Kopparvägen 49 Kallhäll
Kallhäll

Kopparvägen 49

Till salu

Varmt välkommen till denna yteffektiva och välplanerad 2:a om 60,5 kvm. Kopparvägen 49 ligger i ett lugnt centralt läge i ett populärt område med en kort promenad till centrum samt Mälarens glittrande vattnen. I Kallhäll bor den som vill ha mycket grönska och natur och nära till badstränder, promenadstråk längst med vattnet, men även kommunikationer. Bostaden erbjuder lättmöblerade rum, ett smakfullt renoverat badrum med härlig golvvärme och en stor ljuvlig balkong. Lägenheten tillhandahåller även gott om förvaring i garderober och KLK samt ett renoverat vardagsrum med nyare el, ytskikt och golv. Utanför bostaden tillgodoses hiss samt parkeringsmöjlighet nära huset. Här bor du helt enkelt i en bostad med potential nära till kommunikationer, centrum, Mälaren samt natur!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 495 000 kr
  • Boarea: 60.5 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 8, hiss finns
  • Avgift: 3 942 kr Inkl värme, VA, sophämtning, elnät och Kabel-TV.
  • Förening: Brf Koppartackan
  • Byggnadsår: 1961
  • Område: Kallhäll, Järfälla

1 495 000 kr

Visningar

2 Okt 12:00 - 12:45
3 Okt 17:30 - 18:00
Ansvarig mäklare
Alvin Ahlén

Alvin Ahlén

Reg. Fastighetsmäklare

Välkommen till Kopparvägen 49

Balkong

Stor härlig balkong! På balkongen finns det gott om plats för en möbelgrupp!

Visa mer

Vardagsrum

Stort, härligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsdel. Det stora fönstret ger rummet extra mycket ljus. Renoverat med nyare el, ytskikt och golv. Ljusa väggar med träparkettgolv.

Visa mer

Badrum

Badrummet är stambytt med helkaklade vita väggar och klinkerlagt golv med golvvärme. Duschhörna med badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och vägghängd WC. Förberett för Tvätt och torktumlare.

Visa mer

Hall

Hall med plats för skoställ samt hatthylla. Gott om förvaring med platsbyggda garderober samt ingång till en walk-in-closet. I walk-in-closeten har du gott om plats för avhägning samt förvaring.

Visa mer

Sovrum

Sovrum med plats för en dubbelsäng samt möblemang.

Visa mer

Kök

Stort rymlig kök med goda förvaringsmöjligheter. Härligt ljusinsläpp från stort fönster.

Visa mer

Fasad

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Närområdet

Du promenerar på ett par minuter ner till Kallhälls centrum och pendeltåg. Efter ytterligare några minuters promenad kommer du till grönområden och Mälaren. Vid Mälaren finns fina badstränder, klippor och en strandpromenad. Från Kallhäll är det bra kommunikationer in till Stockholm City. På ca 20 minuter tar man sig med pendeltåget in till Stockholm Centralstation, under högtrafik går tågen varje kvart.

I Kallhälls centrum finns ett utbud av affärer såsom mataffärer, blomsterbutik, restaurang, caféer, apotek med mera. Här finns även bibliotek, tandvård och vårdcentral. För större utbud av affärer finns det en inomhusgalleria i Jakobsberg, ca 4 km från Kallhäll. Ytterligare några kilometer bort ligger IKEA och Barkarby Handelsplats med ett stort utbud av butikskedjor.

De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 10 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alvin Ahlén

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alvin Ahlén

Reg. Fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 942 kr, Inkl värme, VA, sophämtning, elnät och Kabel-TV.
Antal rum
2 rum
Boarea
60.5 m² förvaltarens information
Våning
1 av 8, hiss finns
Andel i förening
0,3033 %
Andel av årsavgift
0,3033 %
Övrigt
- Välplanerad och yteffektiv!
- Nära centrum och pendeltåg!
- Renoverat Badrum
- Renoverat Vardagsrum

Föreningen

Namn
Brf Koppartackan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
304 lägenheter, 76 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Se stadgar.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT
Föreningen har 304 lägenheter och 76 lokaler med hyresrätt samt 31 garage. Från 2010.01.01 sker teknisk, fastighetsförvaltning och administrativ förvaltning genom HSB Norra Storstockholm, 08-58089700

Analogt TV-basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften.
Digital-TV, bredband och telefoni kan tecknas genom Ownit eller ComHem.
Startavgift om 500 kr. Sen betalar abonnenten 149 kronor i månaden för fast internetuppkoppling på 250 Mbits/s, obegränsad surftid, fast IP-adress, felanmälan och teknisk support, 10 st e-postkonton, 100 MB utrymme för hemsida. Du kan nu även beställa telefon och TV via bredband.
Föreningen har sk Enhetsmätning. Detta innebär att föreningen köper all el till allmänna behov och till lägenheter. Respektive lägenhetsinnehavare får efter uppmätt förbrukning betala sin elförbrukning som debiteras på avier för månadsavgiften.

