Svetsarvägen 13, 7tr Kallhäll
Kallhäll

Svetsarvägen 13, 7tr

Underbart läge med Mälarutsikt!

Till salu

Underbart läge med Mälarutsikt!

Varmt välkommen till ett av de bästa lägena och boendena i Kallhäll! Välplanerad 4:a med fantastisk utsikt över Mälarlandskapet och dess glittrande vatten!

Bostaden erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum, tre sovrum av bra storlek, kök, badrum, gäst-wc samt en inglasad balkong. Från vardagsrummet finns utgången till den inglasade balkongen i sydvästläge med fantastisk utsikt över Mälaren. Här erbjuds massor av sol och ljus och mot kvällen kan man njuta av de vackra solnedgångarna över vattnet året om. Tack vare inglasningen blir balkongen en given favoritplats i bostaden. Här kan de första solstrålarna avnjutas redan under tidig vår intill mitten på hösten - balkongen blir som ett extra rum!

På Svetsarvägen bor du både centralt och naturnära. Drygt en tio minuterspromenad bort ligger Kallhälls centrum med mataffär, apotek, vårdcentral, restauranger samt goda kommunikationer, pendeltåget tar dig direkt in till stan på ca 19 minuter. Här finns även behagligt avstånd till både skolor och förskolor. Huset är granne med naturen och med promenadavstånd tar du dig ner till strandpromenad och ut mot Görvälns grönskande naturreservat.

Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 975 000 kr
 • Boarea: 92 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 7 av 8, hiss finns
 • Avgift: 4 991 kr Inkl. värme, vatten, sophämtning, Kabel-TV och brf-tillägg på hemförsäkringen
 • Förening: HSB Brf Svetsaren i Järfälla
 • Byggnadsår: 1967
 • Område: Kallhäll, Järfälla
Utgångspris

2 975 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kent Nordh

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Cornelia Wiklund

Cornelia Wiklund

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Svetsarvägen 13, 7tr

 • Hänförande Mälarvy
 • Utbyggd inglasad balkong i väst
 • Massor med fina lekytor för barnen
 • Nära C & pendeltåg
 • Bergvärme installerat

Välkommen till en trevlig lägenhet belägen på 7.e våningen i huset. Fritt läge med kök, vardagsrum och balkong som vetter mot sydväst och har utsikt över Mälarlandskapet och ett lugnt grönt parkområde. Sovrummen vetter mot öst och även från dessa fönster är det fri sikt ut över grannskapet mot bl.a litet skogsområde med gran och fur på framsideområdet.

Trevlig planlösning. Rejält badrum med fönster och tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare. Separat gästtoalett finns. Samtliga sovrum av bra funktionell storlek. I vardagsrummet finns plats för både myssoffan och matsalsbordet. Köket har gott om arbetsytor och skåp, samt en matplats för 4-6 personer.

Genomgående ett välvårdat skick. Samtliga sovrum och vardagsrummet har golv av klassisk ekstavparkett i Holländsk mönster ifrån 60-talet. Till största del väggar i ljusa färgval. Badrummet vid tillfälle renoverat med våtrumsmatta och helkaklade väggar. Gästtoaletten nyligen uppfräschad med ljusa målade väggar och nytt vitt porslin.

Stor balkong med skön utsikt över sjö och gård. Här får ett flertal gäster plats runt bordet. Solen är på plats från mitt på dagen tills den går ned. Inglasning med rutor som går att skjuta bort för att få en helt öppen balkong. Tack vare inglasningen kan man nyttja balkongen en stor del av året. Från de tidiga vårsolstrålarna som skänker en behaglig temperatur, till långt in på hösten med trädens alla lövkulörer och solnedgången alla färger att blicka ut på.

Nedan följer lista på saker boende på Svetsarvägen brukar uppskatta med boendet:

- Härligt för familjeliv med många barn i huset.
- Nära vatten (behöver inte gå över någon väg för att komma till vatten).
- Fågelkvitter på våren (om man gillar sånt).
- Lugnt område.
- Alltid tyst. Det enda ljud som kan höras är nån bil från parkering (ibland). Ibland hör man barn som leker på gården.
- Social förening. Fika vissa dagar i gemensamma lokalen. Gratisbutik, där man kan byta grejer med varandra.
- Många av barnfamiljerna ses på em och har anordnat halloween-, lucia- och julfirande tillsammans.
- Bra förening som är måna om att förmedla de beslut som tas i styrelsen genom att bjuda in till kontinuerliga boendemöten en gång i halvåret.
- Nära till flera bra förskolor.
- Går att åka skridskor 5 min hemifrån på isen på vintern (fantastiskt!)
- Sommaren och Bonäsbadet som är lugnt och fint och promenaden ner till vattnet mysig.
- Framför de stora fönsterna finns det inga byggnader nära. Känns väldigt naturnära.

