  • Område: Barkarbystaden, Järfälla

1 795 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Cornelia Wiklund

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gripengatan 16

Allrum

Rymligt allrum med stora fönsterpartier som bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Här ryms både större säng, soffdel och matplats. Allrummet har ljusa väggar och på golven ligger ett genomgående askfärgat parkettgolv.

Kök

Köket intill allrummet är modernt och väl utrustat. Bakom vita skåpsluckor döljer sig gott om förvaring. Svart stor stenplatta sitter som stänkskydd ovan en matchande bänkskiva. Köket är påkostat och välutrustat med genomgående vitvaror från Siemens. Här finns diskmaskin, spishäll, ugn, micro samt kyl/frys. Här finns även utrymme för matplats och trevliga middagar med vänner

Uteplats

Från allrummet nås den härliga uteplatsen i sydost läge!
Här har du plats för både loungemöbel, matbord och egen odling och kan njuta av förmiddag- och eftermiddagssol.

Badrum

Helkaklat badrum med stilrena gråa kakelplattor på väggen och matchande ljusgrått klinkergolv. Badrummet är utrustat med golvvärme, kommod, dusch, wc, spegel samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanför tvättmaskinen finns en praktisk arbetsbänk samt vägghängt skåp som underlättar förvaringen ytterligare.

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning i hatthylla samt platsbyggda garderober. Längre in i hallen finns en rymlig klädkammare för ytterligare förvaringsmöjligheter!

Klädkammare

Rymligt klädkammare som rymmer gott om förvaring!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Cornelia Wiklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 788 kr, Inklusive värme, kallvatten, kabel-tv samt bredband. Föreningen levererar 21 grader till lägenheten. Lägenhetsinnehavaren kan öka värmen mot debitering genom månadsavgiften.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
33 m²
Våning
1 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,23431 %
Andel av årsavgift
0,41104 %

Föreningen

Namn
Brf Friflygaren
Antal lägenheter
125 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavgift
455 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT OM BRF FRIFLYGAREN
Brf Friflygaren är en äkta bostadsrättsförening bestående av 125 st bostadsrätter belägna på Gripengatan och Karlslundsvägen. Fastigheten byggdes under 2014-2015 av byggbolaget Einar Mattsson och stod klar för inflyttning 2016. Lägenheterna är fördelade på 33-97 kvm stora bostäder.
Fastigheten har en standard utöver det vanliga vilket märks redan i portens entré med 5 meter i takhöjd, ekpanel och specialdesignad belysning. Föreningens innergård är stor och socialt planerad i två nivåer med en lekplats.
Hela fastigheten värms huvudsakligen upp genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen med hjälp av så kallad thermodeck-teknik. Förutom att det är energieffektivt innebär det att lägenheterna får en jämnare temperatur. Det blir även lättare att möblera eftersom du slipper radiatorer.
Friflygarens välisolerade betongytterväggar gör att fönsternischerna blir extra djupa, något som annars mest förknippas med äldre hus. Stora fönster gör lägenheterna väldigt ljusa och i vissa fall är fönsterna så höga att de kan nyttjas som fransk balkong.
Alla lägenheter i föreningen har en hög grundstandard med ekgolv, stenbänkskivor, vitvaror från Siemens, kök från HTH, massiva inomhusdörrar från Swedoor Stable mm.


TV/BREDBAND
TV/tele/data: Telenor är leverantör av fiber och tv. Triple-play uttag finns i alla rum. Must carry-kanaler (grundutbud) ingår i månadsavgiften.
Bredband: tecknas och debiteras enskilt via Telenor. Bashastigheten är 100 Mbit/s som ingår i månadsavgiften.GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelparkering vid garage samt även på innergården (utgång från plan 1).
Barnvagnsrum på innergård.
Sopsug finns på innergård (en i varje hörn). Luckan låses om/när röret är fullt.
Miljörum finns i anslutning till innegård.
Container finns utanför miljörum.
I entré finns digital porttavla och brevlådor med elektroniskt lås.
Förråd finns att hyra i garaget samt på Karlslundsvägen 14. Kostnad 300-480kr/mån beroende på storlek, 2,5-3,5 kvm. F.n. finns några lediga (2018-10-16). Kontakta Einar Mattssons kundtjänst, 08-58626300.


PARKERING
I föreningen finns garage där bostadsrätterna disponerar 78 st p-platser. Kostnad för p-platser är 900 kr/mån. F.n.1 st. i kö. För att ställa sig i kö kontakta Einar Mattssons kundtjänst, 08-58626300.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget


PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar

INNEGÅRDEN
En vackert ljussatt och utformad innergård formad för gemenskap och samvaro. En mindre lekplats för de allra minsta. Innergården delas med hyresgästerna i Einar Mattssons hyresrätter - en av huskropparna i kvarteret - som därför också delar underhållet av den.