I varje hus finns det tre tvättstugor, en för grovtvätt och två för vardagstvätt. I anslutning till grovtvättrummet finns ett stort torkrum. Tvättstugorna är belägna på entréplan.

RENOVERINGAR
1991 Fasaderna renoverades, balkongerna byttes ut och de gamla fönstren ersattes med nya tre-glasfönster.
2000 Tvättstugor renoverades
2001 Gjordes en stamrenovering
2004-2005 Hissar renoverades
2006 Gick man över till fjärrvärme
2007 Byte av samtliga fläktar i ventilationssystemet och ett nytt sopsystem för hushållssopor installerades.
2012 Portkodsystem installerat i alla portar
2015 Renoverat tvättstugor
2016 Målning av yttertak och markarbete utanför byggnaden i form av ett byte av stenbeläggningen.
2019 Stambyte färdigställt samt slutbesiktningar genomförda.
2019 Nya hissar
2021 Taken renoverade. OVK utförd.
2022 Nya kortläsare samt digital bokning till tvättstugor

Kommande renoveringar

FÖRENINGSLOKALER
Det finns en föreningslokal som heter Koppargrottan. Entré till lokalen är från gatan mellan Kopparvägen 47-49. Föreningen har även ett gästrum som går att hyra för 200 kr/natt. Rummet är beläget mellan Kopparvägen 49-51. De finns också bastu/relaxavdelning, vid port 65. Koppargläntan kallas området utanför portarna 55-59, här finns bland annat två grillar och en inhägnad bollplan.

PARKERING
Boendeparkering
För 30 dagars boendeparkering krävs ett parkeringstillstånd och ett avgiftskvitto på 100 kronor. Bägge ska placeras väl synliga på framrutans insida.
All parkering gäller i högst 30 dagar. Därefter ska bilen flyttas. Efter 30 dagar räknas det som uppställning och riskerar böter och senare bortforsling.
För 12 månaders boendeparkering krävs ett parkeringstillstånd och ett avgiftskvitto på 1200 kronor. Kvitto på parkeringsavgiften beställs via Q-park telefon 0771-96 90 00. Bägge ska placeras väl synliga på framrutans insida.
Endast boende i de tre föreningarna kan mot en avgift på 250 kr erhålla ett parkeringstillstånd, max två tillstånd per lägenhet medges. Om säljare har boendeparkeringstillstånd ska de lämnas till köparen.


Korttids- och besöksparkering
En avgift om sju (7) kronor/timme ska betalas för parkeringstid mellan 19.00 och 07.00 under veckans samtliga dygn. Ett avgiftskvitto krävs och det ska placeras väl synligt på framrutans insida.

Parkeringsautomat
Det finns två parkeringsautomater, vid Kopparvägen 29 och 53.

Övervakning
Q-park ansvarar för all övervakning av parkeringarna.
Det finns även ett mycket begränsat antal garageplatser i föreningen och det är endast den som bor i föreningen som kan få hyra. Det hyrs idag ut 31 st (400kr/mån) garage för bilar och i ett garage finns det plats för tre motorcyklar. Det går att sätta upp sig i garage kö genom att lämna en skriftlig begäran i föreningens brevlåda, på Kopparvägen 43. Du ska ange ditt lägenhetsnummer, namn och adress, samt om du önskar bil- eller motorcykelplats.

ÖVRIGT
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.
Avgift vid andrahandsuthyrning, 4650 kr/år
Läs mer på föreningen informativa hemsida: www.brfkoppartackan.se

Spekulanter på lägenheten uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningens styrelse för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten.(2019-03-06)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Vindsförråd. Cykel/barnvagnsrum. Föreningslokal inredd med kök. Parkeringsplatser för medlemmar finns i nära anslutning till huset.

Tvättstuga vid entréplanet mellan port 49-51.
Bakom port 65, har föreningen en trevlig relaxavdelning med bastu och duschar. Denna kan man som medlem boka för att disponera efter önskan och behov.

Ekonomi

Utgångspris
1 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 600 kr/år
Kommentar
Enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2020-01-16
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
135 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Välkommen till en gammal "brukssort" belägen vid Mälarens strand och med skogen tätt intill. De flesta boenden i Kallhäll är bostadsrätter och egna hus. Framför allt har det byggts från 1940-talet till t.om 1960-talet. Under de senaste 10 åren har ny bebyggelse vuxit fram på den gamla fabriksmarken vid Bolinder Strand.
Behagligt promenadavstånd till bad, strandpromenader, naturreservat, idrottsplats med fotbollsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor, centrum med affärer och annan service. Biograf och bibliotek finns i Folkets Hus i centrum. Träningsmöjligheter i fräscha lokaler både hos Friskis & Svettis, samt Forma.

Kommunikation

Med pendeltåget tar resan in till staden ca 23 minuter. Byggnationen av ytterligare två spår ut till Kallhäll pågår förfullt just nu. Det innebär när detta står klart att resan in till staden kommer att gå fortare, oftare och med större tursäkerhet. Kommunikationer med buss finns till närliggande orter. Med bil tar resan in till staden ca 25 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.