Bekvämt boende med hiss och parkeringsmöjlighet nära huset.
Knappt 10 minuters promenad till centrum och pendeltåget.Till Mälarens badstränder och omgivande grönområden är det en promenad om drygt 10 minuter.
Förskola finns inom 200 meter från porten, till låg-mellanstadieskola är det en kortare promenad på mindre än 5 minuter.

Äldre stabil brf med välordnad ekonomi och väl underhållna byggnader. Följande renoveringar har gjorts inom en tidsram av ca 10-15 år, hissar, stammar genom rörinfodring, tvättstuga, tak, portentréer, utsida fönster, fasader, nya stora balkonger, all eldragning i huset och indragning av fiberoptiskt nät. Installerat bergvärme.

I Kallhäll centrum finns mataffärer, restauranger och caféer. Här finns även en biograf och bibliotek. Service såsom post, frisörer, skönhetsalonger, Apotek och spelombud. Vårdcentral finns i direkt anslutning till centrum. För den som gillar att träna finns både Friskis och Svettis vid Bolinder Strand och Forma träningscenter ovanför vårdcentralen. Vid Bolindervallen finns hockeyhall, tennishall, friidrottsanläggning och fotbollsplaner. Till Kallhällsparken kan man ta med sig sina vänner för att spela kubb, brännboll eller ha en picknick.

Pendeltåg till Odenplan tar ca 20 minuter och till Stockholms C är restiden ca 25 min. Pendeltågen går med kvartstrafik, med lite oftare avgångar rusningstid. Banverket håller på med utbyggnad av järnvägen och i framtiden skall sträckan ut till Kallhäll få fyra stycken spår mot dagens dubbelspår. Detta innebär att man framöver kommer att kunna ha en tätare trafik och snabbare trafik in till stan.

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong i västerläge med trätrall och vita väggar. Här kan man njuta av en enastående utsikt över Mälaren, samt njuta av solnedgångarna över vattnet året om. Helt klart en pärla som förgyller hela lägenheten.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum, med fantastisk utsikt över Mälaren. Här finns plats för såväl soffgrupp, som matbord eller annat önskat möblemang. Snygg interiör med ljusrandig tapet väggar och ekparkettgolv. Elementskydd, taklist och en takrosett.

Visa mer

Utsiktsbilder

Milsvid utsikt över Mälarlandskapet! Här fascineras man gång på gång över alla olika häftiga väder, sköna solnedgångar, årstidsfärger och händelser på Mälaren.

Visa mer

Sovrum 3

Rofyllt sovrum utrustat med ekparkettgolv i Holländskt mönster och väggar med ljus tapet. En platsbyggd garderob. Härlig utblick över grannkvarteren och stora delar av Kallhäll. Elementskydd.

Visa mer

Sovrum 2

Rymligt sovrum med ekparkettgolv i Hollänskt mönster och väggar med ljus tapet. Fönster med utblick över villakvarter och de östra delarna av Kallhäll. Elementskydd.

Visa mer

Badrum

Ljust badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med badkar, toalett, handfat och tvättmaskin samt torktumlare. Här finns också skåpinredning. Fönster med härlig utsikt över delar av Kallhäll.

Visa mer

Sovrum 1

Master bedroom med plats för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. I rummet finns det generöst med förvaring i de inbyggda garderoberna i originalstil. Ljus tapet på väggar och ekparkettgolv i Holländskt mönster. Elementskydd.

Visa mer

Gäst-wc

Nyligen ytskiktsrenoverad gästtoalett med nytt handfat och ny toalettstol. Våtrumsmatta på golvet och vita målade väggar. Spegel med förvaring.

Visa mer

Hall

Stor hall som erbjuder förvaring i de inbyggda garderoberna, gott om plats ifall man vill komplettera med mer garderober. Genomgående ljus lättmönstrad tapet på väggar och ett trämönstrat laminatgolv, skapar en behaglig känsla då man kliver innanför dörren till lägenheten.

Visa mer

Kök

Trivsamt kök med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Matplats med underbar utsikt över Mälarlandskapet, årstidernas växlande färger och vädrets nyckfullheter. Äldre skåpinredning med luckor och fronter i gediget trä, klädd idag med en plastfilm i trämönster. Rostfri diskbänk och bänkskivor i laminat, ovan bänskivan ett vitt kakel. Gott om förvaring och bra arbetsytor gör köket väldigt praktiskt. Köket erbjuder plats för spis, diskmaskin, kyl och frys. Trämönstrat laminatgolv och blå tapet på väggarna.