BYGGNADSFAKTA
Grundläggning: Betongstomme grundlagd på plintar.
Ytterväggar: Betong med pigmenterad betongytskikt samt tegel
Bjälklag: Betong.
Bärande stomme: Betongbjälklag och väggar.
Yttertak: Plåttak eller sedumtak.
Lägenhetsskiljande väggar: Betong/gipsskivor.
Innerväggar: Gipsskivor.
Invändiga dörrar: Släta massiva trädörrar, fabriksmålade inom lägenheter; ståldörrar till allmänna utrymmen.
Fönster: Öppningsbara, träkarm 3+1 glas med ytterbåge av aluminium, inklusive persienner.
Ytterdörr: Säkerhetsdörr med målad yta.
Entréportar i ek.
Hiss: En hiss per trapphus.
Uppvärmning: Fjärrvärme, värmesystem via uppvärmd tilluft via betongstomme. Föreningen levererar 21 grader till lägenheten. Lägenhetsinnehavaren kan öka värmen mot debitering genom egen hushållsel.
El: 5-ledarsystem med lägenhetscentral inom lägenheten. Centralen är försedd med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Varje lägenhet förses med mätning av el debiterad av föreningen utifrån faktisk förbrukning. Din el- och vattenförbrukning håller du koll på i appen EM-Energikollen, där du ser din individuella förbrukning i realtid.
Ventilation: Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Vatten: Kallvatten ingår i månadsavgiften. Individuell mätning och debitering tillämpas för varmvatten.
Trapphus: Målade väggar. Golvbeläggning av sten/betong i entréhall och textilmatta på våningsplanen.


ÖVRIGT
Föreningen godkänner inte juridisk person.
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas fönster med aluminiumbeklädnad
VENTILATION
Mekanisk från -och tilluft m återvinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-02-01
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
89 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Barkarbystaden finns bostäder, arbetsplatser, skolor, kultur och service. Barkarbystaden expanderar för fullt och är på väg mot att bli en stad med låg energiförbrukning och goda förutsättningar för en hållbar utveckling.

Barkarbystaden har redan idag stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag, men expanderar ständigt. Här ligger också Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum.

Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar i området. Hela Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer till Stockholm och har utsetts till "bästa pendlarkommun" av Dagens Nyheter. Oavsett var du befinner dig i staden kommer det aldrig att vara längre än 500 meter till närmaste hållplats för kollektivtrafiken.

Kommunikation

Om några år kommer Barkarby bli västra Stockholms nya trafiknav. Tunnelbana, pendeltåg och regionaltåg kommer att stanna vid Barkarby station och Förbifart Stockholm kommer att passera här. Hela Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer från och till Stockholm.

Det ska vara lätt att åka kollektivt i Barkarbystaden. Det blir aldrig längre än 500 meter till närmaste hållplats för buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Trafikverket bygger just nu ut Mälarbanan så att det om några år kan köra dubbelt så många tåg på sträckan Tomteboda-Kallhäll. I samband med utbyggnaden får Barkarby en ny pendeltågstation som ligger närmare Barkarbystaden. Arbetet med tunnelbanan pågår och beräknas vara klart 2026 med två nya stationer, Barkarbystaden och Barkarby.

Närservice

Här finns bibliotek, vårdcentral, BVC, apotek, restauranger, caféer, gym- och friskvård och butiker av olika slag.

Det finns ett stort utbud av service och handel i Barkarbystaden. Här finns den lokala ICA Maxi-affären, Systembolaget, flera välkända butikskedjor liksom mindre specialistbutiker. Det mesta hittar du i närheten av Stora torget, längs med Barkarbyvägen, Kalvshällavägen och/eller Herrestavägen.
På bara några minuter med bil/buss eller en kortare promenad nås även Stockholm Quality Outlet, IKEA, Bauhaus, KappAhl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta och Skopunkten.

Parkering

Kommunen inför parkeringsavgift för att öka tillgängligheten på parkeringsplatser i Barkarbystaden. Idag använder många gatorna som långtidsparkering och det blir då brist på parkeringsplatser för de som vill stå kortare tid. Parkeringsavgift ökar omsättningen på platser och förbättrar tillgängligheten för boende och besökare.

I varje fastighet i Barkarbystaden finns boendeparkering som tillhör fastigheten. Parkering för boende ska i första hand ske inom fastighetsmark. Det är inte kommunens uppgift att hålla med parkering för boende.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.