Visa mer

Exteriör

Välkommen till en trevlig lägenhet belägen på 7.e våningen i huset. Fritt läge med kök, vardagsrum och balkong som vetter mot sydväst och har utsikt över Mälarlandskapet och ett lugnt grönt parkområde. Bekvämt boende med hiss och parkeringsmöjlighet nära huset. Fin innergård med många olika platser för barnens lekar. Grillplats. Knappt 10 minuters promenad till centrum och pendeltåget.Till Mälarens badstränder och omgivande grönområden är det en promenad om drygt 10 minuter. Förskola finns inom 200 meter från porten, till låg-mellanstadieskola är det en kortare promenad på mindre än 5 minuter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kent Nordh

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 991 kr, Inkl. värme, vatten, sophämtning, Kabel-TV och brf-tillägg på hemförsäkringen
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
92 m² föreningens information
Våning
7 av 8, hiss finns
Andel i förening
0,44661 %
Andel av årsavgift
0,44661 %
Reparationsfond
7 527 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Svetsaren i Järfälla
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
296 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Se stadgar
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Byggår 1961-63.

296 bostadsrätter

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Föreningen accepterar ej juridisk person

Delat ägandeskap accepteras
Tv och Bredband
Bredband genom Telenor/Comhem, Kabel TV genom ComHem.
Parkering
Totalt finns 162 st parkeringar och 72 st garage. Föreningen har nyligen utökat antal p-platser på den gamla hockeyrinken.
Bilplatser bokas genom föreningen.
P-plats utan el 180kr/mån. (2022-01-20)
P-plats med el 225kr/mån. För närvarande 1 st i kö till parkeringsplatserna (2022-01-20).
Garage 300kr/mån. För närvarande ca 13 st i kö till garageplatserna (2022-01-20).

Gästparkering (kortbetalning 5 kr/timme). Fri gästparkering 30 min vid början av garagelängorna.
Övrigt
Byggår 1961-63. 296 lgh.
Separat tvättstuga och grovsopcontainer vid vändplanen bortom port 25.
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal gällande försäkringstillägget för bostadsrätt.
Gästlägenhet finns för uthyrning vid Svetsarvägen 11 Hyreskostnaden är 300 kr/dygn och kan bokas 1-3 dygn.
Fritidslokal bredvid port 19, uthyres för 300kr/kväll
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR
Föreningen har gjort rörinfodringar i avloppsstammar samt byggt om samtliga hissar 2005-07. Renovering av tvättstugor och entréer har skett under 2009.
Renovering av takytskikt och tilläggsisolering vind har gjorts 2010.
Fasader och balkonger renoverade och tilläggsisolerades 2010-2012.
Utemiljön på framsidan av huset har renoverats de senaste åren.
Omdragning av el i hela huset har gjorts under 2013 och 2014.
Undercentraler renoverade under 2014.
Under 2015 har det sista på innergården fixats.
I övrigt har föreningen PCB-sanerat alla fogar. Man har mätt radon i 60 st lägenheten, med ett värde genomgående klart under satta gränsvärden.
Bergvärme installerades 17/18.
Tvättstugan fasadrenoverades under 2019
Nytt låssystem(skalskydd) iLOQ har installerats 2020
Viss trädfällning/beskärning av säkerhet/trygghetsskäl har utförts under 2020

INVENTERING AV RÖRSTAMMAR Styrelsen har i mars 2018, gått ut med informationen att undersökta stammar och vattenledningar är i fortsatt gott skick. Föreningen har installerat bergvärme 2017/18, vilket i framtiden bör sänka värmekostnaden i runda slängar med 60%.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1967
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 975 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror.
Energideklaration
Utförd 2018-06-12
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
136 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Välkommen till en gammal "brukssort" belägen vid Mälarens strand och med skogen tätt intill. De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 10 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.
Behagligt promenadavstånd till bad, strandpromenader, naturreservat, idrottsplats med fotbollsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor, centrum med affärer och annan service. Biograf och bibliotek finns i Folkets Hus i centrum. Träningsmöjligheter i fräscha lokaler både hos Friskis & Svettis, samt Forma.

Kommunikation

Med pendeltåget tar resan in till staden ca 23 minuter. Byggnationen av ytterligare två spår ut till Kallhäll pågår förfullt just nu. Det innebär när detta står klart att resan in till staden kommer att gå fortare, oftare och med större tursäkerhet. Kommunikationer med buss finns till närliggande orter. Med bil tar resan in till staden ca 25 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.